Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 15-14 πεν. (11-11 κ.δ.): Οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν τα πέναλτι για να κάνουν το 1-0 στους τελικούς της Α1 πόλο

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 15-14 πεν. (11-11 κ.δ.): Οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν τα πέναλτι για να κάνουν το 1-0 στους τελικούς της Α1 πόλο
Ο Μάνος Ζερδεβάς πανηγυρίζει τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Βουλιαγμένη EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στη μαχητική Βουλιαγμένη, χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι (15-14, 11-11 κ.δ.) και τον εκπληκτικό Μάνο Ζερδεβά για να κάνει το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά να κερδίσει τη μαχητική Βουλιαγμένη. Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι (15-14, 11-11 κ.δ.) και τον ειδήμονα σε αυτή τη συνθήκη, Μάνο Ζερβεδά, για να πάρουν την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών.

Οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους την προσεχή Κυριακή (26/5, 18:00), με το ματς να διεξάγεται στον Λαιμό.

Το ματς

Το ξεκίνημα από αμφότερες τις ομάδες ήταν νωχελικό, μέχρι να προηγηθεί στο έκτο λεπτό η Βουλιαγμένη με σκόρερ τον Ντίλαν Γούντχεντ στον παίκτη παραπάνω.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο διεθνής Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του με συνέπεια να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να κάνει γρήγορα το 0-2.

Στο 3:35 ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, με τον Ούγγρο Μάρτιν Βάμος να μην αστοχεί και να μειώνει σε 1-2, για να κλείσει ο Γιάννης Φουντούλης με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια το πρώτο οκτάλεπτο στην απόλυτη ισορροπία (2-2).

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ήταν αυτός που έβαλε τους Πειραιώτες για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (3-2), για να ξεκινήσει έκτοτε η Βουλιαγμένη την καταδίωξη.

Αρχικά ο Σπάχιτς ισοφάρισε σε 3-3 από τη θέση του φουνταριστού με ένα εξαιρετικό γύρισμα και τελείωμα.

Ο Μπούσλιε με σκαστό σουτ από πλάγια θέση έκανε το 4-3 για τον Ολυμπιακό, για να ισοφαρίσει εκ νέου η Βουλιαγμένη, αυτή τη φορά με τον Καλογερόπουλο, ο οποίο σε αντίθεση με τον Παπασιφάκη δεν λάθεψε από τα πέντε μέτρα.

Ο Δερβήσης ύστερα από καταπληκτική κυκλοφορία της μπάλας από την "ερυθρόλευκη" επίθεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανδρεάδη, για να φέρει την αναμέτρηση για τέταρτη φορά στα ίσια ο Καπότσης με τέρμα στην αριστερή γωνία του Ζερδεβά.

Ωστόσο ο Μπούσλιε δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου με γκολ κλάσης, καθώς αλλού κοίταζε και αλλού τελείωσε τη φάση, έκανε το 6-5 για τους Πειραιώτες.

Στην τρίτη περίοδο το θέαμα ήταν ποιοτικά φτωχό, ενώ και σε επίπεδο αποτελεσματικότητας οι δύο ομάδες πήραν χαμηλό βαθμό.

Η Βουλιαγμένη κέρδισε με 2-1 επιμέρους σκορ, με τους Γούντχεντ και Σπάχιτς να απαντάνε στο γκολ του αρχηγού του Ολυμπιακού, Ντίνου Γενηδουνιά, τέρμα με το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" αποσπάστηκαν για πρώτη φορά στον τελικό με δύο γκολ.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με καμία να μην μπορεί να αποσπαστεί, ιδίως ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε το προβάδισμα μέχρι και 16'' πριν το τέλος του ματς, όταν ο Καπότσης έστειλε με το τέταρτο προσωπικό του γκολ τον πρώτο τελικό στα πέναλτι.

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε μία μάχη ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, καθώς Γενηδουνιάς και Καπότσης πέτυχαν δύο και τρία γκολ αντίστοιχα για να οδηγήσουν την αναμέτρηση στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πιο εύστοχοι, ενώ ο Μάνος Ζερδεβάς κατέβασε ρολά σε Καπότση και Αλμύρα για να δώσει στους Πειραιώτες την πρώτη από τις τρεις νίκες που ψάχνουν στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών.

Η διαδικασία των πέναλτι

11-12 Σκοράρει ο Παπασιφάκης

12-12 Σκοράρει ο Βάμος

12-12 Αστοχεί ο Καλογερόπουλος

13-12 Σκοράρει ο Γενηδουνιάς

13-13 Σκοράρει ο Χαλυβόπουλος

14-13 Σκοράρει ο Παπαναστασίου

14-14 Σκοράρει ο Αλμύρας

15-14 Σκοράρει ο Γκίλλας

15-14 Αστοχεί ο Καπότσης

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 1-2, 4-3, 4-3 (πέναλτι)

Το πρόγραμμα των τελικών

Πρώτος Αγώνας

  • Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 15-14 πεν. (11-11 κ.δ.)

Δεύτερος Αγώνας

  • 26/5 18:00 Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός

Τρίτος Αγώνας

  • 28/5 19:30 Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη

Τέταρτος Αγώνας (εάν χρειαστεί)

  • 30/5 18:00 Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός

Πέμπτος Αγώνας (εάν χρειαστεί)

  • 1/6 17:00 Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ