ΒΟΛΕΪ

Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-3

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γιορντάνοδ (με Ηρακλή) MOTIONTEAM

Ο Ολυμπιακός άλωσε τη Μίκρα επικρατώντας με 3-1 σετ του Ηρακλή με κορυφαίο τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ

Ο Βούλγαρος διαγώνιος πραγματοποίησε σπουδαία πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και με 24 πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 3-1 σετ εκτός έδρας κόντρα στον Ηρακλή. Οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο.
Μοναδική "παραφωνία" ήταν οι αποφάσεις των δύο διαιτητών, που προκάλεσαν αναστάτωση στις δύο ομάδες και άλλαξαν τη ροή του πρώτου σετ (σύμφωνα με την πλευρά του Ηρακλή).

Ο Αλέκος Λεώνης εμπιστεύθηκε στον Βραζιλιάνο Ίντι Μάρτινς μία θέση στο βασικό σχήμα, όμως το ντεμπούτο του ακραίου δεν είχε καμία σχέση με εκείνο του νέου αστεριού του Ολυμπιακού.

Ο αριστερόχειρας Μπόγιαν Γιορντάνοφ... άφησε στον πάγκο τον Νίκο Ρουμελιώτη, ενώ ο Βασίλης Κουρνέτας επέστρεψε και πάλι στους αγώνες.

H εξέλιξη του αγώνα
Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι με πίεση στο σερβίς και αποτελεσματικότητα στο μπλοκ βρέθηκαν να προηγούνται με 16-11 με τον Φρανκ Ντεπεστέλε να κάνει "θανατηφόρα" σερβίς, για να ανέβει η διαφορά στο +6 (20-14) με μπλοκ του Βέλγου και του Κράβαρικ στον Μάριο Γκιούρδα.

Η άνοδος του Γιορντάνοφ και οι 100% προσπάθειες από τον Χόρχε Ελγκέτα, έφεραν τον Ολυμπιακό στα ίσα 20-20, μετά από έναν από τους πολλούς χαμένους πόντους του Ίντι.

Ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος μπήκε στο παιχνίδι για να πάρει το μπλοκ και τα κατάφερε και οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν σε 21-21. Ο Ηρακλής είχε το δεύτερο σετ μπολ στο 25-24, όμως η διεκδίκηση της μπάλας από τον Ντεπεστέλε και τον Γιορντάνοφ στο φιλέ, ανάγκασε τον πρώτο διαιτητή να φωνάξει επανάληψη στη φάση (λίγο νωρίτερα ο δεύτερος είχε δει φιλέ του Βούλγαρου).

Πρώτο σετ μπολ για τον Ολυμπιακό στο 25-26 με out σερβίς από τον Κράβαρικ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν παρέα μέχρι τον 30ο πόντο, όταν στο σετ μπολ του Ολυμπιακού, διακόπηκε το ματς, εξαιτίας των ζωηρών οπαδών του Ηρακλή που απείλησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, ρίχνοντας τις διαφημιστικές πινακίδες.

Ο Γιορντάνοφ έδωσε τον 32ο πόντο στον Ολυμπιακό και το out πέρασμα του Νίλσον, το πρώτο σετ στους "ερυθρόλευκους" (31-33).

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι

Στο δεύτερο σετ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν πάλι να χτίσουν μία μικρή διαφορά χάρις στο μπλοκ (9-5), όμως ο Γιορντάνοφ είχε διαφορετική άποψη.

Πήγε στο σερβίς στο 12-9 και με "φονικά" σερβίς ο Χατζηαντωνίου ισοφάρισε σε 12-12. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ με τον Έλληνα κεντρικό (14-15) και εξασφάλισαν διαφορά τριών πόντων, όταν ο Τσβετάνοφ σταμάτησε τον Ίντι στο φιλέ (17-21).

Ο Ηρακλής έφερε το παιχνίδι στα ίσα (23-23) και εκμεταλεύθηκε την αδυναμία του Ολυμπιακού να τελειώσει το σετ.

Αφού προηγήθηκε μπαράζ χαμένων σερβίς για τις δύο ομάδες, ο (κορυφαίος του Ηρακλή με 24 πόντους), Μάρκους Νίλσον χάρισε το πρώτο σετ μπολ στον Ηρακλή και με δεύτερο προσωπικό πόντο (24 στο σύνολο), ο "γηραιός" ισοφάρισε σε 1-1 σετ (32-30).

Αχίλλειος πτέρνα οι κεντρικοί

Ο Φρανκ Ντεπεστέλε έκανε για μία ακόμη φορά σωστά τη δουλειά του, όμως ο Σμαραγδής και ο Κίτσιος δεν κατάφεραν να μπουν στο κλίμα του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να χάσουν πολλές ευκαιρίες, θέμα που έθιξε και στις δηλώσεις του, ο Αλέκος Λεώνης.

Το τρίτο σετ ανήκει αποκλειστικά στον Ολυμπιακό, με τον Σωτήρη Δρίκο να ξεκουράζει ακόμη και ορισμένους βασικούς. Τι συνέβη ακριβώς; Ο Χόρχε Ελγκέτα πήγε στο σερβίς στο 9-12 και έφυγε, όταν το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 9-17, με τον δεύτερο Βούλγαρο, τον Τσβετάνοφ να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Εκτός κλίματος αγώνα βρίσκονταν οι γηπεδούχοι και ο Ολυμπιακός έφτασε να προηγείται με 14-22 και μπήκε μπροστά στο παιχνίδι με 2-1 σετ, κατακτώντας το τρίτο με 25-16.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει φόρα και δεν ήταν διατεθειμένοι να νικήσουν για πρώτη φορά φέτος τον Ηρακλή. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το 3-6 σε 8-7 υπέρ τους στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία μετά τον 14ο πόντο (14-16).

Η διαφορά "παγιώθηκε" στους δύο πόντους, πριν ο Σμαραγδής με ένα άστοχο σερβίς, ανεβάσει το δείκτη στο 3 (16-19) και ένας άσος από τον Γιούρδα, καθώς και ένα "ερυθρόλευκο" μπλοκ το προβάδισμα στο 5 (17-22).

Το σερβίς του Γκουστάβο Σόλτις στο φιλέ έληξε το παιχνίδι στο 21-25 και οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν συγκρατημένα (γιατί πάντοτε ελλοχεύει ο ιπτάμενος κίνδυνος μπουκαλιών και κερμάτων), την πρώτη τους νίκη στη νέα εποχή.

Δηλώσεις με νόημα από Κουρνέτα και Λεώνη

Η πλευρά του Ηρακλή έχει παράπονα για τη διαιτησία, όμως ο Αλέκος Λεώνης στο θέαμα του φρεσκαρισμένου Ολυμπιακού, θυμήθηκε τον... πόνο του.

" Δεν θα σταθώ στη διαιτήσια, στα δύο πρώτα σετ παίχθηκε καλό βόλεϊ, μέχρι βέβαια ο πρώτος διαιτητής να ακυρώσει τα σφυρίγματα του δεύτερου. Δεν είχαμε διάρκεια στην απόδοση μας, κάναμε συνολικά 48 λάθη. Για να παίξεις αυτό τον Ολυμπιακό, πρέπει τα ατού σου να δουλεύουν, οι δύο κεντρικοί μας δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν", ανέφερε ο Λεώνης για να συμπληρώσει:

" Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Ο Ίντι είναι καλός παίκτης, είναι όμως απροπόνητος. Όταν βρει ρυθμό, θα συμμαζέψει την ομάδα, ένας τέτοιος παίκτης όμως για να εξηγούμαστε, δεν θα πάρει το πρωτάθλημα. Είδατε τι παίκτες έχει ο Ολυμπιακός, εμείς κάναμε δύο μήνες για να βρούμε έναν παίκτη και ο αντίπαλος μας πήρε σε μία εβδομάδα τέσσερις παίκτες!".

Ο Βασίλης Κουρνέτας επέστρεψε στην ενεργό δράση και στις δηλώσεις με νόημα, αφού είπε ότι " αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να γίνουμε ομάδα", για να προσθέσει " πρέπει να αφομοιώσουμε καινούργια πράγματα με τον νέο προπονητή και τους νέους παίκτες. Χρόνος δεν υπάρχει, σήμερα παίξαμε καλό βόλεϊ, πιέσαμε σήμερα τον Ηρακλή και κερδίσαμε, στην έδρα μας μας κέρδισε αυτός. Στο τέλος έχει σημασία τι θα γίνει, εκεί θα κριθούν όλα".

Τα σετ: 31-33, 32-30,16-25, 21-25

ΗΡΑΚΛΗΣ (Λεώνης): Σόλτις 9.5 (9/16 επιθέσεις), Ντεπεστέλε 5, Κράβαρικ 10 (6/9 επιθέσεις, 3 άσοι), Κίτσιος 3.33, Νίλσον 24.83 (20/34 επιθέσεις, 4 άσοι), Ίντι 13.83 (11/24 επιθέσεις), Δημητρακόπουλος (λίμπερο-υποδοχή 56%), Μπρουκς, Σμαραγδής 3.5, Κοβάτσεφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δρίκος): Γκιούρδας 7 (5/14 επιθέσεις), Ελγκέτα 9.67 (8/8 επιθέσεις), Κουρνέτας 5, Χατζηαντωνίου 7, Τσακιρόπουλος 2, Γιορντάνοφ 24.83 (20/27 επιθέσεις, 4 άσοι), Χριστοφιδέλης (λίμπερο-υποδοχή 56%), Σουλτανόπουλος 0.5, Τσβετάνοφ 11 (6/6 επιθέσεις), Ρουμελιώτης, Κουλιέρης

*O Mάριος Γκιούρδας στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, θα γυρίσει σπίτι με μία ανθοδέσμη, που του πρόσφεραν οι άνθρωποι του Ηρακλή για να τον τιμήσουν για την προσφορά του στην ομάδα.



















































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ