ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βατσλίκ κάνει την αρχή και ο Ολυμπιακός γελάει στο τέλος

Ο Βατσλίκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό στη Νίκαια
Ο Βατσλίκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό στη Νίκαια ΙΝΤΙΜΕ

Οι πρωταθλητές έχουν τον Τσέχο πορτιέρε σε περίοδο φορμαρίσματος, τα δύσκολα γίνονται εύκολα και όπως τονίζει ο Παντελής Διαμαντόπουλος μετά την Νεάπολη, πρέπει να ετοιμαστούν για σκληρούς αγώνες πρόκρισης, αλλά και παιχνίδια που το πρεστίζ απαιτεί νίκες και όμορφο ποδόσφαιρο.

Δεν έπαιξε συγκλονιστικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη, αλλά εδώ που τα λέμε, δεν ήταν και ο αυτοσκοπός αυτός. Στην τελική, αν είναι η ομάδα να πιάσει τρομερή απόδοση, ε, ο κόσμος της προτιμά να το δεί στο Μπέργκαμο. Πως το έκανε η Κάλιαρι αυτή την Κυριακή; Ε, κάτι τέτοιο... Λίγη ώρα μετά την περήφανη νίκη της ομάδας της Σαρδηνίας στο σπίτι της Αταλάντα, οι Πειραιώτες κλήθηκαν να βγάλουν την υποχρέωση της Νίκαιας.

Ο Βατσλίκ -όπως και στην Τούμπα- έκανε την αρχή, οι συμπαίκτες του υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν και η δουλειά έγινε. Για τον Ολυμπιακό ήταν άλλη μια αποστολή που έπρεπε να εκτελεστεί. Στο πρώτο 45λεπτο υπήρξε κίνδυνος, στο δεύτερο καθόλου. Το θέμα είναι να καλυτερεύει ο ρυθμός, γιατί πλέον έρχονται παιχνίδια ιδιαίτερης σημασίας. Και σε θέματα προκρίσεων, αλλά και σε θέματα πρεστίζ...

Λειτουργία και φωτοβολίδα

Ο Μαρτίνς από την έναρξη του αγώνα μέχρι να συναντήσει τους παίκτες του στα αποδυτήρια, δικαιούτο να 'χε μαζεμένα μπόλικα συμπεράσματα. Η ομάδα δεν μπήκε άσχημα στο παιχνίδι, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε ο Βατσλίκ, ο Ιωνικός θα 'χε κι αυτός βρει δίχτυα. Θα μου πείτε "για αυτό υπάρχουν οι τερματοφύλακες". Και ο Τσέχος το έδειξε και στην Τούμπα. Είναι σε καλό φεγγάρι. Αυτό που δεν είναι σίγουρα καλό, είναι ένα ρήγμα που παρουσιάζεται μόνιμα στην άμυνά των Πειραιωτών. Οκ, λείπει ο Σισέ που φέτος ήταν ό,τι καλύτερο στα στόπερ, αλλά από ένα σημείο και μετά παύει να είναι θέμα προσώπων. Είναι και θέμα λειτουργίας.

Η άμυνα του Ολυμπιακού στη Νεάπολή δέχθηκε φάσεις, μόνο και μόνο επειδή οι αποστάσεις ήταν λάθος, κάποιοι ήταν ξεχασμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι κλασικά έχαναν προσωπικές μονομαχίες- αντοχής. Επίσης, όταν αμύνεται μια ομάδα, αμύνονται και όλοι. Δεν είναι ότι φταίνε μόνο τα πλάγια μπακ ή οι κεντρικοί αμυντικοί. Αν τα χαφ σου έχουν πάει για... χόρτα και ο αντίπαλος βγάζει υπεραριθμία, ε, δεν γίνεται να χρεώσεις τον αμυντικό που ξαφνικά βλέπει δυο μπροστά του. Συνέβη αυτό στο πρώτο μέρος και ήταν η αδυναμία.

Από την άλλη όμως, οι πρωταθλητές μπήκε καλά μπροστά. Βρήκαν γρήγορο γκολ που ακυρώθηκε για λίγα εκατοστά. Επέμειναν και τελικά προηγήθηκαν με την... φωτοβολίδα του Αγκιμπού. Θα μπορούσε να 'χε βάλει και δεύτερο τέρμα η ομάδα, αλλά θα μπορούσε να 'χε δεχθεί κιόλας, οπότε μη στεκόμαστε στις εικασίες. Για εμένα η στιγμή του τραυματισμού του Ροντρίγκεζ ήταν δυστυχώς η κομβική. Όχι για αυτό το ματς, αλλά γενικά. Ο καλύτερος των πλάγιων, ο άνθρωπος που έδειχνε να βρίσκει ρυθμό. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα και από τον Λόπες και από τον Ονιεκούρου.

Άλλος Ολυμπιακός

Ο Ιωνικός δεν αξίζει καν κατά τη γνώμη μου να μπει σε μπελάδες στην κατηγορία. Είναι μια ομάδα που πολεμάει τα ματς. Με έναν προπονητή που τίποτα δεν του έχει χαριστεί. Ένα μείγμα έμπειρων ξένων, με Έλληνες που παλεύουν να κρατήσουν την δουλειά τους στην Super League, αφού αν αυτή η ομάδα δεν μείνει στα μεγάλα σαλόνια, θα πρέπει να μετακομίσουν ή σε καμιά επαρχία ή σε πρωταθλήματα εξωτερικοί για ομάδες μικρομεσαίες. Στη Νίκαια αυτό που έδειξαν απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι και το πραγματικό τους πρόσωπο σε όλη τη σεζόν. Μια ομάδα που θα της κάνεις φάσεις σχετικά εύκολα, αλλά θα σου κάνει και αυτή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, το καλύτερο που έχεις να πράξεις, είναι να κάνεις την ομάδα σου πιο γρήγορη και πιο aggresive. Ο Μαρτίνς πέρασε τον Μπουχαλάκη στο ματς, έβαλε στο πλάι τον Αγκιμπού, έβγαλε τον Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός σταμάτησε να κάνεις χάρες. Ήρθε το πέναλτι και μετά το πολύ όμορφο γκολ του Μασούρα.

Πριν καλοσκεφτούν στον Ιωνικό ότι θα μπορούσαν να βρουν γκολ ισοφάρισης, είχαν δεχθεί άλλα δυο. Και ο χρόνος που έγιναν όλα αυτά, παραχώρησε το δικαίωμα στον Πορτογάλο τεχνικό να κάνει γρήγορα κι άλλες αλλαγές. Μπήκαν ο Ονιεκούρου με τον Ελ Αραμπί, γύρισε ο Αγκιμπού ξανά πίσω στη θέση του Εμβιλά που βγήκε και το παιχνίδι τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Ιωνικός αν παίζει όπως στο πρώτο ημίχρονο, θα σωθεί, δεν χρειάζεται ανάλυση για αυτό.

Προκρίσεις-προκλήσεις

Οι πρωταθλητές δεν έκοψαν σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό τους, αλλά γνώριζαν από ένα σημείο και μετά ότι είχαν κερδίσει. Πήγαν το ματς σε ήρεμα μονοπάτια, προφύλαξαν σωστά τους εαυτούς τους γυρνώντας απλά τη μπάλα και χωρίς να βγάλουν διάθεση ισοπέδωσης στον αντίπαλο και ήρεμα γύρισαν σπίτια τους. Με μοναδικό θέμα, αυτό του Ροντρίγκες.

Η συνέχεια είναι πολύ σημαντική, κρύβει πλέον παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδειχθεί πανέτοιμος. Σε σχετικά σύντομο διάστημα, θα παίξει δυο προκρίσεις (η πρώτη σε λίγες ώρες για το κύπελλο), αλλά έχει και παιχνίδια ειδικής συνθήκης για το πρεστίζ και τους βαθμούς, όπως αυτό με την ΑΕΚ την ερχόμενη αγωνιστική. Και βέβαια πολύ σημαντικό είναι το πως θα μπορούν στην ομάδα οι μεταγραφές και σε τι κατάσταση θα είναι ο Σισέ προκειμένου να ξαναπάρει την θέση του...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ