UNITED CUP

Σάκκαρη/Π. Τσιτσιπάς - Ζίγκεμουντ/Ζβέρεφ 0-2: Υπόκλιση στους Γερμανούς και αποκλεισμός στους "8" του United Cup

Η Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια αγώνα της στο China Open | 5 Οκτωβρίου 2023
Η Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια αγώνα της στο China Open | 5 Οκτωβρίου 2023 @2024 ANDY WONG/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έδωσαν γενναία μάχη αλλά τελικά υποκλίθηκαν στην υπεροχή των Ζίγκεμουντ/Ζβέρεφ, που επιβλήθηκαν με 6-3, 6-3 και έστειλαν στην Γερμανία στα ημιτελικά του United Cup.

Όνειρο ήταν και πάει. Η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά σε μία μεγάλη διάκριση, στην παρουσία της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του United Cup όμως το ταξίδι στη διοργάνωση σταμάτησε στα προημιτελικά.

Και αυτό γιατί το εμπόδιο της Γερμανίας αποδείχτηκε πολύ υψηλό, με την Σάκκαρη να επικρατεί της Κέρμπερ στην πρώτη κόντρα των δύο χωρών αλλά να ακολουθούν δύο ήττες που καταδίκασαν την Ελλάδα σε αποκλεισμό.

Η πρώτη ήταν αυτή του Στέφανου Τσιτσιπά από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον Γερμανό να είναι στη συνέχεια ζευγάρι με την Λάουρα Ζίγκεμουντ στο καθοριστικό μεικτό διπλό και εκεί να επικρατούν με 6-3, 6-3 της Μαρίας Σάκκαρη και του Πέτρου Τσιτσιπά πατά την εξαιρετική εμφάνιση των δύο αθλητών μας.

Το ματς

Τα πρώτα τέσσερα games βρήκαν τις δύο ομάδες να προστατεύουν ως "κόρη οφθαλμού" τα σερβίς τους, για να έρθει όμως το 5o game όπου έγινε το break από Ζίγκεμουντ και Ζβέρεφ και τα άλλαξε όλα. Το γερμανικό δίδυμο πήρε τα δύο επόμενα και έκανε το 5-2, με την Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να μένουν ζωντανοί κάνοντας break στο 8ο game αλλά να χάνουν το επόμενο και να γίνεται το 6-3 για την Γερμανία μέσα σε 43 λεπτά.

Η συνέχεια βρήκε τους Γερμανούς να έχουν ακόμη πιο σίγουρα πατήματα και να βάζουν ακόμη πιο έντονη πίεση στο ελληνικό ζευγάρι, με τρία διαδοχικά κερδισμένα games να τους φέρνουν στο 5-2 και σε απόσταση ανάσας από τη νίκη-πρόκριση.

Το επόμενο σετ βρήκε την Σάκκαρη και τον Πέτρο Τσιτσιπά να αντιστέκονται σθεναρά και να μειώνουν σε 5-3 κρατώντας το σερβίς τους, για να ακολουθήσουν όμως δύο άσοι από τον Ζβέρεφ και να μπει το νερό στο αυλάκι, για να επικρατήσει με 6-3 και στο δεύτερο σετ η Γερμανία και να πανηγυρίσει την είσοδο στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

TAGS UNITED CUP ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ