ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με δύο combo στη μάχη του Παναθηναϊκού

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις
Ο Αρτούρας Γκουντάιτις EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός γνωρίζει έξι διαδοχικές ήττες σε επίπεδο EuroLeague. Βέβαια, την τελευταία από τη Φενέρ, με 99-88 στην παράταση θα μπορούσε να την είχε αποφύγει. Οι πράσινοι, έστω και στα σημεία, ήταν καλύτεροι από τους πρωταθλητές Τουρκίας, όμως κάποια διαιτητικά λάθη και η έλλειψη ψυχραιμίας έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, να αποδράσει με το διπλό από την Αθήνα, παρότι το "τριφύλλι" προηγήθηκε με +5, 34,7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου του αγώνα.

Ο προβληματισμός είναι ασφαλώς διάχυτος, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει καθηλωθεί στις έξι νίκες και απέχει πλέον τέσσερις από την οκτάδα. Το χειρότερο βέβαια είναι, πως η εικόνα του δεν ανοίγει κάποιο παράθυρο αισιοδοξίας και έτσι όπως πάει το πράγμα, ίσως ο δεύτερος γύρος της EuroLeague εξελιχθεί ξανά σε... καταναγκαστικό έργο, αν χαθεί οριστικά το τρένο των πλέι-οφ.

Φυσικά, στην παρούσα φάση κανείς μέσα στον Παναθηναϊκό δεν νομιμοποιείται να κάνει λόγο για πλέι-οφ. Αυτό που προέχει απόψε, κόντρα στη Μακάμπι (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24), είναι να μην διευρυνθεί κι άλλο το αρνητικό σερί και να έρθει η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη μετά τις 8 Δεκεμβρίου και το 90-77 επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Ίσως ξενίζει λίγο το σετ αποδόσεων, με τον άσο σε τιμές οριακού φαβορί, δεδομένου ότι η Μακάμπι βρίσκεται στο 10-8 και προέρχεται από τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της. Πρέπει ωστόσο να έχουμε κατά νου, ότι το σύνολο του Οντετ Κάτας έχει ρεκόρ 2-7 εκτός έδρας και το κυριότερο έπαιξε την Τετάρτη με την Παρτίζαν (την κέρδισε στο Τελ Αβίβ με 91-80) για την πρώτη αγωνιστική της τρέχουσας διαβολοβδομάδας. Εν ολίγοις, η "ομάδα του λαού" είχε μία ημέρα λιγότερη για ξεκούραση απ' ότι ο Παναθηναϊκός κι έκανε και ταξίδι. Σε διπλές αγωνιστικές, τέτοιες λεπτομέρειες πολλές φορές αποδεικνύονται καθοριστικές.

Προγνωστικά EuroLeague

Βάζοντας στο τραπέζι και το ισχυρό κίνητρο των πράσινων, που θέλουν διακαώς απόψε να βάλουν ένα στοπ στις συνεχόμενες ήττες, κρατάμε τον άσο στο 1.75. Με ένα σχετικό ρίσκο, μπορούμε παράλληλα να πάρουμε και το Under 8,5 του Τζέιλεν Ανταμς για να φτάσουμε την απόδοση στο 2.55, καθώς το όριο έχει βγει πάνω από τον μέσο όρο του παίκτη.

Ο γκαρντ της Μακάμπι πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, απ' ότι συνήθως, στα παιχνίδια από τη 13η μέχρι τη 17η αγωνιστική, λόγω του τραυματισμού του Γουέιντ Μπόλντγουιν. Σε αυτό το διάστημα, ο Ανταμς σημείωσε 9 πόντους με τη Βίρτους, 17 με την Άλμπα, 11 με την Εφές και 15 με τη Ρεάλ.

Ωστόσο, στο πρώτο παιχνίδι του δευτέρου γύρου, με την Παρτίζαν, την περασμένη Τετάρτη, ο Άνταμς έπαιξε μόλις 12 λεπτά και έμεινε στους 5 πόντους. Είναι προφανές, πως η επιστροφή του Μπόλντγουιν ροκάνισε το χρόνο του. Σημειώνεται εξάλλου, ότι ο 28χρονος γκαρντ σκοράρει φέτος στη EuroLeague 6,6 πόντους ανά ματς και στον πρώτο γύρο, όταν η Μακάμπι είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 85-74, είχε βάλει τέσσερις σε σχεδόν 14 λεπτά συμμετοχής.

Στα υπόλοιπα ειδικά των παικτών, το ματς με τη Φενέρ φανέρωσε πως στο μυαλό του Ντέγιαν Ράντονιτς, μάλλον έχει αλλάξει η ιεραρχία στη θέση "πέντε". Ο Γιώργος Παπαγιάννης πρόσθεσε στο παθητικό του ακόμη μία μέτρια εμφάνιση, μένοντας στο παρκέ μόλις 12:29, σε αντίθεση με τον Αρτούρας Γκουντάιτις, που έπαιξε πάνω από 30 λεπτά και το πάλεψε, έχοντας 10 πόντους και επτά ριμπάουντ.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο πρόσφατο "δράμα" με το Περιστέρι, για την Basket League, όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε στον πόντο με τον Γκουντάιτις να γράφει double-double (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Παπαγιάννη να μένει στα ρηχά (2 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 13:22).

Στη λογική επομένως, ότι ο Λιθουανός θα πάρει και απόψε περισσότερο χρόνο, μπορούμε να ποντάρουμε στο ενδεχόμενο να σκοράρει μίνιμουμ επτά πόντους, σε απόδοση 1.65. Το συγκεκριμένο όριο το έπιασε τρεις φορές στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, που αγωνίστηκε. Αν παράλληλα, ο Ντουέιν Μπέικον κάνει ξανά τα δικά του και βγει πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, ως συνήθως (έξι φορές στα τελευταία 11 ματς της EuroLeague), τότε παίρνουμε ένα καλοπληρωμένο combo στο 3.90.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι, 21:00

  • 1 & Ανταμς Under 8,5 πόντοι (απόδοση 2.55)
  • Μπέικον πρώτος σκόρερ & Γκουντάιτις 7+ πόντοι (απόδοση 3.90)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ