ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αλλαγή πλευράς του Αϊτόρ με τον Παλάσιος έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό

Ο Παλάσιος έχει σκοράρει στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος και πανηγυρίζει | 11 Δεκεμβρίου 2021
Ο Παλάσιος έχει σκοράρει στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος και πανηγυρίζει | 11 Δεκεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, αρκούσαν κάποια ξεσπάσματα, για να κερδίσει τον Ατρόμητο, που η εικόνα του, δεν θύμιζε ομάδα επιπέδου Super League, γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Παναθηναϊκός, χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει την ένταση του και να σπαταλήσει πολύ ενεργεία, κέρδισε εύκολα, έναν πολύ αδύναμο αντίπαλο, τον Ατρόμητο με 2-0. Το παιχνίδι της Λεωφόρου το χαρακτηρίζει, η πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα, του Ατρομήτου. Η ομάδα του Παράσχου, ήταν αδύνατον, να βάλει τον παραμικρό προβληματισμό στον αντίπαλο του. Του επέτρεψε, να έχει μία πολύ άνετη, δίχως πίεση κατοχή μπάλας.

Εύκολη κυκλοφορία μπάλας

Ο Γιοβάνοβιτς, χρησιμοποίησε μία ενδεκάδα, που δεν μπορούσε να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο, όμως από την στιγμή, που ο αντίπαλος δεν ήταν σε θέση, να βάλει πίεση στην ανάπτυξη και στους τρεις παίκτες άξονα, ήταν πολύ εύκολο να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. Μέχρι να αλλάξουν πλευρά μεταξύ τους, οι Αϊτόρ, Παλάσιος και να πάνε με αντίθετο πόδι, ο Παναθηναϊκός, έμοιαζε να γυρνά την μπάλα χωρίς ουσία. Όμως το γεγονός πως οι παίκτες του Παράσχου, δεν πίεζαν, δεν κέρδιζαν τη μπάλα δεν έβγαλαν κλεψίματα, δεν φρόντισαν να κουράσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Έχοντας την τριάδα, Πέρες, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, αν ο αντίπαλος, δεν πιέσει, δεν κλέψει, δεν κερδίσει μπάλες, είναι δεδομένο, πως με την μεταφορά της μπάλας, που θα έχουν, θα αποκτήσουν τον έλεγχο. Αυτό συνέβη, το πρόβλημα ήταν πως η μπάλα, δεν έπαινε πολύ στην αντίπαλη περιοχή.

Η αλλαγή πλευράς Αϊτόρ, Παλάσιος, έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο

Η επιλογή, να αλλάξουν πλευρές των δύο ακραίων επιθετικών, αμέσως δημιούργησε προϋποθέσεις, για να απειλήσει ο Παναθηναϊκός. Η άμυνα του Ατρόμητου, στην πρώτη φορά, που μπήκε σωστά η μπάλα μέσα στην περιοχή, από πολύ όμορφη σέντρα του Αϊτόρ λύγισε. Ο Καρλίτος με μία μικρή κάθετη κίνηση, έμεινε ανενόχλητος και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το ανέβασμα του Ισπανού, όταν άλλαξε πλευρά, ήταν ο κύριος λόγος, που οι πράσινοι, κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, μετά το 30', να σκοράρουν και χάσουν την μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιος.

Ο Παναθηναϊκός, βρήκε προβάδισμα, στην πρώτη φάση που δημιούργησε, χωρίς να έχει χρειαστεί να σπαταλήσει ευκαιρίες, δίχως να έχει χάσει καθόλου δυνάμεις. Ήταν ένας αγώνας, που εύκολο τον έκανε, περισσότερο η παθητικότητα του Ατρόμητου, ή αν θέλετε οι περιορισμένες του δυνατότητες, παρά η καλή ημέρα που βρέθηκαν οι γηπεδούχοι.

Φιλότιμη η προσπάθεια του Παλάσιος

Σε ένα παιχνίδι, που δεν υπήρχε σοβαρός ανταγωνισμός, σαν αρνητικό θα πρέπει να κρατήσει ο Γιοβάνοβιτς, πως για την ευκολία, για την άνεση που υπήρχε στην κυκλοφορία της μπάλας, η ομάδα του, οι παίκτες του πάτησαν λίγες φορές στην αντίπαλη περιοχή. Στα θετικά, η φιλότιμη προσπάθεια που έκανε ο Παλάσιος, για να διακριθεί και να σκοράρει.

Όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν έπαιξε αριστερά, ήταν πιο δραστήριος και μπορούσε πιο εύκολα να πάει σε τελική. Κινούμενος, σαν δεύτερος επιθετικός, όταν η επίθεση γινόταν από την απέναντι πλευρά, έχασε μία σπάνια ευκαιρία, ύστερα, ξανά από δημιουργία του Αϊτόρ

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα. Η αδυναμία του Ατρόμητου, να γίνει ανταγωνιστικός, αλλά και η υπομονή που είχε ο Παναθηναϊκός στην ανάπτυξη του, έκανε τον αγώνα να μοιάζει βαρετός. Είχε σε ολόκληρο το παιχνίδι, την ίδια εικόνα, με κάποια μικρά ξεσπάσματα, που γινόντουσαν όταν ανέβαζε την ένταση, ο Παναθηναϊκός.

Η είσοδος του Αλεξανδρόπουλου, έφερε νέο κύκλο πίεσης

Συνολικά είχαν γεμάτο παιχνίδι οι Πέρες, Βιγιαφάνιες, που είχαν μέτρα και χώρο, για να σημαδεύουν τους συμπαίκτες τους. Η ένταση και το απρόοπτο, που λύγισε την άμυνα του Ατρόμητου, στο πρώτο μέρος, ήρθε από το ανέβασμα του Αϊτόρ, μόλις άλλαξε πλευρά, στην επανάληψη, το ανέβασμα στην ένταση, την έδωσε η τριπλή αλλαγή στο 65ο λεπτό, όταν μπήκαν τα φρέσκα πόδια των Αλεξανδρόπουλου, Χατζηγιοβάννη, Μακέντα στο γήπεδο.

Ο Αλεξανδρόπουλος, έδωσε ένα χαρακτηριστικό που δεν υπήρχε στο γήπεδο, μέχρι να μπει ο νεαρός ποδοσφαιριστή. Πίεση στο κέντρο, κλεψίματα ψηλά και κάθετο παιχνίδι, ήρθαν περισσότερα λάθη και στον νέο κύκλο πίεσης του Παναθηναϊκού, ο Παλάσιος, πέτυχε το πρώτο τέρμα του, σε ροή αγώνα στην χώρα μας.

Βρίσκει τελειώματα ο Παλάσιος

Είναι δεδομένο, πως τα λεφτά που δαπανήθηκαν για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, είναι πολλά. Όμως είναι σημαντικό, που με τις συγκεκριμένες δυνατότητες που έχει ο Παλάσιος, είναι φιλότιμος και προσπαθεί να προσφέρει. Χρειάζεται ο Γιοβάνοβιτς, να βρει σταθερά γκολ, από ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν στην θέση του φορ. Το καλό με τον Παλάσιος είναι, πως όταν παίζει στα αριστερά, ή σαν δεύτερος επιθετικός, έχει την ικανότητα, να πηγαίνει σε καθαρές ευκαιρίες.

Το κακό είναι, πως συνήθως, τα τελειώματα του, στερούνται ποιότητας. Πάντως στην φάση του 75ου λεπτού, ο Παλάσιος εκτέλεσε ικανοποιητικά. Δεν είναι να πανηγυρίζουν στον Παναθηναϊκό. Κέρδισαν μία ομάδα, που ο τρόπος που αγωνίστηκε, η ένταση του, δεν ήταν ομάδας Super League.

Κρατάει την νίκη, το γκολ του Παλάσιος και συνεχίζει. Στην Ελλάδα, είμαστε εύκολοι στα καλά λόγια, το ρόστερ όμως, που έχει στα χέρια του ο Γιοβάνοβιτς, μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και αξίζει να βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ