ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κώστας Φορτούνης στο SPORT24: " Εκεί πιστέψαμε ότι θα πάμε τελικό, αυτά θα πω στα παιδιά πριν από τη σέντρα"

Ο Κώστας Φορτούνης στο SPORT24: " Εκεί πιστέψαμε ότι θα πάμε τελικό, αυτά θα πω στα παιδιά πριν από τη σέντρα"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Λίγες μέρες πριν από τον ιστορικό τελικό του Conference League, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης μίλησε στο SPORT24 για το όνειρο που ζουν στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του. Την Τετάρτη (29/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24) οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Φιορεντίνα στην OPAP Arena για τον τελικό του Conference League.

Λίγες μέρες πριν από το σπουδαίο ματς, ο Κώστας Φορτούνης μίλησε στο SPORT24 στο περιθώριο της Media Day του Ολυμπιακού. Ο captain των ερυθρόλευκων χαρακτήρισε όνειρο τον τελικό με την Φιορεντίνα, τονίζοντας πως όπου κι αν βρεθούν τους λένε για το παιχνίδι.

Αποτελείς γέννημα θρέμμα του Ολυμπιακού, ξεκίνησες από τις ακαδημίες, ονειρευόσουν αυτή τη στιγμή;

"Σίγουρα κάποια στιγμή ονειρεύεσαι να φτάσεις κάπου πολύ ψηλά. Έχουμε καταφέρει κάτι απίστευτό αν μας το έλεγαν δύο μήνες πριν. Είναι ένα όνειρο, είναι ένα παιχνίδι τελικός. Τα πάντα μπορούν να συμβούν, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας που μας έχει φτάσει ως εδώ και να κάνουμε ότι καλύτερο".

Ποια ήταν η στιγμή που πιστέψατε πως μπορείτε να φτάσετε μέχρι τον τελικό;

"Το παιχνίδι μέσα στην Μακάμπι θα πω γιατί εκείνο ήταν και το δυσκολότερο ώστε να κάνουμε μια μεγάλη ανατροπή. Τα καταφέραμε, πιστέψαμε στον εαυτό μας, ο προπονητής μας έδωσε τη νοοτροπία του νικητή στα επόμενα παιχνίδια που οι ομάδες ήταν θεωρητικά καλύτερες από εμάς και με καλούς παίκτες, μεγάλα μπάτζετ, αλλά είδαμε πως σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν πάρα πολύ καλοί και κοιτάξαμε στα ίσια τον κάθε αντίπαλο".

Κανείς δεν πίστευε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με τη Μακάμπι

Θυμάμαι στο παιχνίδι εκτός έδρας με την Μακάμπι τους πανηγυρισμούς, τότε ήταν που είπατε θα πάμε τελικό;

"Ναι το είπαμε, το πιστέψαμε εκείνη τη στιγμή. Γιατί ήταν όντως ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κανείς δεν πίστευε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά είδαμε πως η ομάδα έδειξε μεγάλη ποιότητα και ψυχικά και μέσα στο παιχνίδι της και τα καταφέραμε".

Το γεγονός πως ο τελικός γίνεται στην Ελλάδα σας δημιουργεί έξτρα άγχος, πίεση ή όχι και προσπαθείτε να το δείτε πιο ψύχραιμα;

"Όχι, ίσα-ίσα ξέρουμε πως ο κόσμος είναι δίπλα μας. Όπου και αν βρισκόμαστε μας λένε για αυτό το παιχνίδι. Θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και στο γήπεδο και απέξω, από παντού θα είναι κοντά μας. Μακάρι να τους δώσουμε αυτή τη χαρά, να κερδίσουμε και να πανηγυρίσουμε στο τέλος όλοι μαζί".

Ο Ολυμπιακός στα 100 χρόνια βρίσκεται σε ευρωπαϊκό τελικό

Μια απίστευτη συγκυρία, 100 χρόνια ο Ολυμπιακός, τελικός στην OPAP Arena, εσύ αρχηγός, φαντάζει τεράστιο στο δικό μας το μυαλό, εσύ πως το βλέπεις;

"Ναι ήρθαν όλα μαζί αυτά τα μεγάλα επιτεύγματα που κάναμε φέτος και ο σύλλογος στα 100 χρόνια βρίσκεται σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Εγώ κοιτάω όπως όλα τα παιχνίδια, σίγουρα αυτό είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε.

Έχουμε φτάσει έως εδώ, έχουμε κάνει τα πάντα για να βρισκόμαστε εδώ, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε σαν ομάδα και όλα θα πάνε καλά".

Από τη στιγμή που αποκλείσατε μια ομάδα που ήταν από τα φαβορί, όπως η Άστον Βίλα, σας δίνει αυτός επιπλέον αυτοπεποίθηση ενόψει τελικού;

"Ναι, όταν αποκλείεις μια ομάδα σαν την Άστον Βίλα που έχουμε δει τι μπορεί να κάνει φέτος στην Αγγλία και στην Ευρώπη, παίξαμε δύο παιχνίδια, ήμασταν καλύτεροι και στα δύο μας, μας έδωσε αυτοπεποίθηση για τον τελικό, αλλά ο τελικός είναι ένα παιχνίδι. Τα πάντα μπορεί να συμβούν, είναι τελείως διαφορετικό απ' ότι τα προηγούμενα και μακάρι να είμαστε εμείς οι νικητές".

Αυτά θα πω στους συμπαίκτες μου

Τι θα πεις στους παίκτες της ομάδας σαν αρχηγός λίγο πριν τη σέντρα του τελικού;

"Αυτό που θα τους πω είναι πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον τελικό. Κοιτάξτε τι έχουμε κάνει όλη τη χρονιά, όλοι οι κόποι μας, σίγουρα υπήρχαν και μέσα στη σεζόν όχι καλές στιγμές παρόλα αυτά σαν ομάδα ήμασταν όλοι εκεί, όλοι σαν οικογένεια και τώρα θα τους πω πρέπει να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω ώστε να πανηγυρίσουμε εμείς και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί με τον κόσμο".

Βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και έχεις δίπλα σου το Κύπελλο του Conference League, έχει έρθει αυτή η εικόνα στο μυαλό σου;

"Η αλήθεια είναι πως το είχα σκεφτεί μια φορά τις προηγούμενες μέρες. Θα το δω εκεί δίπλα και μακάρι να το σηκώσω στο τέλος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ