UNITED CUP

Σάκκαρη - Κέρμπερ 2-0: Ήταν απόλυτη κυρίαρχος και έστειλε την Ελλάδα πιο κοντά στα ημιτελικά του United Cup

Η Μαρία Σάκκαρη σε αγώνα της για το United Cup | 3 Ιανουαρίου 2024
Η Μαρία Σάκκαρη σε αγώνα της για το United Cup | 3 Ιανουαρίου 2024 @2024 MARK BAKER/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν σαρωτική απέναντι στην Αντζελίκ Κέρμπερ και έφτασε σε άνετη επικράτηση με 6-0, 6-3 απέναντι στην Γερμανίδα αντίπαλό της, για να κάνει έτσι η Ελλάδα το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του United Cup.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι σε εξαιρετική κατάσταση στην έναρξη του 2024 και το απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στα προημιτελικά του United Cup.

Θύμα της η Αντζελίκ Κέρμπερ στην πρώτη κόντρα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας με φόντο τους "4" της διοργάνωσης, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να είναι εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να φτάνει στην επικράτηση με 6-0, 6-3 για να φέρει τη χώρα μας μία νίκη μακριά από τα ημιτελικά.

Μία νίκη που θα κληθεί να τη χαρίσει στην Ελλάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον αγώνα που ακολουθεί (05/01, 10:30, ΕΡΤ SPORTS 2, LIVE από το SPORT24) κόντρα στον Αλεξάντερ Σβέρεφ, ενώ σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα υπάρχει ακόμη μία ευκαιρία μέσα από το μεικτό διπλό.

Ο αγώνας

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε στο κορτ με τον αέρα της καλύτερης και ποιοτικότερης αθλήτριας έναντι της 35χρονης Κέρμπερ, η οποία επέστρεψε πρόσφατα στη δράση, και δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να επιβάλλει την κυριαρχία της.

Για την ακρίβεια το έκανε από την αρχή κάνοντας break στο πρώτο σερβίς της Γερμανίας, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να παίρνει φόρα μετά από την κατάκτηση των δύο πρώτων games και να μην κοιτάζει ποτέ πίσω, για να σκουπίσει την αντίπαλό της στη συνέχεια παίζοντας με απίστευτη συγκέντρωση και να φτάσει σε ένα εντυπωσιακό 6-0 μέσα σε μισή ώρα.

Με την ψυχολογία στα ύψη από το πρώτο κερδισμένο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήματα μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο και πήρε τα πρώτα τρία games για να επεκτείνει σε εννέα games το νικηφόρο σερί της, με την Κέρμπερ να μην πετάει ωστόσο λευκή πετσέτα και να "απαντάει" δυναμικά παίρνοντας από την πλευρά της δύο διαδοχικά games για να μειώσει σε 3-2.

Σε εκείνο το κομβικό σημείο ωστόσο η Σάκκαρη έδειξε χαρακτήρα αφού έκανε το break και απέκτησε σημαντικό αβαντάζ, για να υπερασπιστεί στη συνέχεια το σερβίς της και να φτάσει στο 6-3 στο δεύτερο game που της χάρισε μία σπουδαία νίκη.

TAGS UNITED CUP ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ