STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - Ολυμπιακός 0-3: Τίποτα δεν τον σταματά, πέρασε και από τη Νίκαια

Ο Τικίνιο πανηγυρίζει το γκολ του στο Ιωνικός - Ολυμπιακός
Ο Τικίνιο πανηγυρίζει το γκολ του στο Ιωνικός - Ολυμπιακός INTIME

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Νίκαια επικρατώντας 3-0 του Ιωνικού για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Αγκιμπού Καμαρά (24'), Τικίνιο (56') και Μασούρας (58') τα γκολ των ερυθρόλευκων.

Τη δεύτερη σερί του νίκη πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 3-0 του Ιωνικού στη Νίκαια για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν το μάξιμουμ της απόδοσής τους, ειδικά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, στο οποίο οι γηπεδούχοι έχασαν καλές ευκαιρίες, με τον Βατσλίκ να δηλώνει παρών σε αρκετές στιγμές.

Ωστόσο οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έφτασαν στο τρίποντο με γκολάρα του Αγκιμπού Καμαρά στο 24', πέναλτι του Τικίνιο στο 56' και πλασέ του Μασούρα στο 58'. Μέσα σε δύο λεπτά στο β' μέρος οι ερυθρόλευκοι "καθάρισαν" την υπόθεση, με τον Ιωνικό να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος, δείχνοντας ότι τίποτα δεν τον σταματά και έφτασε τους 53 πόντους. Στην 12η θέση παρέμεινε ο Ιωνικός έχοντας συγκεντρώσει 18 βαθμούς.

Εκπληκτικό γκολ του Αγκιμπού για το προβάδισμα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Τικίνιο αγωνίστηκε βασικός αντί του Αραμπί και Μαντί Καμαρά αντί του Μπουχαλάκη. Επίσης πρόλαβε τελικά και ο Λαλά που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν θετικά το παιχνίδι. Ο Μαντί Καμαρά έδωσε την μπάλα στον Βαλμπουενά στα δεξιά της περιοχής, έκανε την σέντρα, ο Τικίνιο πήδηξε για την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αφού η φάση ελέγχθηκε στο VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Καμαρά ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Στο 14ο λεπτό ο Ιωνικός έδειξε τα "δόντια" του. Ξετυλίχθηκε γρήγορα στην κόντρα, ο Λένις βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Νικαιώτες έχασαν νέα ευκαιρία. Έπειτα από γύρισμα του Λένις από τα δεξιά, ο Λαλά δεν κατάφερε να κόψει, αιφνιδιάστηκε και ο Άοσμαν που δεν περίμενε την μπάλα, με τη φάση να περνάει ανεκμετάλλευτη. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με άστοχο σουτ του Τικίνιο από κοντά στο 23'.

Ο Ολυμπιακός στο 24' βρήκε τρόπο να σκοράρει και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Αγκιμπού Καμαρά εξαπέλυσε έναν κεραυνό μακριά από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Χουτεσιώτη για το 0-1 των ερυθρόλευκων. Κομβικό σημείο στο παιχνίδι, έτσι, όπως εξελίχθηκε.

.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Ιωνικός απειλούσε, αλλά δεν βρήκε το γκολ

Πέρα από τις δύο παραπάνω τελικές, ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλες στο πρώτο μέρος, με τον Ιωνικό να είναι ιδιαίτερα απειλητικός και τον Βατσλίκ να είναι σωτήριος. Στο 29' ο Μάντζης απέφυγε τον Ρέαμπτσιουκ, έκανε το σουτ από την δεξιά γωνία της περιοχής, όμως ο Τσέχος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 33' οι Νικαιώτες άγγιξαν στην ισοφάριση. Ο Μάντζης συνεργάστηκε με τον Ντάλσιο. Εκείνος εκτός περιοχής έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει σε κόρνερ. Στο 44ο λεπτό οι Νικαιώτες είχαν νέες καλές στιγμές. Ο Μάντζης βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ, όμως εκείνος απέκρουσε ξανά. Στη συνέχεια, ο Κιάκος, που έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Βατσλίκ να διώχνει σε κόρνερ.

Τικίνιο και Μασούρας "καθάρισαν" το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο μέρος, με τον Μπουχαλάκη να περνάει στη θέση του Βαλμπουενά και τον Αγκιμπού Καμαρά να μεταφέρεται στα άκρα. Ο Ιωνικός πίεζε ψηλά, θέλοντας να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να "καθαρίσουν" το ματς.

Στο 55' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την μεταβίβαση του Εμβιλά, έκανε το κοντρόλ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για το μαρκάρισμα του Ρομαό πάνω του στη μεγάλη περιοχή. Ο Τικίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-2 στο 56'.

Ο Ιωνικός συνέχιζε να πιέζει ψηλά και έτσι οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους που δημιουργήθηκαν. Ο Μασούρας πήρε την μπάλα από τον Αγκιμπού Καμαρά, πάτησε στα δεξιά της περιοχής και με ωραίο πλασέ με το αριστερό έκανε το 0-3 στο 58'.

Μετά το 58ο λεπτό το παιχνίδι σαν να... έσβησε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο της μπάλας και διαχειρίζονταν το μεγάλο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει, με τον Μασούρα να έχει καλή στιγμή με σουτ του στο 63'. Ο Μαρτίνς πέρασε τους Αραμπί και Ονιεκούρου στο 65', ενώ ευκαιρίες έδωσε από την πλευρά του και ο Σπανός. Στο 78' ο Ντάλσιο προσπάθησε να γίνει απειλητικός με ένα άστοχο ανάποδο ψαλίδι. Το σκορ δεν άλλαξε έως και το τελευταίο σφύριγμα, με τον Ολυμπιακό να κάνει μεστό β' μέρος και να παίρνει εν τέλει το τρίποντο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30 για το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός κι όλη την ποδοσφαιρική δράση της 22ης αγωνιστικής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ