ΒΟΛΕΪ

Γερμανία-Ελλάδα 3-0

Γερμανία-Ελλάδα 3-0
Ελλάδα-Ρουμανία

Η Εθνική μας δεν κατάφερε να αντισταθεί στη Γερμανία και γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0 στο δεύτερο ματς στο Ευρωπαϊκό

Τα σετ: 25-17, 25,19, 25-15

Σίγουρα η Εθνική μας δεν έχει μεγάλες βλέψεις από αυτό το Ευρωπαϊκό, ωστόσο η νίκη κόντρα στους Ολλανδούς γέμισε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τους διεθνείς μας. Αυτή η αυτοπεποίθηση όμως, τους έκανε να χάσουν λίγο την αυτοσυγκέντρωση τους, με αποτέλεσμα να γνώρισουν την εύκολη αυτή ήττα.

Οι Γερμανοί από χθες είχαν δέιξει τα δόντια τους με τη νίκη τους κόντρα στη Σερβία με σκορ 3-1. Η Εθνική μας σήμερα ήταν ένα κλικμ κατώτερη της αντιπάλου της. Ο Νίκος Ρουμελιώτης φαίνεται πως εξάντλησε όλη του την ενέργεια στο χθεσινό ματς, ενώ δε βοήθησαν όσο αναμενόταν ούτε οι Γκιούρδας, Κράβαρικ, αλλά ούτε και ο Στεφάνου ήταν σε καλή μέρα.

Το μπλοκ μας δε λειτούργησε καλά, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια των Γερμανών να μυρίζει πόντο. Ένα αρνητικό στοιχέιο που διορθώνεται μάλλον εύκολα, είναι κάποια λάθη επικοινωνίας μεταξύ των διεθνών μας που έδωσαν εύκολους πόντους στα πάντσερ.

Το πρώτο σετ οι Γερμανοί το πήραν χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα με σκορ 25-17. Η εθνική μας αντιστάθηκε μόνο στις αρχές του σετ, ως την έμπνευση του Μοκουλέσκου να περάσει μέσα τον Μπέργκμαν, ο οποίος έκανε ότι ήθελε.

Στο δεύτερο σετ οι Γερμανοί μας ένιωσαν ως το 16-16, αλλά ένα ξέσπασμα των αντιπάλων μας έφερε το σκορ στο 20-16, που ουσιαστικά σήμανε και το τέλος του σετ. Το τρίτο σετ αποδείχτηκε τυπική διαδικασία, καθώς οι Γερμανοί μπήκαν αποφασισμένοι να το τελειώσουν γρήογρα, όπερ και εγένετο. Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε το σκορ στο 8-3 και κάπου εκεί κατάλαβαν όλοι ότι στο μυαλό των διεθνλων μας ήταν ήδη η Σερβία.

Χατζηαντωνίου: "Είναι καλύτερη η Γερμανία από εμάς"

Σε μια επίδειξη ωριμότητας μετά τη λήξη του αγώνα ο Άκης Χατζηαντωνίου παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, ενώ δε δίστασε να θέσει ως στόχο της εθνικής μας τη.. διασκέδαση.

"Η διαφορά μας ήταν μεγάλη από τη Γερμανία η οποία είχε πάρα πολλές λύσεις. Εγώ σήμερα είδα μια καταπληκτική Γερμανία. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, και η διαφορά ανάμεσα μας δεν είναι τόση όση δηλώνει το σκορ. Πάντως η Γερμανία ειναι καλύτερη. Τώρα κοιταμε μπροστά, ηρθαμε να παίξουμε καλα και να το διασκεδάσουμε."

"Δεν έχουμε στόχο το μετάλλιο ή αλλους αγχωτικούςς στόχους. Μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμενοι. Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας.

"Υπήρξε ένα νεκρό διάστημα πριν αναλάβει ο Αλέκος. Γίνεται εκπληκτική προσπάθεια απο το τεχνικό τιμ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι."







Αλέκος Λεώνης: "Δεν ήμασταν αποτελεσματική"

"Νομίζω ότι επιβεβαιώθηκε αυτό που λέγαμε, δηλαδή ότι το φαβορί είναι η Γερμανία. Είναι μια κλάση πιο πάνω, όχι μόνο από εμάς, αλλά από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Την παρακολουθήσαμε από τα φιλικά και ήταν πολύ καλή. Της δίνεται η ευκαιρία να είναι μέσα στους "4" της Μόσχας.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ξέραμε ότι πιέζει στο σερβίς και αυτό έχει άμεση σχέση με το μπλοκ. Εχω ένα μικρό παράπονο από την ομάδα μου, ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, όχι μόνο στο οργανωμένο μπλοκ, αλλά και σε πιο εύκολες συνθήκες. Το ξέραμε ότι οι Γερμανοί είναι σε άλλο επίπεδο."




Μάριος Γκούρδας: "Δύσκολη μέρα για μας"

"Ηταν δύσκολη ημέρα για εμάς. Δεν μπορέσαμε να βρούμε καλό ρυθμό. Είχαμε δυσκολίες απέναντι σε μια ομάδα που ήταν καλά στημένη. Αύριο ξημερώνει μια άλλη ημέρα και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε τη Σερβία."


Αντρέι Κράβαρικ: "Δεν πρόκειται να ξαναπαίξουμε τόσο άσχημα"
"Δεν περίμενα ότι η Γερμανία θα ήταν τόσο δυνατή και θα έπαιζε, όπως χθες, και σήμερα. Στην αρχή λέγαμε ότι μπορούμε να "χτυπήσουμε" Ολλανδούς και Γερμανούς. Βλέπουμε, όμως, ότι οι Σέρβοι κατέβηκαν με νέους παίκτες και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Οι Γερμανοί για εμένα αξίζουν να πάρουν μετάλλιο. Εμείς πρέπει να παίξουμε καλό βόλεϊ, για να ανέβει και η ψυχολογία μας. Δεν πρόκειται να ξαναπαίξουμε τόσο άσχημα. Προσωπικά θέλω να πω ότι πρέπει να παίξω καλύτερα, γιατί το περιμένουν οι συμπαίκτες μου. Πρέπει να τελειώνω τις μπάλες σε πρώτο χρόνο, για να έχουν πιο εύκολη δουλειά οι ακραίοι."




Νίκος Σμαραγδής: "Το ξεχνάμε"

"Οι Γερμανοί έπαιξαν πειθαρχημένα. Εμείς δεν ήμασταν σε αυτό το επίπεδο και κάναμε εύκολα λάθη. Το ξεχνάμε, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα και αύριο μια δύσκολη αναμέτρηση με την Σερβία."


* Τον τελευταίο αγώνα της για τον πρώτο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ θα δώσει αύριο η εθνική ομάδα των ανδρών. Στο "Γιουμπιλέινι" της Αγίας Πετρούπολης θα αντιμετωπίσει την Σερβία (19.00, Supersport 1). Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττα από τους Γερμανούς.

Νωρίτερα θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ολλανδία (14.00, Supersport 7), η οποία έχει ελληνικό ενδιαφέρον, αφού με νίκη των Γερμανών η εθνική μας περνάει στους "12" της διοργάνωσης. Για τον Γ΄ όμιλο θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της Ισπανίας με τη Γαλλία (16.30, Supersport 7).

* Παλιές αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής είναι τα κορίτσια που χορεύουν στα τάιμ άουτ της διοργάνωσης. Η Ρωσία έχει χιλιάδες γυμνάστριες και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν όλες πρωταθλήτριες.

* Eλάχιστοι ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν το παιχνίδι των διεθνών μας με τη Γερμανία. Οι μαθητές από τα σχολεία είδαν μόνο την πρώτη αναμέτρηση και, έτσι, στη σάλα του "Γιουμπιλέινι" δεν υπήρχε η γεμάτη ενθουσιασμό ατμόσφαιρα του πρώτου αγώνα μας, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες δεν έχει εμφανιστεί η μασκότ.

* Ιδιαίτερα θορυβώδης ήταν ο πάγκος των Γερμανών, κάτι που εξόργισε τους θεατές, οι οποίοι για μια ακόμα φορά ακόμα στήριξαν τη χώρα μας.



























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ