OPINIONS

Προπονητή στην ΑΕΚ, νταντά στον Σκόκο!

Προπονητή στην ΑΕΚ, νταντά στον Σκόκο!
INTIME SPORTS

Φιλότιμος ο Μπλένταρ Κόλα. Ακόμα περισσότερο ο Άρναρ Γκρέταρσον που έχει αλλάξει τέσσερις ιδιότητες σε διάστημα τριών μηνών (σε λίγο θα του ζητήσουν να οδηγήσει και το πούλμαν της ομάδας). Και η προσπάθεια της ΑΕΚ αξιοπρεπής. Αλλά ως εκεί!

Υπέπεσε βέβαια και στο ατόπημα ο Χριστόφορος! Μα να κάνει αλλαγή τον Σκόκο την ώρα που είχε τη μπάλα στα χέρια κι ετοιμαζόταν να εκτελέσει το πέναλτι; Και να επιμένει και ο διαιτητής στην αντικατάστασή του, ενώ εκείνος του φώναζε να περιμένει; Μα να τον κάνει να θυμώσει τόσο χωρίς αιτία;

Σκεφτείτε να ήταν άλλος στη θέση του Κόλα. Ο προηγούμενος (δεν θέλω να αναφέρω και το όνομα του για να μην "ερεθίζονται" μερικοί) για παράδειγμα θα είχε ήδη απέναντί του το εκτελεστικό απόσπασμα. Αλλά ο Χριστόφορος είναι καλό παιδί και πάνω από όλα συμπαθής. Οπότε δεν τον ακουμπάμε! Ένα λαθάκι έκανε, είναι και η απειρία στη μέση... Ξεχάστηκε ήδη το θέμα!

Με πλάνο και σωστή διάταξη

Οι επιλογές του πάντως δεν ήταν κακές. Κάθε άλλο! Ορθολογικές και σχεδιασμένες θα τις χαρακτήριζα. Προτίμησε τρεις αμυντικούς μέσους οι οποίοι έχουν τρεξίματα και καλή φυσική κατάσταση και άφησε τον Σκόκο να αλωνίζει σε ελεύθερο ρόλο. Ποιος ο λόγος άλλωστε να του ζητήσει να δίνει βοήθειες ανασταλτικά (ως χαφ-εξτρέμ που πρέπει να καλύπτει τον ακραίο μπακ) από τη στιγμή που ξέρει ότι δεν θα το κάνει;

Το σχέδιο άρχισε να πιάνει μετά το 15’ κι αφού η ΑΕΚ βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ με τρόπο ανόητο. Από αδράνεια της άμυνας _ στα πρώτα 40’’ του αγώνα έχω την εντύπωση ότι καλύτερη εξοικείωση και προσαρμοστικότητα θα είχε και ο Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας _ και δύο ποδοσφαιριστές να κλείνουν το οπτικό πεδίο του Αραμπατζή κοιτάζοντας τον αντίπαλο να σουτάρει ήλθε το 1-0. Και από την αδυναμία του Δέλλα να σηκωθεί από το έδαφος το 2-0.

Εδώ βέβαια ευθύνεται ο Κόλα. Δεν είναι δυνατόν σε στημένη φάση το μαρκάρισμα του κατά έξι χρόνια νεότερου _ και με άλμα που θα ζήλευε ο Αϊζέια Ράιντερ _ Μπρούνο Άλβες να παίρνει επάνω του ποδοσφαιριστής που (συγκριτικά πάντα) που δεν πηδάει εφημερίδα. Ούτε βρεγμένη!

Και αυτό δεν αποτελεί μομφή για τον Τραϊανό, είναι μια καθ΄ υπερβολή παρατήρηση που καταδεικνύει αυτό που όλοι ξέρουμε χρόνια τώρα. Ότι είναι αργός και δεν διαθέτει αλτικότητα. Αδυναμίες τις οποίες παλαιότερα μπορούσε να καλύπτει με το ύψος και το σπουδαίο ποδοσφαιρικό μυαλό του. Τώρα όμως είναι 35 και προέρχεται από διαδοχικούς αγώνες. Θυμάμαι που στον Βόλο έσκυβε στα γόνατά του από το 30' ψάχνοντας για ανάσες.

Οι λίγες μαγικές στιγμές

Η ΑΕΚ αντιπαρήλθε του απόλυτου αιφνιδιασμού και θα μπορούσε να είχε κλείσει το ημίχρονο είτε με ισοπαλία, είτε με ένα γκολ διαφορά. Όχι όμως με δύο τέρματα πίσω στο σκορ και παίκτη λιγότερο. Αυτό ήταν δουλειά του ρέφερι από τη Σερβία.

Τουλάχιστον στο διάστημα αυτό είδαμε κάτι. Καλές κινήσεις από τον Σκόκο, πάθος και δύναμη από τον Τζιμπούρ, αρετές κι εμπνεύσεις που μόνο ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής όπως ο Λυμπερόπουλος θα μπορούσε να ξεδιπλώσει στο χορτάρι.

Ήταν ένα 20λεπτό ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το οποίο δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε αν και πόση συνέχεια θα είχε επειδή σε αυτό το όμορφο άθλημα γίνονται και καθοριστικά λάθη. Ηθελημένα ή μη...

Ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο η διοίκηση να έχει βρει τον επόμενο προπονητή της. Μα θα είναι Πορτογάλος, μα Ισπανός, μα Αργεντινός, ελπίζω να είναι κανονικός τεχνικός κι όχι μαθητευόμενος μάγος τύπου Σόουζα ο οποίος εισπράττει τη μία καρπαζιά πίσω από την άλλη στη β΄ Αγγλίας.

Αν είναι να ξεπέσουμε στον ανεπιθύμητο της 24ης στην Τσάμπιονσιπ (με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες και ουραγό της κατάταξης με 17 γκολ παθητικό!) Λέστερ, συγνώμη αλλά χίλιες φορές Τιμούρ Κετσμπάγια! Τουλάχιστον αυτός είναι προπονητής και όχι ένας που μπορεί να γίνει αλλά ίσως και όχι...

Βαγγέλης Αρναούτογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ