ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαγευτικός Ελ Αραμπί, εντυπωσιακός Αγκιμπού, ασυγκράτητος Ολυμπιακός

Οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αγκιμπού Καμαρά
Οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αγκιμπού Καμαρά EUROKINISSI SPORTS

Όταν έχεις τον Ελ Αραμπί στον αγωνιστικό χώρο αυτός θα βρει τον τρόπο να κάνει τα πράγματα πιο απλά. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Η εικόνα στο πρώτο μισάωρο του αγώνα στο Περιστέρι έδειχνε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έπρεπε να βγάλει άσους από το μανίκι προκειμένου να πάρει τη νίκη. Όταν όμως μία ομάδα έχει τον Ελ Αραμπί στον αγωνιστικό χώρο, εκείνος θα βρει τον τρόπο να κάνει τα πράγματα πιο απλά. Ο Μαροκινός σέντερ φορ πέτυχε χατ-τρικ και έστειλε τον Ολυμπιακό στο +11 στη βαθμολογία από τη δεύτερη ΑΕΚ, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό την Πέμπτη (16/12) εκτός έδρας με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί τρελαίνει τα κομπιουτεράκια. Έφτασε τα 50 τέρματα στο πρωτάθλημα σε 80 αγώνες με τον Ολυμπιακό, ένα εντυπωσιακό ποσοστό ακόμη και για παίκτη με την εκτελεστική δεινότητα του Αφρικανού, ενώ συνολικά έχει 68 γκολ και 15 ασίστ σε 123 παιχνίδια. Ο έμπειρος στράικερ πέτυχε για δεύτερη φορά χατ-τρικ απέναντι στον Ατρόμητο και για τέταρτη συνολικά με την ερυθρόλευκη φανέλα ισοφαρίζοντας τον φοβερό και τρομερό Ζιοβάνι. Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα σεζόν, έφτασε τα 13 τέρματα σε 23 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Και αν συνεχίσουμε να αραδιάζουμε τα κατορθώματα του Μαροκινού σε Ελλάδα και Ευρώπη θα μας πάρει το ξημέρωμα…

Έτοιμος για ανανέωση ο Ελ Αραμπί

Ο Αραμπί “φωνάζει” με τον τρόπο του και τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι έτοιμος για την ανανέωση του συμβολαίου του, κάτι το οποίο είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Απομένει το τελικό ραντεβού της διοίκησης με τον παίκτη και τον εκπρόσωπο του για να ανανεώσουν για την επόμενη διετία.

Πέρα από τον Ελ Αραμπί, αξίζει να σταθεί κάποιος και στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έχει βγει λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα κέρδισε το πέναλτι με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο Περιστέρι, είχε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα του Ελ Αραμπί και, γενικά, είχε μία γεμάτη, ώριμη και πολύ καλή απόδοση στο ματς με τον Ατρόμητο.

Ο 20χρονος Αφρικανός ποδοσφαιριστής έχει δώσει μέχρι σήμερα περισσότερα απ' όσα ίσως περίμεναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όταν αποκτήθηκε. Είναι από τους πρωταγωνιστές της πειραϊκής ομάδας μέσα στην περίοδο, στην οποία έχει 5 τέρματα και 3 ασίστ σε 23 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Αγκιμπού παίζει με την ηρεμία έμπειρου παίκτη, με την απλότητα σπουδαίων ποδοσφαιριστών, τρέχει, μαρκάρει, ανταποκρίνεται πολύ καλά σε διαφορετικές θέσεις και δεν είναι τυχαίο που έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και ασταμάτητος

Ο τρίτος παίκτης στον οποίο χρειάζεται κάποιος να κάνει ιδιαίτερη αναφορά για το παιχνίδι στο Περιστέρι είναι ο Λαλά, ο οποίος πήρε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες, είχε την κάθετη πάσα στο πέναλτι του Αγκιμπού Καμαρά, μία ακόμη εξαιρετική κάθετη στον Μασούρα και αρκετές προσπάθειες που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να απειλήσει και να φτάσει στη νίκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με εκείνη του αγώνα κόντρα στον Άρη και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησαν σωστά στο κέντρο, δεν περίμεναν ότι ο Ατρόμητος θα έπαιζε τόσο κλειστά στο πρώτο μισάωρο, αλλά η πειραϊκή ομάδα πίεσε ψηλά, ανάγκασε σε λάθη τους μέσους και τους αμυντικούς των κυανόλευκων και έφτασε στα γκολ και στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και ασταμάτητος για την ώρα στο πρωτάθλημα, προχωράει ακάθεκτος για τον τίτλο και έχει τον πρώτο λόγο για να τα καταφέρει. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 7Χ7 εκτός έδρας, πέτυχαν την ένατη διαδοχική νίκη τους στη Super League 1 και έχουν αποκτήσει διψήφια βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες τους.

Ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έστειλαν σαφές μήνυμα με την νίκη τους στο Περιστέρι και αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό στο πρωτάθλημα. Και όσο η πειραϊκή ομάδα κερδίζει τόσο θα είναι πιο εύκολο για τον Μαρτίνς να προσπαθήσει να πάρει πράγματα και από άλλους παίκτες, πλην εκείνων που συνήθως την κουβαλούν στις πλάτες τους. Αλλά όπως αναφέραμε παραπάνω, με τέτοιον Ελ Αραμπί και τους Α. Καμαρά, Εμβιλά σε ανοδική πορεία και την άμυνα να στέκεται στο ύψος της, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν να φοβούνται κάτι…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ