ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Champions League: Η φόρμα της Μαρσέιγ και η παράδοση της Πόρτο

Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν το γκολ του Ματέους Ουρίμπε κόντρα στην Ατλέτικο για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League 2022/23
Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν το γκολ του Ματέους Ουρίμπε κόντρα στην Ατλέτικο για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League 2022/23 © 2022 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Μαρσέιγ - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Πόρτο - Κλαμπ Μπριζ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Για τον τέταρτο όμιλο του Champions League, η Μαρσέιγ υποδέχεται στο Βελοντρόμ την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (22:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24), σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά έχει χαρακτήρα πρόωρου τελικού για τις δύο ομάδες, αφού αμφότερες ξεκίνησαν με ήττα.

Μαρσέιγ - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μαρσέιγ έχασε με 2-0 στο Λονδίνο από την Τότεναμ, ωστόσο άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε στα ίσα τους Λονδρέζους και τελικά λύγισε στο τέλος με δύο γκολ στο 76' και στο 81', πληρώνοντας ότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ έχει πραγματοποιήσει πολύ δυναμική εκκίνηση στη σεζόν. Στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι ισόβαθμη στην κορυφή μαζί με την Παρί, ούσα αήττητη (6-1-0) έπειτα από επτά αγωνιστικές. Στο τελευταίο παιχνίδι, οι Μασσαλοί κέρδισαν 2-1 με ανατροπή τη Λιλ εντός έδρας, έχοντας εικόνα κυριαρχίας όπως μαρτυρούν και τα xGoals (2,06-0,73).

Εξαιρετικά ευχάριστο είναι το γεγονός ότι ο Αλέξις Σάντσες κάνει με το καλημέρα τη διαφορά στη νέα του ομάδα. Ο Χιλιανός επιθετικός έχει σκοράρει ήδη τέσσερις φορές στη Ligue 1 και απόψε θα παίξει για πρώτη φορά με τη Μαρσέιγ στο Champions League.

Από εκεί και πέρα, ο Τούντορ αναμένεται να επαναφέρει στην ενδεκάδα τους Παγέτ και Ζέρσον, αφήνοντας αυτή τη φορά εκτός τους Αρίτ και Ουντέρ. Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές μεσοεπιθετικά είναι πολλές και ο Κροάτης τεχνικός μπορεί να συνθέσει πολύ ποιοτικές τριάδες.

Το πρόβλημα απόψε είναι στην άμυνα, διότι είναι αμφίβολος ο στόπερ Ζιγκό και τιμωρημένος ο σημαντικός στόπερ Μπεμπά, επομένως ο Τούντορ θα πρέπει να καταφύγει ξανά στη λύση του Μπαλέρδι, τον οποίο έκανε αλλαγή στο 28' στο παιχνίδι με τη Νις!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον αντίποδα, η Αϊντραχτ βίωσε ένα οδυνηρό ντεμπούτο στους ομίλους του Champions League. Η ήττα με 3-0 από τη Σπόρτινγκ μέσα στη Φρανκφούρτη, υπενθύμισε στους Γερμανούς ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει πολύ διαφορετικές απαιτήσεις σε σύγκριση με το Europa League.

Επηρεασμένη από τη βαριά ευρωπαϊκή ήττα, η Αϊντραχτ έχασε και το Σάββατο στο πρωτάθλημα, εντός έδρας με 1-0 από τη μέτρια Βόλφσμπουργκ. Αυτό το αποτέλεσμα και κυρίως η εικόνα της ομάδας του, ανάγκασαν τον Όλιβερ Γκλάζνερ να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για να αφυπνίσει τους παίκτες του.

Ο Αυστριακός τεχνικός περιμένει να δει αντίδραση απόψε, ωστόσο οι "αετοί" ταξίδεψαν στη Γαλλία χωρίς καθαρόαιμο αριστερό μπακ στην αποστολή τους, αφού τόσο ο Πελεγκρίνι, όσο και ο Λεντς είναι τραυματίες.

Αυτό σημαίνει, ότι ο Γκλάζνερ είναι υποχρεωμένος να αφήσει στην άκρη το 4-2-3-1 και να επιστρέψει στο 3-4-2-1, βάζοντας ως αριστερό μπακ/χαφ τον άπειρο, αλλά ταχύτατο εξτρέμ Αλιντού. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να επιστρατευτεί στους στόπερ ο 38χρονος Χασέμπε, αφού παραμένει σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού ο Τουρέ.

Η Αϊντραχτ με τον Κόλο Μουανί και τον Λίντστρεμ στην επίθεσή της και ακραίους μπακ/χαφ τους Κνάουφ και Αλιντού, έχει μία ταχύτατη τετράδα, η οποία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη μετάβαση, σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αν δεν δείξει την απαιτούμενη προσοχή. Το κακό ωστόσο για την ομάδα της Φρανκφούρτης είναι ότι δεν έχει έναν δεινό σκόρερ στη σύνθεσή της και πολλές φορές 1-2 ευκαιρίες δεν αρκούν για να σκοράρει.

Αν η Μαρσέιγ παίξει με υπομονή και δεν αφήσει κενά στην κόντρα επίθεση, έχει την ποιότητα μπροστά για να κάνει τη ζημιά στους Γερμανούς και να επιβεβαιώσει τον άσο του 1.90. Με βάση τη φόρμα των δύο ομάδων και τη σταθερότητα των Γάλλων σε αυτόν τον πρώτο μήνα, το σημείο κρίνεται τίμιο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πόρτο - Κλαμπ Μπριζ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στην Πορτογαλία, η Πόρτο υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ για τον δεύτερο όμιλο (22:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν σχεδόν αλάνθαστη αμυντικά στη Μαδρίτη, ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα με 2-1 από την Ατλέτικο, σε ένα δραματικό ματς, όπου όλα τα γκολ μπήκαν στις καθυστερήσεις κι ενώ οι "δράκοι" έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 82'.

Η Πόρτο λογικά θα βγάλει αντίδραση απόψε και δικαιωματικά έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στους πρωταθλητές Βελγίου. Άλλωστε, μιλάμε για μία ομάδα που ξέρει να αξιοποιεί την έδρα της και μετράει οκτώ νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια της στο Ντραγκάο για τους ομίλους του Champions League!

Η Μπριζ δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ωστόσο η νίκη επί της Λεβερκούζεν, με 1-0, ήρθε με μπόλικη δόση τύχης, καθώς χρειάστηκε μία απίστευτη γκάφα του αντίπαλου γκολκίπερ για να σκοράρει, σε ένα ματς όπου οι Βέλγοι δεν ήταν ανώτεροι.

Ο άσος αναμενόμενα προσφέρεται κάτω από το 1.50, καθώς η Πόρτο έχει εξαιρετική παράδοση όταν φιλοξενεί βελγικές ομάδες, με ρεκόρ 6-2-0. Το θέμα εδώ είναι πώς μπορούμε να δώσουμε αξία στην πιθανή νίκη των Πορτογάλων.

Σημειώνεται ότι ο Κονσεϊσάο δεν θα έχει απόψε στη διάθεσή του τον βασικό φορ Ταρέμι και τον δημιουργικό χαφ Οτάβιο. Μεσοεπιθετικά λοιπόν, η Πόρτο έχει δύο σημαντικές απουσίες, που της αφαιρούν δύναμη και μας σπρώχνουν στο combo με το Under 3,5 για να ανεβάσουμε την απόδοση στο 2.20. Άλλωστε, οι τελευταίες πέντε νίκες της Πόρτο εντός έδρας για το Champions League, κόντρα σε Μίλαν, Γιουβέντους, Μαρσέιγ, Ολυμπιακό και Ρόμα, ήρθαν όλες με Under 3,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαρσέιγ – Αϊντραχτ: 1 (απόδοση 1.90), 22:00
  • Πόρτο – Κλαμπ Μπριζ: 1 & Under 3,5 (απόδοση 2.20), 22:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ