ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Αξιοποιεί την απουσία του Χάουαρντ η Παρτίζαν

EUROLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Πέρα από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το αποψινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στη EuroLeague περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα παιχνίδια.

Η εκκίνηση γίνεται στο Αστρομπάλ με τη συνάντηση της Βιλερμπάν κόντρα στη Βαλένθια (21:00 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Η γαλλική ομάδα ήταν ανταγωνιστική την Τετάρτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με σοβαρές απουσίες (Ντε Κολό, Λάιτι, Τάιους). Στο τέλος πάντως, μίλησε η εμπειρία των Καταλανών, καθώς πήραν τις βολές που έπρεπε και έφτασαν σε μία δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη (82-75). Για τη Βιλερμπάν αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική ήττα σε επίπεδο EuroLeague και πέμπτη στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια της.

Στον αντίποδα, η Βαλένθια πέτυχε τη νίκη της σεζόν, αφού κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές. Μάλιστα, τα κατάφερε έχοντας εκτός τη μισή ομάδα (Τζόουνς, Ριβέρο, Χάρπερ, Χέρμανσον, Φαν Ρόσομ, Κλαβέρ)!

Το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού συσπειρώθηκε και πραγματοποίησε φέτος την κορυφαία του αμυντική εμφάνιση. Όσο για την επίθεση, έβαλαν όλοι το λιθαράκι τους, με τις "νυχτερίδες" να έχουν έξι παίκτες (Πουέρτο, Γουέμπ, Λόπεθ-Αροστέγκι, Ράντεμπο, Ντούμπλιεβιτς, Πρέπελιτς) με διψήφιο αριθμό πόντων!

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, είναι προφανές πως δεν αξίζει να ποντάρουμε σε τιμές φαβορί υπέρ της ASVEL. Από την άλλη, είναι τόσα πολλά τα προβλήματα της Βαλένθια, που θα είναι άθλος αν κάνει το 2/2 στη διαβολοβδομάδα. Προτιμότερο το ρίσκο στο ενδεχόμενο να σημειώσει τους περισσότερους πόντους του αγώνα ο Νάντο Ντε Κολό σε απόδοση 5.70. Ο πολύπειρος γκαρντ έλειψε για λόγους ξεκούρασης στο προχθεσινό παιχνίδι και τώρα αναμένεται να επιστρέψει. Έχοντας λοιπόν, πάρει τις απαραίτητες ανάσες, διατηρεί καλές πιθανότητες να σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων, άρα και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Στο πρώτο γύρο είχε σημειώσει 16, στη νίκη της Βιλερμπάν μέσα στη Βαλένθια, με 77-76.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Στη Βαρκελώνη διεξάγεται το μεγάλο ματς της ημέρας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Εφές (21:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Ουσιαστικά πρόκειται για το repeat του τελικού του 2021.

Η Εφές δεν έχει ακόμη φορτσάρει κι αν συνεχίσει κατ' αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να παίξει ακόμη και με τη φωτιά, σε ό,τι αφορά στην είσοδό της, στην οκτάδα. Μπορεί να μοιάζει αδιανόητο η back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης να μείνει εκτός πλέι οφ, όμως στη φετινή EuroLeague τα πάντα είναι πιθανά.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπεσε ξανά στο 50% μετά την ήττα της Τετάρτης από την αποδεκατισμένη Βαλένθια. Για ακόμη ένα παιχνίδι η Αναντολού απέδωσε κάκιστο και στατιστικό μπάσκετ, με μοναδική επιθετική έκφραση τα iso των υπερταλαντούχων παικτών της (Μίτσιτς, Κλάιμπερν, Λάρκιν).

Ούτε το μπάσκετ της Μπαρτσελόνα εμπνέει, αλλά στη δική της περίπτωση οι νίκες έρχονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και ως εκ τούτου βρίσκεται σταθερά σε τροχιά τετράδας.

Πρώτη σκέψη με βάση την παράδοση των μεταξύ τους αγώνων είναι το Over, καθώς στις τελευταίες επτά συναντήσεις τους το σύνολο των πόντων ξεπέρασε πάντα το 158. Βέβαια, με το μπάσκετ που παίζουν και οι δύο φέτος, είμαστε υποχρεωμένοι να κατεβάσουμε το line στο 149,5. Μαζί με 14+ πόντους του Νίκολα Μίροτιτς, που ως παίκτης Μπάρτσα σημειώνει απέναντι στην Εφές 17,2 κατά μέσο όρο, χτίζουμε ένα combo διπλασιασμού. Ο σταρ των Καταλανών είχε 19 πόντους την Τετάρτη με τη Βιλερμπάν κι έχει πιάσει τους 14 5/8 φορές φέτος στη EuroLeague.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Η Παρτίζαν ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ, τρέχοντας ένα σερί οκτώ νικών, όμως κόντρα στη Μακάμπι θυμήθηκε την πικρή γεύση της ήττας με 90-81, σε ένα ματς που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να φρενάρει την επιθετικότητα των γηπεδούχων.

Εντός έδρας πάντως, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ρεκόρ 6-3 και παίζει σε πολύ πιο υψηλή ένταση. Στα τελευταία τρία παιχνίδια της, στη Stark Arena, κέρδισε διαδοχικά την Εφές, την Μπάγερν και τη Μονακό.

Οι Σέρβοι απόψε θα προσπαθήσουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους στον πρώτο γύρο στη Βιτόρια (21:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Εκείνο το αποτέλεσμα είχε πονέσει πολύ, καθώς η Μπασκόνια είχε ισοφαρίσει στην κανονική διάρκεια με buzzer τρίποντο του Μάρκους Χάουαρντ και τελικά πήρε τη νίκη στην παράταση με 103-96.

Στο σημερινό παιχνίδι πάντως, ο πρώτος σκόρερ των Βάσκων θα απουσιάσει, καθώς έχει ενοχλήσεις στη μέση. Πρόκειται για μία καθοριστική απουσία, δεδομένου ότι ο Χάουανρτ (15,9 πόντοι φέτος στη EuroLeague) έχει γράψει στα τελευταία πέντε επίσημα ματς, 21 πόντους με την Μπάγερν, 28 με τη Βαλένθια, 17 με την Άλμπα, 32 με τη Γρανάδα και 28 με τη Ρεάλ!

Το προβάδισμα λοιπόν, πάει δικαίως στην έδρα, με τον άσο στο -2,5 να προσφέρεται στο 1.80.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βιλερμπάν – Βαλένθια: Ντε Κολό πρώτος σκόρερ (απόδοση 5.70), 21:00
  • Μπαρτσελόνα – Εφές: Over 149,5 & Μίροτιτς 14+ πόντοι (απόδοση 1.98), 21:30
  • Παρτίζαν – Μπασκόνια: 1 -2,5 (απόδοση 1.80), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ