ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Μουντιάλ - Ειδικά Στοιχήματα Παικτών: Το 2.65 του Μέσι και το 3.00 του Ρονάλντο

Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Μονουμεντάλ", Μπουένος Άιρες | Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Μονουμεντάλ", Μπουένος Άιρες | Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021/JUAN RONCORONI/AP IMAGES

Προγνωστικά και ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα των παικτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει και ασφαλώς το ενδιαφέρον αναφορικά με τις μακροχρόνιες στοιχηματικές επιλογές κορυφώνεται. Παλαιότερα, είχαμε στη διάθεσή μας συγκεκριμένες αγορές, οι οποίες εξαντλούνταν στο νικητή του Μουντιάλ, στη φάση αποκλεισμού των ομάδων, άντε και στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Πλέον, οι επιλογές είναι αμέτρητες και έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες ειδικά στοιχήματα.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες ειδικών στοιχημάτων σε τέτοιου είδους διοργανώσεις αφορούν τις επιδόσεις των παικτών κάθε ομάδας και κυρίως τον πρώτο σκόρερ και τον πρώτο στις ασίστ.

Προγνωστικά Αγγλία

Στην Αγγλία, ασφαλώς το μεγάλο φαβορί για πρώτος σκόρερ, σε τιμές γύρω στο 1.40 είναι ο Χάρι Κέιν, ο οποίος πέτυχε 4 γκολ στο προηγούμενο Euro, έστω κι αν στους περισσότερους αγώνες των “λιονταριών” υπήρχε μία παράδοξη εικόνα με τον φορ της Τότεναμ να γυρίζει πολύ πίσω και να μετατρέπεται σε χαφ. Δεύτερο φαβορί σε απόδοση 9.00 είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που ήταν ο παίκτης κλειδί των Άγγλων πέρυσι, σημειώνοντας τρία γκολ στην πορεία τους ως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Φέτος πάντως, ο άσος της Τσέλσι δεν κάνει ιδιαίτερα καλή χρονιά.

Άρα, αν θέλει κάποιος να ψάξει για την έκπληξη στην εθνική Αγγλίας, καλύτερα να στραφεί στον Φιλ Φόντεν, ο οποίος πληρώνει 12.00 για πρώτος σκόρερ της ομάδας του, στο Μουντιάλ. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι φέτος στην Premier League ο τρίτος κορυφαίος Αγγλος σκόρερ, μετά τους Κέιν και Τόνι, με επτά γκολ σε 14 αγώνες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι βασικός στα πλάνα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Με δεδομένο λοιπόν, ότι η Αγγλία βρίσκεται θεωρητικά σε έναν βατό όμιλο (ΗΠΑ, Ιράν, Ουαλία) και το μονοπάτι της, τής επιτρέπει να φτάσει τουλάχιστον ως τα προημιτελικά (εκεί ενδέχεται να βρει τη Γαλλία), μπορούμε να ζητήσουμε να πετύχει Over 1,5 γκολ σε απόδοση 2.20.

Στα ειδικά των Άγγλων παικτών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το 12.00 του Κίεραν Τρίπιερ να αναδειχθεί σε πρώτος πασέρ της ομάδας. Ο μπακ της Νιούκαστλ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν (3 ασίστ) φέτος στην Premier League και στο Μουντιάλ αναμένεται να αναλάβει τις περισσότερες στατικές φάσεις (κόρνερ και φάουλ).

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις δύο μεγάλες διοργανώσεις που προηγήθηκαν, το Euro 2020 και το Μουντιάλ του 2018, δημιούργησε συνολικά 28 ευκαιρίες για γκολ! Ήταν δηλαδή, ο δεύτερος πιο δημιουργικός παίκτης πίσω μόνο από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε (36 ευκαιρίες)! Μην ξεχνάμε ότι στο Euro πρώτος στις ασίστ για την Αγγλία είχε αναδειχθεί ο Λουκ Σο με τρεις τελικές πάσες! Διόλου απίθανο να κάνει φέτος το ίδιο ο άλλος βασικός μπακ των "λιονταριών".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Βραζιλία

Στη Βραζιλία σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες πρώτο φαβορί είναι ο Νεϊμάρ. Κι αν για σκόρερ και πασέρ είναι κάπως αναμενόμενο, σίγουρα προξενεί μία κάποια εντύπωση ότι είναι καθαρά πρώτο φαβορί και για να είναι ο παίκτης της Σελεσάο με τις περισσότερες κάρτες στη διοργάνωση.

Αναντίρρητα, ο Νεϊμάρ είναι από τη φύση του ευέξαπτος. Χάνει αρκετές φορές τον έλεγχο, μπλέκει σε καβγάδες και είναι ορισμένες φορές επίφοβος, μήπως δεχθεί κάρτα για θέατρο. Βέβαια, στα 30 του χρόνια πλέον, δείχνει πιο ώριμος και ήρεμος από ποτέ. Έρχεται από ένα σούπερ πρώτο πεντάμηνο με την Παρί, όπου μετράει 13 γκολ και 12 ασίστ σε πρωτάθλημα και Champions League και δεν έχει κανένα λόγο να βγάλει το κακό του πρόσωπο στα γήπεδα του Κατάρ, όπου θα ηγηθεί της προσπάθειας της Βραζιλίας για τον έκτο παγκόσμιο τίτλο.

Από τη στιγμή λοιπόν, που έχουμε τον Νεϊμάρ στο 2.50 και τον Καζεμίρο στο 5.00 η πλάστιγγα γέρνει εύκολα προς την πλευρά του δεύτερου. Ο αμυντικός χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο κατ' εξοχήν πιο σκληρός παίκτης της Βραζιλίας και αυτός που θα κάνει πρώτος ένα φάουλ σκοπιμότητας για να ανακόψει μία επίθεση του αντιπάλου. Στο Μουντιάλ του 2018 είχε πάρει δύο κίτρινες, ενώ ο Νεϊμάρ μόνο μία. Δεν πληρώνει άσχημα να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο και στο Κατάρ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Αργεντινή

Στην Αργεντινή, αναμενόμενα, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Λιονέλ Μέσι. Το Μουντιάλ του Κατάρ αναμένεται να είναι η τελευταία του ευκαιρία για να κατακτήσει την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη και η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί, είναι ότι φέτος θα είναι το δικό του τουρνουά.

Προφανώς και ο άσος της Παρί δίνεται φαβορί σε τιμές κάτω του 2.00 τόσο για πρώτος σκόρερ της Αλμπισελέστε, όσο και για πρώτος στις ασίστ. Έχοντας πάντως πατήσει τα 35, δεν πάει στο Κατάρ για να γράψει ατομικά νούμερα, αλλά για να οδηγήσει τη χώρα του στην κορυφή του κόσμου. Με την ηγετική του παρουσία θα προσπαθήσει να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και όχι να τους κλέψει δόξα και λάμψη. Ο Μέσι άλλωστε, δεν έχει κάτι άλλο να αποδείξει. Το ότι παίζει πλέον χωρίς το παραμικρό κόμπλεξ, το αποδεικνύει και στην Παρί, όπου δεν είναι όπως ήταν κάποτε στην Μπαρτσελόνα ο απόλυτος σταρ. Παραμένει ωστόσο σπουδαίος και έχει ήδη φέτος 14 ασίστ (!) σε πρωτάθλημα και Champions League.

Ο Μέσι αναμένεται να ταΐσει και τον Λαουτάρο Μαρτίνες, που εκτός απροόπτου θα αποτελέσει τη βασική επιλογή του Σκαλόνι για την κορυφή της επίθεσης. Ο φορ της Ιντερ πέτυχε επτά γκολ στην προκριματική φάση, όσα ακριβώς και ο Μέσι. Επίσης, είχε πέντε γκολ στα δύο προηγούμενα Κόπα Αμέρικα, επίσης όσα και ο Μέσι. Έχει λοιπόν λογική να κυνηγήσουμε το πεντάρι του 25χρονου άσου για πρώτος σκόρερ της Αργεντινής, υπενθυμίζοντας βεβαίως ότι ο Μέσι δεν έχει σκοράρει ποτέ στην καριέρα του σε νοκ άουτ αγώνα Μουντιάλ.

Ούτε το 2014, όταν οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό. Τότε είχε σημειώσει 4 γκολ, όλα όμως στον όμιλο. Στις υπόλοιπες τρεις συμμετοχές του, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα πέτυχε συνολικά δύο τέρματα. Εν ολίγοις, έχει 6 γκολ σε 19 παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από αυτά, τα τρία τα έχει πετύχει με σουτ εκτός περιοχής (Βοσνία, Ιράν, Νιγηρία). Μάλιστα, το γκολ με τη Νιγηρία ήρθε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Συνολικά στην καριέρα του, ο Μέσι έχει 60 γκολ με εκτελέσεις φάουλ (9 από αυτές με το εθνόσημο) και απέχει άλλα δύο γκολ για να πιάσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Στο 2.65 να σημειώσει ο Μέσι τουλάχιστον ένα γκολ στο Κατάρ με σουτ εκτός περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Γαλλία

Στη Γαλλία, είναι τίμιο φαβορί για πρώτος σκόρερ ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο 23χρονος σούπερ σταρ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και έχει γράψει φέτος 19 γκολ σε πρωτάθλημα και Champions League. Στο προηγούμενο Μουντιάλ, όπου οι “τρικολόρ” αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου, είχε σημειώσει τέσσερα τέρματα.

Στη διοργάνωση του Κατάρ θα θελήσει να δώσει απαντήσεις για τις απογοητευτικές του εμφανίσεις στο περσινό Euro, όπου έμεινε άσφαιρος και εξελίχθηκε σε μοιραίος για την ομάδα του στο παιχνίδι με την Ελβετία για τους "16". Εκτός από το χαμένο πέμπτο πέναλτι στη ρωσική ρουλέτα, που καταδίκασε σε αποκλεισμό τους πρωταθλητές κόσμου, είχε προηγουμένως σπαταλήσει σημαντικές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια και στην παράταση.

Φυσικά, το 2.20 του Εμπαπέ ενισχύει η κατάσταση του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έχει χάσει φέτος λόγω τραυματισμών δύο από τα έξι ματς του Champions League και τα μισά από τα 14 της Ρεάλ στη La Liga. Μάλιστα, στο πρωτάθλημα έχει να αγωνιστεί έναν μήνα.

Η νεανική Ισπανία του Λουίς Ενρίκε μπορεί να γεννάει σε κάθε αγώνα διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Πέδρι, Γκάβι, Φάτι, Φεράν Τόρες, Νίκο Γουίλιαμς, Όλμο. Και η νέα γενιά των Ισπανών είναι υπερταλαντούχα. Προφανώς, περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Λουίς Ενρίκε θα αξιοποιήσει την ποιότητα που υπάρχει μεσοεπιθετικά κι αν θα εμπιστευτεί στο 100% τα νιάτα, ή θα πάει όπως στο Euro σε ένα μικτό σχήμα, χρησιμοποιώντας και έμπειρους παίκτες όπως ο Μοράτα, ο Σαράμπια, ο Μπουσκέτς και ο Κόκε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Γερμανία

Στη Γερμανία, έχει αξία να κυνηγήσουμε το 15.00 του Τζαμάλ Μουσιάλα για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Μάνσαφτ στο Μουντιάλ. Στα 19 του, θα παίξει πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και ασφαλώς κάποιοι θα ισχυριστούν ότι του λείπουν παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο.

Ο Μουσιάλα πάντως είναι την τρέχουσα σεζόν ο κορυφαίος παίκτης της Μπάγερν, μαζί με τον βιονικό, Γιόσουα Κίμιχ. Επίσης, είναι ο πρώτος σκόρερ των Βαυαρών με 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μπροστά από τον Σάντιο Μανέ, που έχει 11.

Ο Χάνζι Φλικ αναμένεται να παίξει με μία μεσοεπιθετική τετράδα χωρίς καθαρόαιμο φορ, δεδομένου μάλιστα ότι τραυματίστηκε και ο Τίμο Βέρνερ. Θα στηριχθεί κυρίως στην τριπλέτα της Μπάγερν (Σανέ, Μουσιάλα, Γκνάμπρι) και πιθανότατα θα επιλέξει για “ψεύτικο” εννιάρι τον Χάβερτς της Τσέλσι.

Από τους τέσσερις προαναφερθέντες, οι Μουσιάλα και Σανέ έχουν κάνει την πιο γεμάτη σεζόν, με τον Σανέ όμως να... φρενάρει κάπως τον τελευταίο μήνα, λόγω ενός τραυματισμού. Αντίθετα, ο Μουσιάλα πάει με τέρμα το γκάζι από τον περασμένο Αύγουστο και πραγματοποιεί φέτος χρονιά έκρηξης, σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά, η αλλαγή στο σώμα του είναι εντυπωσιακή. Πλέον, έχει αποκτήσει τρομερή δύναμη, χωρίς να χάσει τα αέρινα στοιχεία του και ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με τον αδύνατο έφηβο που είχαμε δει την περασμένη διετία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Πορτογαλία

Η Πορτογαλία διαθέτει ίσως το πιο ποιοτικό ρόστερ στην ιστορία της, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που η επιλογή της 11αδας από τον Φερνάντο Σάντος είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, αφού αναγκαστικά θα μείνουν εκτός και πολλοί πρωτοκλασάτοι παίκτες.

Αυτό ασφαλώς δεν ισχύει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έστω κι αν το σκηνικό στο Μάντσεστερ είναι ψυχροπολεμικό, με συνέπεια ο 37χρονος άσος να βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της καριέρας του. Ο Ρονάλντο από το 2006/07 και μετά τελειώνει πάντα τη χρονιά με διψήφιο αριθμό τερμάτων σε όποιο πρωτάθλημα κι αν αγωνίζεται.

Μιλάμε δηλαδή για 16 διαδοχικές σεζόν! Πέρυσι για παράδειγμα, έβαλε 18 γκολ, παρότι η Γιουνάιτεντ τερμάτισε μόλις έκτη. Φέτος όμως, έχει σημειώσει μόνο ένα τέρμα, έχει χρησιμοποιηθεί βασικός μόνο σε τέσσερα ματς της Premier League και όλα δείχνουν ότι το σερί του με τα διψήφια νούμερα κάπου εδώ θα λάβει τέλος.

Οι δηλώσεις που έκανε για τον Τεν Χαχ και την αντιμετώπιση της Γιουνάιτεντ προς το πρόσωπό του, μαρτυρούν ότι το γυαλί έχει ραγίσει οριστικά. Αυτό βέβαια που μένει τώρα να φανεί, είναι αν η προβληματική χρονιά, που κάνει στους "κόκκινους διαβόλους", θα έχει αντίκτυπο και στην εθνική Πορτογαλίας.

Με καθαρά αγωνιστικούς όρους, ενδεχομένως ο Ρονάλντο δεν θα έπρεπε να ήταν στο αρχικό σχήμα των Πορτογάλων. Από την άλλη, το Μουντιάλ του Κατάρ αναμένεται να είναι η τελευταία μεγάλη παράσταση του Κριστιάνο με το εθνόσημο. Αυτό σίγουρα του δίνει έξτρα κίνητρο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα... σκυλιάσει για να αποδείξει ότι έκαναν μεγάλο λάθος, όσοι στο Μάντσεστερ τον θεώρησαν ξοφλημένο.

Το ζητούμενο βέβαια για τον Σάντος είναι να βρει μία ισορροπία ανάμεσα στο μεγάλο "εγώ" του Κριστιάνο και την εξαιρετική ποιότητα των υπολοίπων, για να βγει στο τέλος κερδισμένη η ομάδα.

Στοιχηματικά, έχει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ με κεφαλιά ο Ρονάλντο σε απόδοση 3.00. Ο Κριστιάνο έχει στην καριέρα του επτά γκολ σε Μουντιάλ, εκ των οποίων το τελευταίο με το Μαρόκο, το 2018, με κεφαλιά από κόρνερ. Βέβαια, ο 37χρονος άσος έχει σε όλη την πορεία του πετύχει 112 τέρματα με κεφαλιά σε συλλογικό επίπεδο κι αν προσθέσουμε και τα γκολ με την εθνική, πλησιάζει τα 150!

Φυσικά, πρόκειται για τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών με το κεφάλι και στην παρούσα φάση μπορεί κυρίως να επιτελέσει τον ρόλο του target man και όχι κάτι άλλο. Έχοντας γύρω του ένα σούπερ σύνολο (Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Κανσέλο, Λεάο, Γκερέιρο), θα έχει τις ευκαιρίες του για να σκοράρει έστω ένα τέρμα με κεφαλιά.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ειδικά Αγγλίας: Φόντεν Over 1,5 γκολ (απόδοση 2.20), Τρίπιερ πρώτος στις ασίστ (απόδοση 12.00)
  • Ειδικά Βραζιλίας: Καζεμίρο περισσότερες κάρτες (απόδοση 5.00)
  • Ειδικά Αργεντινής: Μέσι Over 0,5 γκολ εκτός περιοχής (απόδοση 2.65), Λαουτάρο Μαρτίνες πρώτος σκόρερ (απόδοση 5.00)
  • Ειδικά Γαλλίας: Εμπαπέ πρώτος σκόρερ (απόδοση 2.20)
  • Ειδικά Γερμανίας: Μουσιάλα πρώτος σκόρερ (απόδοση 15.00)
  • Ειδικά Πορτογαλίας: Ρονάλντο Over 0,5 γκολ με κεφαλιά (απόδοση 3.00)
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ