ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κάνει παρέλαση στο πρωτάθλημα χωρίς να ιδρώσει

Οι Ρόνι Λόπες, Αγκιμπού Καμαρά και Γιαν Εμβιλά
Οι Ρόνι Λόπες, Αγκιμπού Καμαρά και Γιαν Εμβιλά EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε μία εύκολη νίκη στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, με τον Αγκιμπού Καμαρά να αναδεικνύει τις φετινές αδυναμίες της ομάδας του Παράσχου. Ο Τσάρλυ γράφει.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την παρέλαση του στη Super League Interwetten. Χωρίς να χρειάζεται να εντυπωσιάσει, δίχως να είναι απαραίτητο να αυξήσει την ένταση του και να κοπιάσει πετυχαίνει την μία νίκη μετά την άλλη, όπως και συνέβη στο Περιστέρι στο 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο.

Θα μπορούσε να μετρά μόνο νίκες

Φθάσαμε στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου και η ομάδα του Μαρτίνς μετρά σαν απώλειες, μόλις δύο λευκές ισοπαλίες. Δύο ισοπαλίες στο Καραϊσκάκης με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, σε παιχνίδια δηλαδή που έπαιξε μονότερμα τους αντιπάλους. Με λίγα λόγια δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο να έχει πετύχει ακόμη και το 14/14.

Μέσα από αυτήν την πραγματικότητα και βλέποντας την πτώση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμη και στους αριθμούς του στον πρώτο γύρο, που παρουσίασε ο Θέμης Καίσαρης με την βοήθεια της OPTA, γίνεται κατανοητό και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός είναι κατώτερος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει τον παραμικρό αντίπαλο, νικάει δίχως να χρειαστεί να ιδρώσει.

Ο Ατρόμητος δεν αγωνίζεται σαν ομάδα πρώτης κατηγορίας

Η αλήθεια είναι πως από τον φετινό Ατρόμητο δεν γίνεται να έχουμε απαιτήσεις. Το έγραψα και το περασμένο Σάββατο, μετά από το παιχνίδι που έπαιξε στην Λεωφόρο.

Ο Ατρόμητος δεν παίζει σαν ομάδα πρώτης κατηγορίας. Δεν παίζει καλά σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν δημιουργεί με την μπάλα, δεν πιέζει, δεν βγάζει ένταση στο μαρκάρισμα πάνω στην ανάπτυξη του αντιπάλου και οι αντιδράσεις της τελευταίας γραμμής άμυνας, όπως και στην τελική επιλογή στην επίθεση, είναι αποκαρδιωτικές.

Χτύπησε την βαριά τριάδα στόπερ

Υπήρξε ένας συνδυασμός αδυναμιών του Ατρομήτου που χτύπησε ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος ξέρει να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και έκρινε το παιχνίδι. Στο πρώτο τέρμα αξιοποίησε το γεγονός πως η αμυντική τριάδα των Παπαδόπουλου, Χατζησαΐα, Μαυρομμάτη είναι πολύ αργή. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και τα τρία γκολ ο Ολυμπιακός τα πέτυχε από την δυσκολία που έχει η συγκεκριμένη τριάδα στόπερ στο στρίψιμο.

Στο πρώτο τέρμα, ο Αγκιμπού χώθηκε στην καρδιά της άμυνας και έκανε την κίνηση μέχρι μέσα. Παρότι βρέθηκε σε δύσκολη γωνία και είχε πιθανότητες ο Πίριτς να αντιδράσει, ο Παπαδόπουλος έκανε ένα μακρύ τάκλιν που εξασφάλιζε πως θα ανατρέψει τον αντίπαλο του και θα χαρίσει το πέναλτι. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ατρόμητο να μην έχει καταφέρει να δημιουργήσει ούτε μισή ευκαιρία στην άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Παπασταθόπουλος, Σισέ, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό κόπο, κράταγαν χωρίς κίνδυνο ψηλά την τελευταία γραμμή άμυνας.

Το δεύτερο τέρμα ήρθε από την αδυναμία των παικτών του Παράσχου να κρατήσουν την μπάλα, αλλά και να πιέσουν στην πάσα τον Αγκιμπού. Ο 20χρονός Αφρικανός είχε όσο χώρο ήθελε, αλλά και την ποιότητα για να περάσει μία κάθετη πάσα πάρε-βάλε στον "φονιά", που σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χαρίζεται.

Το τρίτο τέρμα πρόσφερε και αυτό η άμυνα του Ατρομήτου. Αυτήν τη φορά, χωρίς να χρειαστεί να κάνει το παραμικρό κανένας παίκτης των ερυθρολεύκων. Ήρθε μέσα από έναν συνδυασμό ατομικών αδυναμιών του Χατζησαΐα, που δεν υπάρχει και λόγος να αναλύσουμε.

Η ικανότητα του Αγκιμπού που έκανε την διαφορά

Στην πράξη, ο Αγκιμπού κατάφερε να κρίνει ακόμη ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, με την ικανότητα του να παίζει ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς χαφ και στόπερ. Τα φώτα είναι φυσικό να πέσουν στον Ελ Αραμπί, που πέτυχε και τα τρία τέρματα του Ολυμπιακού. Η αλήθεια όμως είναι πως για την κλάση του Μαροκινού το παιχνίδι εξελίχθηκε πολύ εύκολο. Η άμυνα του αντιπάλου του πρόσφερε δύο εκτελέσεις πέναλτι και ένα τετ α τετ. Απλά άνοιξε τα κουτιά με τα δώρα.

Ο ποδοσφαιριστής, του οποίου η ικανότητα να παίζει, είτε με δικό του παίξιμο και τρέξιμο με την μπάλα, είτε με κάθετη μεταβίβαση στην καρδιά του αντιπάλου και δημιούργησε τις προϋποθέσεις, για να μπει το πρώτο και το δεύτερο τέρμα, είναι ο 20χρονός Αγκιμπού.

Καλύπτει το κενό των Φορτούνη και Βαλμπουενά

Ο Αγκιμπού είναι μία αθόρυβη προσθήκη που ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Φορτούνη και το γεγονός πως αρχίζουν να φαίνονται τα χρόνια του Βαλμπουενά. Ασφαλώς και δεν μπορεί ακόμη να έχει την ικανότητα στη μεταβίβαση εν στάση αυτών των δύο ποδοσφαιριστών, όμως ο Αγκιμπού είναι ο πιο συνεπής παίκτης του φετινού Ολυμπιακού, στο να μεταφέρει την μπάλα σωστά από την μεσαία γραμμή στην επίθεση.

Είναι ο πιο συνεπής στο να βάζει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι δεν είχε δύσκολο έργο. Ο Αγκιμπού, όμως ήταν αυτός που ανέδειξε τις αδυναμίες του Ατρομήτου στο μεσοαμυντικό κομμάτι και έβαλε τις βάσεις, για να πάρει ακόμα ένα εύκολο διπλό ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα.

Για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς υπήρξαν περιπτώσεις που δεν χρειάστηκε να κάνει και κάτι το σημαντικό ο Ολυμπιακός, για να φανεί η προβληματική κατάσταση που βρίσκεται αυτήν την εποχή η ομάδα του Παράσχου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ