ΒΟΛΕΪ

Ελλάδα-Ολλανδία 3-2

Ελλάδα-Ολλανδία 3-2
εθνικη ελλαδος

Αγκαλιά με την πρόκριση στους "12" της Ευρώπης είναι η Εθνικής μας μετά την αγχωτική νίκη με 3-2 κόντρα στην Ολλανδία

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενδεχομένως και το Σάββατο (8/9) να πανηγυρίσει την πρόκριση στην αναμέτρηση με τη Γερμανία του Στέλιαν Μοκουλέσκου (16:30), χάρη στον buzzer beater άσο του Νίκου Ρουμελιώτη (15-13).
Η Ελλάδα με φοβερές επιδόσεις στο μπλοκ εξασφάλισε το πρώτο σετ, η άνοδος των Ολλανδών σε συνδυασμό με ορισμένα "περίεργα" σφυρίγματα των διαιτητών, επανέφεραν τους "Οράνιε" στο παιχνίδι.

Το συγκρότημα του Πίτερ Μπλανζέ πέρασε μπροστά με 2-1, με το σετ να ολοκληρώνεται με κίτρινη κάρτα στον Μάριο Γκιούρδα για διαμαρτυρία.

Στο τέταρτο σετ, χάρη στους κρίσιμους άσους του Αντρέι Κράβαρικ και του Θεόκλητου Καρυπίδη η Εθνική ισοφάρισε κι εκεί που όλα έδειχναν χαμένα στο τάι μπρέικ (το 10-9 έγινε 10-12 με δύο μπλοκ στον Γκιούρδα), ο Ρουμελιώτης λύτρωσε την Εθνική.

"Νιώθουμε σαν να βάλαμε καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ξέραμε ότι η Ολλανδία δεν θα παρουσιαζόταν τόσο κακή όσο στην πρεμιέρα με τη Σερβία. Νικήσαμε την Ολλανδία και νικήσαμε και το άγχος της πρεμιέρας. Αν παίρναμε και το δεύτερο σετ, το παιχνίδι θα κυλούσε πιο ξεκούραστα για εμάς", ανέφερε ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας, Νίκος Ρουμελιώτης.

"Παίχθηκε εκπληκτικό βόλεϊ. Ξεκινήσαμε καλά, δεν πιέσαμε όμως στο δεύτερο σετ στο σερβίς και έπεσε η απόδοση μας και στο μπλοκ,γιατί σερβίς και μπλοκ πηγαίνουν μαζί. Ήμασταν άτυχοι στο δεύτερο σετ, γιατί κάποιες καλές άμυνες των Ολλανδών, οδήγησαν σε άλλη τροπή το παιχνίδι", πρόσθεσε ο Αλέκος Λεώνης, που δεν θέλει να ακούει λέξη για κούραση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ