Ελπίδα Αμπελοκήπων: "Φεύγουμε λερωμένοι, όπου κι αν ακουμπήσεις τη Volley League, βρωμάει"

VOLLEY LEAGUE / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων εξήγησε την απόφαση να αποχωρήσει από τη Volley League, προχωρώντας σε σοβαρές καταγγελίες και υποστηρίζοντας πως "εμείς δεν ήρθαμε για να κάνουμε μπίζνες ή για να αυξήσουμε την περιουσία μας μέσα από αυτό το σωματείο".

Χωρίς την Ελπίδα Αμπελοκήπων θα διεξαχθεί την επόμενη σεζόν η Volley League των ανδρών, καθώς ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε στα μέσα Ιουνίου την απόφαση να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι διοικούντες την ομάδα εξέδωσαν ανακοίνωση και προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες και υποστηρίζοντας πως "εμείς δεν ήρθαμε για να κάνουμε μπίζνες ή για να αυξήσουμε την περιουσία μας μέσα από αυτό το σωματείο".

Η ανακοίνωση:

"Ήρθε η ώρα του απολογισμού... Ξεκινήσαμε με όνειρα και με την υποχρέωση να τιμήσουμε το άθλημα, τους αθλητές μας και τον σύλλογο. Στον πρώτο δισταγμό, πέρυσι το καλοκαίρι, ακούσαμε την απειλή αφανισμού της ομάδας στην περίπτωση μη συμμετοχής, οπότε η επιλογή έγινε μονόδρομος και ζήσαμε ό,τι δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Παλεύοντας Αύγουστο μήνα να φτιάξουμε γήπεδο, στο οποίο γίναμε τελικά επαίτες για να πάρουμε ώρες προπόνησης, καταλάβαμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ακολουθήσαμε όλες τις επιταγές της προκήρυξης της Volley League, η οποία δεν τηρήθηκε σε τίποτα (αναβολή έναρξης πρωταθλήματος, λανθασμένος προϋπολογισμός, όλο ψέματα και ανεφάρμοστα σχέδια), ανακαλύψαμε ότι ο "συνεταιρισμός" έχει την άποψη "ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ", μάθαμε επίσης ότι μία ομάδα μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να κάνει μεταγραφές ξένων αθλητών παρότι κατά δήλωση του προέδρου της έχει ακάλυπτες οφειλές.

Κι αφού μ’ αυτά και μ’ αυτά "ξεφύτρωσαν" τρεις ομάδες, επιτέλους ξεκινήσαμε. Ήδη, από τη 2η αγωνιστική, στην πρώτη παρουσία μας στο γήπεδό μας, καταλάβαμε πού μπλέξαμε. Παρουσία του προέδρου της Λίγκας έγινε “ντου” οπαδών της αντίπαλης ομάδας και στο αίτημά μας να διακοπεί το παιχνίδι για να αποκατασταθεί η τάξη, η απάντηση των αρμοδίων ήταν... “Α1 θέλατε”. Έτσι, αναπνέαμε "χόρτο και τσιγάρα", χορτάσαμε βρισιές και οι νεαροί αθλητές μας αντί να γιορτάσουν τη χαρά του παιχνιδιού έφυγαν σοκαρισμένοι από τις ύβρεις και τις ρίψεις αντικειμένων. Τιμωρία για όλα αυτά, καμία.

Σε άλλη περίπτωση, αντιμετωπίσαμε αθλητή να παίζει με την παλιά του ομάδα, παρότι είχε ήδη μεταγραφεί σε άλλον σύλλογο και σε σχετική επισήμανσή μας η απάντηση ήταν "τι ψάχνετε τώρα"..

Παρ’ όλα αυτά, εμείς αδιαμαρτύρητα συνεχίσαμε, βελτιώσαμε την ομάδα μας ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και χαιρόμασταν που νέα παιδιά στον χώρο έβρισκαν σιγά-σιγά τη θέση τους παίζοντας ΚΑΘΑΡΑ σε όλα τα παιχνίδια. Νιώσαμε υπερήφανοι για την αξιοπρέπεια του συλλόγου μας, που δεν χρωστά ούτε ευρώ πουθενά και τήρησε στο ακέραιο όλες τις συμφωνίες.

Στο τέλος, πιστεύουμε ότι το μοναδικό λάθος μας ήταν ότι δεν δημοσιοποιήσαμε έγκαιρα και ξεκάθαρα τη θέση μας σχετικά με το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής ή επανέναρξης του πρωταθλήματος, αφήνοντας έτσι περιθώριο για "Κίτρινο Τύπο".

Λανθασμένα νομίσαμε ότι θα γινόταν δεκτό από τις υπόλοιπες ομάδες το αίτημά μας να είναι ανοιχτή στους εκπροσώπους του Τύπου η τελευταία τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, ώστε να σταματήσουν οι επιλεκτικές διαρροές και η παραποίηση της πραγματικότητας.

Εάν από αυτή τη στάση μας προκύπτει ότι η ίδια η Ελπίδα Αμπελοκήπων φταίει για την κατάντια του επαγγελματικού βόλεϊ στην Ελλάδα και για όλες τις “ομορφιές” που ζήσαμε, η μόνη απάντηση που έχουμε να δώσουμε είναι η εξής:

Εμείς δεν ήρθαμε στη Volley League για να κάνουμε μπίζνες ή για να αυξήσουμε την περιουσία μας μέσα από αυτό το σωματείο, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει στο άθλημα, από όπου κι αν βρίσκεται, δουλεύοντας όπως πάντοτε, δημιουργώντας και γαλουχώντας αθλητές, κάνοντας φυσικά και λάθη μέσα σ’ αυτή την προσπάθεια.

Η “εμπειρία” της συμμετοχής στη Volley League ολοκληρώνεται εδώ για εμάς και δυστυχώς φεύγουμε λερωμένοι, γιατί αυτό το πρωτάθλημα όπου και να το ακουμπήσεις βρωμάει.

Στον επίλογο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την συνεργασία τον προπονητή Σπύρο Γκολίτση, στον οποίο ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του, καθώς επίσης τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο και βέβαια τους παίκτες της ομάδας μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ωρίμασαν μαζί μας και ευχόμαστε να βρουν όλοι τη θέση που τους αρμόζει στο ελληνικό βόλεϊ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Volley League ανδρών: Δεν κατεβαίνει η Ελπίδα, πέφτει στην ΕΠΕΣΘ
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.