ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί δεν ήταν προετοιμασμένος για μάχη

Ο Ζίβκοβιτς απογοητευμένος στη διάρκεια της αναμέτρησης Ατρόμητος - ΠΑΟΚ | 21 Νοεμβρίου 2021
Ο Ζίβκοβιτς απογοητευμένος στη διάρκεια της αναμέτρησης Ατρόμητος - ΠΑΟΚ | 21 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την κακή νοοτροπία με την οποία κατέβηκε ο Δικέφαλος να παίξει στο Περιστέρι και την οδυνηρή ήττα που γνώρισε από τον παθιασμένο Ατρόμητο.

Ένας ΠΑΟΚ που ήταν εντελώς "αλλού για αλλού" δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Περιστέρι. Ηττήθηκε από τον Ατρόμητο και μπήκε για μια ακόμη φορά σε καθεστώς τεράστιας πίεσης, λίγες ημέρες πριν τον τελικό πρόκρισης που έχει να δώσει στην Μπρατισλάβα με την Σλόβαν την Πέμπτη (25/11).

Την ώρα που ΑΕΚ και Ολυμπιακός έπαιζαν μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος να πιστέψει ότι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα ήταν εύκολο και, όπως ήταν λογικό, τιμωρήθηκε για αυτό.

Όλα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Ατρόμητο τα είπε σε δυο κουβέντες του στο flash interview ο Ραζβάν Λουτσέσκου. "Το παιχνίδι κρίθηκε στην αποφασιστικότητα και το πάθος που έδειξαν οι παίκτες του Ατρόμητου". Πόσο πιο ξεκάθαρα θα μπορούσε να το πει ο προπονητής του ΠΑΟΚ; Ο οποίος εκτός από απόλυτο δίκιο έχει και μεγάλη ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του.

Η ευθύνη του Λουτσέσκου δεν έχει να κάνει με τις επιλογές του στην ενδεκάδα αλλά γιατί δεν κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του συγκεντρωμένη και σε κατάσταση συναγερμού.

Αποπροσανατολισμένος και απροετοίμαστος για μάχη

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Περιστέρι, όπως αποδείχθηκε εντελώς αποπροσανατολισμένος. Αποπροσανατολισμένος γιατί αντιμετώπιζε μια ομάδα, ουραγό στην βαθμολογία, που δεν είχε νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Χωρίς συγκέντρωση γιατί έχει την Πέμπτη μεγάλο παιχνίδι στο Conference League. Ίσως και "ψιλωμένος".

Είτε γιατί αυτός προέρχονταν από μια ιδιαίτερα πειστική εμφάνιση στη Λεωφόρο. Όπως και να έχει ΠΑΟΚ έβγαλε την εικόνα μιας ομάδας που πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει χωρίς να ιδρώσει, χωρίς οι παίκτες της να βάλουν τα πόδια τους στην φωτιά. Αυτό όμως δεν γίνεται…

Πιθανότατα το γεγονός ότι ο Ατρόμητος είχε ζητήσει να αναβληθεί το σημερινό παιχνίδι εξαιτίας της απουσίας του τεχνικού επιτελείου, λόγω covid-19, να εφησύχασε ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Αυτόν τον εφησυχασμό όμως τον πλήρωσαν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Ο Λουτσέσκου έμμεσα παραδέχθηκε και τη δική του ευθύνη. "Τον αγώνα τον κέρδισε αυτός που ήταν καλύτερα προετοιμασμένος για μάχη". Και η δική του η ομάδα δεν ήταν…

Τι και αν ο Γιώργος Παράσχος δεν ήταν στο γήπεδο και επικοινωνούσε – σύμφωνα με το τηλεοπτικό πλάνο τηλεφωνικά -με τον πάγκο της ομάδας του; Οι ποδοσφαιριστές του έπεφταν σαν…καμικάζι σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας.

Και απέναντι σε αυτό το πάθος των γηπεδούχων οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν τίποτα να αντιτάξουν. Ούτε ακόμη την ποιότητα τους. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σε κανένα προηγούμενο παιχνίδι δεν βρέθηκαν τόσοι πολλοί, αν όχι όλοι, ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ σε τόσο άσχημη ημέρα.

Ούτε ανασταλτικά πήγε τίποτα καλά, ούτε επιθετικά με όλους τους μεσοεπιθετικούς να πραγματοποιούν κακή εμφάνιση. Όλοι μα όλοι… Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, ακόμη και ο φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα Ζίβκοβιτς δεν κατάφεραν να βοηθήσουν και να παρασύρουν τους υπόλοιπους. Ο Κούρτιτς -που έχει μεγάλη ευθύνη για το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του- τα ίδια, αν και προσπάθησε κάπως περισσότερο επιθετικά. Ο Σβαμπ επίσης δεν ήταν πουθενά…

Όχι ότι στην ανασταλτική του λειτουργία ο ΠΑΟΚ τα πήγε καλύτερα. Εύκολα λάθη, κακές επιλογές στην άμυνα – όπως ο τρόπος αντίδρασης του Φερνάντο Βαρέλα, με την μπάλα δική του, στην φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Κουλούρης- έδιναν συνεχώς δικαιώματα στους παίκτες του Ατρομήτου και τους έκαναν να πιστεύουν ολοένα και περισσότερο στην νίκη, την οποία κατέκτησαν δικαιωματικά.

Γιατί πολύ απλά όπως είπε και ο Λουτσέσκου ήταν προετοιμασμένοι να δώσουν μάχη, κάτι που δεν ισχύει για τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Την Πέμπτη το πρώτο μεγάλο ταμείο

Και τώρα; Τώρα ο ΠΑΟΚ πηγαίνει να παίξει στην Σλοβακία την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League κάτω από πολύ μεγάλη πίεση. Μπορεί να μιλάμε για διαφορετικές διοργανώσεις αλλά την Πέμπτη το βράδυ λογικά θα γίνει ένα πρώτο ταμείο, αυτό για την Ευρώπη, την ώρα που στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος βρίσκεται στην τρίτη θέση 7 πόντους μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι με την Σλόβαν είναι πλέον δίκοπο μαχαίρι. Αν ο ΠΑΟΚ το κερδίσει, βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση και θα μπορεί να ισχυριστεί ότι τα σημερινά χάλια στο Περιστέρι ήταν απλά μια παρένθεση. Σε αυτήν την περίπτωση θα αλλάξει και τη ψυχολογία του ενόψει και του τοπικού ντέρμπι που ακολουθεί με τον Άρη στην Τούμπα.

Αν όμως δεν δείξει αντίδραση και παρουσιαστεί τόσο κακός όσο σήμερα, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, γιατί μέσα σε όλα τα άλλα θα πρέπει να διαχειριστεί και μια ενδεχόμενη αποτυχία στην Ευρώπη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν από σήμερα το μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν στην Μπρατισλάβα, έκαναν ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να τους κοστίσει πολύ ακριβά ενόψει της συνέχειας και στο πρωτάθλημα.

Η Game Night για το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ