ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το αντί-ποδόσφαιρο και οι κλωτσιές δεν σταματούν το ποδόσφαιρο αυτού του Παναθηναϊκού

SUPERLEAGUE 2022-2023 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που έδειξε κόντρα στην Λαμία πως πλέον ξέρει να νικάει το αντιποδόσφαιρο και το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, την επιδραστικότητα του Μπερνάρ, αλλά και το γεγονός ότι το πιο σημαντικό είναι η υγεία των παικτών.

Αν δεν υπήρχαν πέντε τραυματίες απ’ την "μάχη της Λαμίας" -που σε λίγα χρόνια θα μνημονεύεται στα ποδοσφαιρικά βιβλία για την αγωνιστική σκληρότητα της βραδιάς- εκ των οποίων:

Ο ένας (Ιωαννίδης) με σπασμένη μύτη, ο άλλος (Παλάσιος) με πατημένο το μετατάρσιο, ο τρίτος (Τσέριν) με αιμάτωμα στο κεφάλι από καρατιά, ο τέταρτος (Αϊτόρ) με πρόβλημα στον προσαγωγό από μαρκάρισμα... Βίνι Τζόουνς κι ο πέμπτος (και πλέον άτυχος, Αλεξί Τρουιγιέ) με σοβαρό κίνδυνο για ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο από μία ανύποπτη φάση όπου "γύρισε" όλο το πόδι του, μπορεί και να προκαλούσε... μειδιάματα το να βλέπει κανείς άλλον έναν αντίπαλο να δοκιμάζει ότι πιο ανορθόδοξο κι αντί-ποδοσφαιρικό υπάρχει για να σταματήσει τον εφετινό Παναθηναϊκό.

Αλλά να παίρνει την απάντηση που αρμόζει μέσα στο γήπεδο απ’ το ίδιο το ποδόσφαιρο με την νίκη των "πράσινων" με 0-2. Όσο "επιτράπηκε" βεβαίως από τις συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα να παιχτεί μπάλα...

Δεν έχει όμως καμία πλάκα να βλέπει κανείς αθλητές να τραυματίζονται όχι από "σκληρό" ή παλιάς κοπής βρετανικό παιχνίδι (όπως έλεγαν οι παλιότεροι), αλλά από αντιαθλητικές συμπεριφορές, εμπλουτισμένες απ’ τη διαιτητική ανοχή.

Πιο σημαντικό όλων η υγεία κάθε αθλητή

Αρκετά όμως με τα μη ποδοσφαιρικά. Πρώτα απ’ όλα περαστικά σ’ όλους τους "λαβωμένους" (βεβαίως και στον Σλίβκα της Λαμίας), αλλά πάνω απ’ όλα στον Αλεξί Τρουιγιέ. Μακάρι αυτό το καταραμένο "κρακ" να μην αποτυπωθεί στο βαθμό που φοβούνται όλοι, στη μαγνητική που θα κάνει σήμερα (17/10) και να γυρίσει το παιδί όσο πιο σύντομα γίνεται στα γήπεδα.

Όλοι στον Παναθηναϊκό σοκαρίστηκαν απ’ τον τραυματισμό του Γάλλου και πραγματικά δεν τη χάρηκαν όσο θα ήθελαν κι όσο θα έπρεπε αυτή τη νίκη, ειδικά έτσι όπως ήρθε. Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να τραυματίζονται οι αθλητές, δεν είναι τίποτε πιο σημαντικό απ’ την υγεία κάθε ανθρώπου, κάθε ποδοσφαιριστή σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται...

Η επιδραστικότητα του Μπερνάρ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε εμφατικά απ’ τη Λαμία. Κι έδωσε απαντήσεις πρώτα απ’ όλα στον ίδιο τον εαυτό του, για το πόσο καλά μπορεί να διαχειριστεί και να διασπάσει τέτοιου είδους κλειστές άμυνες, απέναντι σε ομάδες που μαζεύονται ολοκληρωτικά πίσω απ’ την μπάλα.

Το είχε δουλέψει και προετοιμάσει πολύ καλά ο Γιοβάνοβιτς το συγκεκριμένο παιχνίδι και με "κλειδί" τον Μπερνάρ Ντουάρτε, αλλά και τις διαγώνιες κινήσεις των δύο εξτρέμ, δημιούργησε ένα μόνιμο σκηνικό αναστάτωσης στην άμυνα της Λαμίας, που δεν ήξερε πώς να... συμπεριφερθεί και πώς να αναχαιτίσει την επιθετικότητα των "πράσινων".

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που ο Βραζιλιάνος παρουσίασε τόσο μεγάλη επιδραστικότητα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και δείχνει πως πλέον –μετά την απαιτούμενη περίοδο προσαρμογής- θα αρχίσει να δείχνει την κλάση και την ποιότητα για την οποία οι "πράσινοι" επένδυσαν πάρα πολλά χρήματα το περασμένο καλοκαίρι.

Συνεργασίες που είχε προετοιμάσει

Τις είχε προετοιμάσει όλες αυτές τις τριγωνικές συνεργασίες - σαν αυτή των Ιωαννίδη, Μπερνάρ, Παλάσιος στο 1-0 του "Τούκου" - ο Σέρβος τεχνικός όλη την περασμένη εβδομάδα στο Κορωπί. Με τον Ελληνα φορ να παίζει... πίβοτ, τραβώντας πάντα πιο ψηλά τον έναν στόπερ, δημιουργώντας πεδίο δράσης προς τους Παλάσιος και Αϊτόρ, οι οποίοι "ταΐζονταν" απ’ τον Βραζιλιάνο.

Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε πλήρως στο πρώτο 45λεπτο τον τρόπο παιχνιδιού του και την εξέλιξη της περσινής version του μέσα στο γήπεδο. Και βεβαίως δεν απειλήθηκε διόλου στα μετόπισθεν, διότι οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον, με τον Ρουμπέν μπροστά τους, είχαν πάρει τα... μέτρα όλων των μεσοεπιθετικών της Λαμίας.

Και μολονότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχθηκε μπάλα, ο Παναθηναϊκός βρήκε τη μία (και καλή) φάση που έψαχνε για να τελειώσει το ματς στο κόρνερ του Μπερνάρ και στο πείσμα του Σάντσες. Άλλο ένα γκολ φέτος από στατική φάση, προς επιβεβαίωση της μεγάλης προόδου των "πρασίνων" και σ’ αυτό το κομμάτι...

Το μεγάλο κέρδος με τον Τσόκαϊ

Στα μεγάλα "κέρδη" μίας πολύ δύσκολης βραδιάς για τον Παναθηναϊκό, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς με τόσους τραυματισμούς, ήταν ασφαλώς (μετά την εμφάνιση του Μπερνάρ) και η παρουσία του Ένις Τσόκαϊ. Έστω κι αν ο Αλβανός μέσος μπήκε από... σπόντα τόσο νωρίς στον αγώνα, λόγω του τραυματισμού του Τσέριν στο κεφάλι, ήταν εξαιρετικός.

Σε τρεξίματα, ένταση, προσέγγιση της αντίπαλης και τακτική συμπεριφορά.

Ο Τσόκαϊ είναι ένας έτοιμος παίκτης για το rotation της πρώτης γραμμής και θα βοηθήσει πάρει πολύ σε όσες αποστολές του αναθέσει ο Γιοβάνοβιτς. Κι ο Σέρβος θα προσπαθήσει να τον "χτίσει" σιγά-σιγά για να γίνει βασικό κομμάτι (και) της ενδεκάδας τα επόμενα χρόνια...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ