ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Μουντιάλ: Ο Νεϊμάρ πιάνει τον Πελέ και ο Μέσι τον Μπατιστούτα

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει στην αναμέτρηση Αργεντινή - Μεξικό
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει στην αναμέτρηση Αργεντινή - Μεξικό 2022 AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους δύο πρώτους προημιτελικούς του Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία, αφού φτάσαμε αισίως στην προημιτελική φάση. Απόψε έχουμε τους δύο πρώτους προημιτελικούς.

Το πρόγραμμα ανοίγει η αναμέτρηση της Κροατίας με τη Βραζιλία (17:00 ANT1, Live από το SPORT24). Παρότι σε αυτό το επίπεδο κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, δύσκολα κάποιος μπορεί να βρει πολλά επιχειρήματα για να αντικρούσει τον καθαρό φαβοριτισμό των Βραζιλιάνων.

Η Σελεσάο μπορεί να μην έχει παίξει μέχρι στιγμής με κάποιον πολύ μεγάλο αντίπαλο, έδειξε όμως πως είναι μία εξαιρετικά σοβαρή ομάδα, που είναι προσηλωμένη 100% στο στόχο της, δηλαδή στην κατάκτηση του τροπαίου για έκτη φορά.

Από την άλλη, η Κροατία έχει φτάσει μέχρι τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου, κερδίζοντας ουσιαστικά, μόνο τον Καναδά, στα γήπεδα του Κατάρ. Τα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου, με Μαρόκο και Βέλγιο έμειναν στο 0-0, ενώ στη φάση των “16” η πρόκριση επί της Ιαπωνίας ήρθε στα πέναλτι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Κροατία έχει παίξει στο παρελθόν πέντε φορές με ομάδες της Λατινικής Αμερικής σε τελική φάση Μουντιάλ. Σε αυτά τα πέντε ματς έχει γνωρίσει τέσσερις ήττες, εκ των οποίων οι δύο από τη Βραζιλία. Το ιδιαίτερο με την Κροατία στα μεγάλα τουρνουά, είναι ότι έχει την τάση να πηγαίνει τα νοκ άουτ παιχνίδια της στην παράταση. Από το 1998, που τερμάτισε τρίτη στον κόσμο, έχει παίξει οκτώ νοκ άουτ ματς σε Μουντιάλ ή Euro και τα επτά πήγαν στην παράταση! Από αυτά, κέρδισε τα τρία στα πέναλτι. Μοναδικό νοκ άουτ των Κροατών, που κρίθηκε στην κανονική διάρκεια ήταν ο τελικός στο Μουντιάλ του 2018, όταν είχαν ηττηθεί με 4-2 από τη Γαλλία.

Η Βραζιλία από την πλευρά της, μετά το 2002, που αναδείχθηκε τελευταία φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια, αποκλείστηκε κάθε φορά από ευρωπαϊκή ομάδα. Το 2006, το 2010 και το 2018 στα προημιτελικά από Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο αντίστοιχα. Και φυσικά το 2014 στα ημιτελικά από τη Γερμανία.

Στα τελευταία 19 παιχνίδια της πάντως, φιλικά και επίσημα, η Σελεσάο έχει ρεκόρ 15-3-1. Μοναδική ήττα, αυτή από το Καμερούν στον όμιλο, σε ένα ματς που ο Τίτε κατέβασε εναλλακτική σύνθεση.

Το αποψινό ματς μπορεί να αποδειχθεί πολύ ξεχωριστό για τον Νεϊμάρ. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε κόντρα στη Νότια Κορέα του πρώτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ κι έφτασε τα 76 με το εθνόσημο. Θέλει δηλαδή άλλο ένα για να πιάσει τον θρυλικό Πελέ, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ της εθνικής Βραζιλίας, με 77 τέρματα.

Για τον Νεϊμάρ, θα ήταν ιδανικό να μπορέσει να ξεπεράσει τον Πελέ κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ και παράλληλα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου η Βραζιλία. Το ενδεχόμενο να σκοράρει απόψε ο 30χρονος ηγέτης της Σελεσάο και η ομάδα του να προκριθεί στα ημιτελικά προσφέρεται στο 2.25. Υπενθυμίζεται, ότι ο Νεϊμάρ εκτελεί τα πέναλτι και στις τελευταίες 11 συμμετοχές του με την εθνική Βραζιλίας έχει συμμετοχή σε 15 γκολ! Οκτώ ως σκόρερ και επτά ως πασέρ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μουντιάλ

Με ακόμη πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο προημιτελικός της Ολλανδίας με την Αργεντινή (21:00 ANT1, Live από το SPORT24).. Από τη μία οι "οράνιε" του Λουίς Φαν Χάαλ, που είναι αήττητοι 19 σερί παιχνίδια και από την άλλη η Αλμπισελέστε του Λιονέλ Σκαλόνι, που σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ 13 σερί ματς.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί πέντε φορές σε τελική φάση Μουντιάλ στο παρελθόν και ο απολογισμός είναι ισορροπημένος (2-1-2). Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους, το 2014 και το 2006 ήρθαν ισόπαλες 0-0. Στα γήπεδα της Βραζιλίας, η Αργεντινή είχε αποκλείσει στα πέναλτι την Ολλανδία, στον ημιτελικό. Στα γήπεδα της Γερμανίας η λευκή ισοπαλία αφορούσε ματς ομίλου. Τελευταία νίκη της Ολλανδίας σε επίσημο παιχνίδι, είναι στον προημιτελικό του 1998, όταν είχε επικρατήσει με 2-1, χάρη στα γκολ των Πάτρικ Κλάιφερτ και Ντένις Μπέργκαμπ.

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό αφορά τον Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος ως τεχνικός της Ολλανδίας είναι αήττητος σε τελική φάση Μουντιάλ. Εξαιρουμένης βέβαια της διαδικασίας των πέναλτι, το ρεκόρ του είναι 8-3-0 σε 11 ματς με τους “οράνιε” σε Μουντιάλ. Αν απόψε δεν ηττηθεί από την Αργεντινή, τότε θα ισοφαρίσει την απόλυτη επίδοση του Λουίς Φελίπε Σκοράρι με τα 12 παιχνίδια χωρίς ήττα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ό,τι αφορά στον Λιονέλ Μέσι ψάχνει ακόμη ένα γκολ για να φτάσει τα δέκα σε Μουντιάλ και να πιάσει τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στην πρώτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ της Αργεντινής σε Παγκόσμια Κύπελλα. Υπενθυμίζεται, ότι στο προηγούμενο παιχνίδι με την Αυστραλία, ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά σε νοκ άουτ παιχνίδι για το Μουντιάλ. Το ενδεχόμενο να βρει δίχτυα και απόψε ο Μέσι προσφέρεται στο 2.50.

Από εκεί και πέρα, στην ίδια απόδοση μπορούμε να βρούμε και το ενδεχόμενο να γίνει αλλαγή κατά τη διάρκεια του 90λεπτου ο Ροντρίγκο Ντε Πολ. Ο χαφ της Ατλέτικο είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες στη λειτουργία της Αργεντινής, ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη διαρροή αυτής της πληροφορίας, τονίζοντας στη συνέντευξη Τύπου ότι η προπόνηση της Τετάρτης ήταν κλειστή και ότι ο Ντε Πολ προπονήθηκε κανονικά. Μάλιστα, χαρακτήρισε όλο αυτό το σκηνικό “περίεργο”. Σε κάθε περίπτωση, ο Σκαλόνι είπε πως θα χρησιμοποιήσει όσους παίκτες είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει συνήθως και φωτιά. Αν λοιπόν ο Ντε Πολ δεν είναι 100% έτοιμος για να βγάλει όλο το ματς, ίσως ο Σκαλόνι υποχρεωθεί να τον κάνει αλλαγή κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ή πριν μία ενδεχόμενη παράταση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κροατία – Βραζιλία: Πρόκριση Βραζιλία και Νεϊμάρ Anytime (απόδοση 2.25), 17:00
  • Ολλανδία – Αργεντινή: Μέσι Anytime (απόδοση 2.50), 21:00

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ