UNITED CUP

Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ 0-2: Ο Γερμανός λύγισε τον Στέφανο και ισοφάρισε για την Γερμανία στα προημιτελικά του United Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα του στο United Cup | 3 Ιανουαρίου 2024
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα του στο United Cup | 3 Ιανουαρίου 2024 @2024 MARK BAKER/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-4, 6-4 από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στην δεύτερη μονομαχία μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας στους "8" του United Cup, κάτι που σημαίνει πως η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στο μεικτό διπλό που ακολουθεί.

Η κόντρα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας με έπαθλο το χρυσό εισιτήριο για τα ημιτελικά του United Cup θα έχει και... τρίτο μέρος.

Μετά από την επικράτηση με 6-0, 6-3 της Μαρίας Σάκκαρη επί της Αντζελίκ Κέρμπερ με την οποία έγινε το 1-0 για τα ελληνικά χρώματα, ακολούθησε δυναμική απάντηση από τους Γερμανούς, με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να λυγίζει με 6,4, 6-4 τον Στέφανο Τσιτσιπά και να κάνει το 1-1, κάτι που σημαίνει πως η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στο διπλό μεικτό.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (05/01), με τη χώρα που θα πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα βρει στο δρόμο της το Σάββατο την Αυστραλία.

Το ματς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία καθώς ήξερε πως με δική του νίκη θα έστελνε την Ελλάδα στα ημιτελικά του United Cup έπειτα από την επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη, όμως ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, παρότι αγωνιζόταν με έξτρα πίεση λόγω της ήττας της Κέρμπερ, αποδείχτηκε πιο ανθεκτικός στην κόντρα του με τον Έλληνα πρωταθλητή.

Στα πρώτα επτά games του πρώτου σετ οι δύο τενίστες προστάτευσαν το σερβίς τους, όμως δεν έγινε το ίδιο στο 8ο, με τον Γερμανό να κάνει το break και κατόπιν να υπερασπίζεται το αβαντάζ του για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ είχε πολλές ομοιότητες με το πρώτο, με τον Τσιτσιπά και τον Ζβέρεφ να φτάνουν στο 4-4 υπερασπίζοντας αμφότεροι το σερβίς τους αλλά τον Γερμανό να πετυχαίνει break στο πλέον ακατάλληλο σημείο για τον Έλληνα πρωταθλητή, κάνοντας το 5-4 και ανοίγοντας το δρόμο για να πάρει και το επόμενο game και να κλείσει νικηφόρα το ματς.

Το εντυπωσιακό ποσοστό στο σερβίς από πλευράς Ζβέρεφ και τα πολλά αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά (25 έναντι 10 του αντιπάλου του) ήταν τα σημεία κλειδιά της αναμέρησης, με τον Γερμανό να μειώνει σε 9-5 το ρεκόρ του απέναντι στον Στέφανο κα να ανεβαίνει στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ρίχνοντας τον πρωταθλητή μας στο Νο 7 του ράνκινγκ.

TAGS UNITED CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ