ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η 8η συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού πέρασε από τα πόδια του Μπερνάρ

Ο Μπερνάρ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Λαμία
Ο Μπερνάρ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Λαμία INTIME

Ο Τσάρλυ γράφει για την 8η συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Λαμία, την οποία σε μεγάλο βαθμό καθόρισε η ποιότητα του Μπερνάρ.

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό μπήκε στο παιχνίδι με την Λαμία δείχνοντας πως έχει δουλέψει σε όλα τα κομμάτια που χρειαζόταν να βελτιώσει για να καταφέρει να επεκτείνει το σερί του και να αξιοποιήσει την δυνατότητα που του δίνεται να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Ο σκληρός και άγαρμπος τρόπος που αγωνίστηκαν οι αντίπαλοι του, γέμισε με απώλειες την ομάδα του Γιοβάνοβιτς και την υποχρέωσαν, να πάει σε μία πιο προσεχτική λογική στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να κρατήσει τη νίκη, κάτι που το πέτυχε δίχως να κινδυνέψει.

Η νίκη ήρθε, όμως με πολλές απώλειες. Ο Παναθηναϊκός έχασε λογικά τον Τρουγέ για μεγάλο διάστημα και θα πρέπει ο Γιοβάνοβιτς να περιμένει τους γιατρούς, για να δει την κατάσταση που βρίσκονται οι Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης, αλλά και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σ' ένα παιχνίδι, που είχε αδικαιολόγητα πολλές επικίνδυνες φάσεις για την σωματική τους ακεραιότητα.

Η αρχή ώστε να μην εξαρτάται απόλυτα από τον Αϊτόρ

Στο γήπεδο πάντως υπάρχουν πράγματα που δείχνουν τον μεθοδικό τρόπο που δουλεύει το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Αστέρα, υπήρχαν συγκεκριμένες αδυναμίες και κομμάτια τα οποία θα έπρεπε να δουλέψουν καλύτερα, για να συνεχίσει το θετικό σερί.

Η ομάδα δεν γινόταν να περιμένει όλα τα τέρματα, να έχουν μέσα τον Αϊτόρ και έπρεπε να βρεθούν τρόποι προκειμένου να είναι πιο παραγωγικοί οι υπόλοιποι παίκτες, ώστε να μην είναι τόσο εξαρτώμενοι από τον Ισπανό.

Η εντολή Γιοβάνοβιτς που έφερε το 0-1

Ήταν ξεκάθαρο πως η βούληση ήταν πάνω σ' αυτή τη λογική και πως οι Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης ήταν έτοιμοι να πάρουν αυτοί το παιχνίδι στην Λαμία, παρότι ο Αϊτορ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι.

Οι πρώτες φάσεις βγήκαν από τα πόδια του Ισπανού, όμως ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε νωρίς ο Μπερνάρ να πάει πιο αριστερά και στον καθοδηγητή Πέρεθ να πάει το παιχνίδι στην πλευρά των Μπερνάρ, Παλάσιος. Με αυτόν τον τρόπο και έχοντας συμμετοχή στην φάση, ο φανερά πιο δραστήριος Ιωαννίδης, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Αστέρα, ήρθε το πρώτο τέρμα του Παναθηναϊκού.

Ο Ιωαννίδης άνοιξε την άμυνα με την κίνηση του, έδωσε την δυνατότητα στους Μπερνάρ, Παλάσιος να παίξουν ανάμεσα από τις γραμμές της Λαμίας και μετά από ποιοτική κάθετη του Βραζιλιάνου στην κίνηση του Παλάσιος ήρθε το 0-1.

Το πρώτο παιχνίδι που το όρισε η ποιότητα του Μπερνάρ

Στην Λαμία ήταν το πρώτο παιχνίδι, που σε μεγάλο βαθμό το καθόρισε η ποιότητα του Βραζιλιάνου και είδαμε στην πράξη, πόσο μπορεί να βοηθήσει παίζονται στη θέση του επιτελικού χαφ.

Με βάση την κατάσταση που βρίσκεται αυτήν την περίοδο της καριέρας του ο Μπερνάρ, αλλά και τα θέλω του Παναθηναϊκού, είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις στη θέση του επιτελικού χαφ, από το να αγωνιζόταν στην θέση που είχε χτίσει την καριέρα του στα άκρα.

Ο Μπερνάρ προσφέρει στην επιθετική τριάδα, κοντινές μεταβιβάσεις, πάνω στην κίνηση τους. Στην Λαμία, είδαμε το πρώτο γεμάτο του παιχνίδι, και πόσο σημαντικά μπορεί να βοηθήσεις την επιθετική τριάδα, αξιοποιώντας τις κινήσεις τους, παίρνοντας την μπάλα από πιο κοντινή απόσταση και όχι μόνιμα με μεγάλες μεταβιβάσεις.

Οι τραυματισμοί, τον ανάγκασαν να πάει σε διαχείριση

Ο Παναθηναϊκός όσο του επέτρεψε ο τρόπος που τον αντιμετώπισε ο αντίπαλος και ο διαιτητής έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Είχε κυκλοφορία μπάλας, πολλές και σωστές μεταβιβάσεις, ανάμεσα στις γραμμές της Λαμίας, παιχνίδι από τις πλευρές που ερχόταν όμως ενώ πρώτα έμπαινε η μπάλα στον άξονα. Στο ημίχρονο όμως έχασε τον Αϊτόρ, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον Τσέριν και στην συνέχεια τον Ιωαννίδη.

Ασφαλώς και η εικόνα να βλέπουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, τους συμπαίκτες τους να τραυματίζονται, με σκληρά χτυπήματα και ο διαιτητής να μην τους προστατεύει με τον τρόπο που διαχειριζόταν τις φάσεις, τους τρόμαξε.

Πήγαν στην λογική να διαχειριστούν το παιχνίδι, ώστε να φύγουν όσο γίνεται περισσότεροι ποδοσφαιριστές υγιείς από αυτό το παιχνίδι και να εξασφαλίσουν την νίκη. Η αλήθεια είναι πως δεν κινδύνεψαν ποτέ να χάσουν τους τρεις βαθμούς. Όσες φορές χρειάστηκε να παίξουν άμυνα σε χαμηλά μέτρα, η ομάδα είχε την συνηθισμένη ηρεμία.

Συνεχίζει να μην παίρνει βοήθειες από τον Βέρμπιτς

Ο τρόπος που αντιδρούσε το αμυντικό δίδυμο Σένκεφελντ, Μάγκνουσον ήταν επιβλητικός. Θα μπορούσε το δεύτερο γκολ να έχει έρθει νωρίτερα, όμως ένα από τα λίγα προβλήματα που δεν διορθώνονται είναι η κατάσταση του Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος εξτρέμ ήρθε με περγαμηνές, όμως παρουσιάζεται σε προβληματική κατάσταση.

Δεν ανοίγει το τρέξιμο του, δεν πατάει καλά και παρότι ήταν μέσα στις φάσεις, ο τρόπος που διαχειρίστηκε δύο καλές στιγμές ήταν απογοητευτικός.

Ειδικά στην φάση του 60ου λεπτού, ο Τσοκάι που έδειξε πολύ καλά δείγματα, του πρόσφερε μισό γκολ, όμως δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του στη φάση. Μοιάζει σαν να μην έχει καταφέρει να βρει καθόλου ρυθμό στο παιχνίδι του.

Κυνηγάει το ατομικό του ρεκόρ από την περίοδο 94/95

Σε κάθε περίπτωση υπήρξαν πολλά πράγματα που λειτούργησαν καλύτερα στο παιχνίδι με την Λαμία. Ο Γιοβάνοβιτς είδε στο πρώτο ημίχρονο τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν πράγματα που είχαν δουλευτεί και να βελτιώνονται σε κομμάτια που θα ωφελήσουν στην πρόοδο της ομάδας.

Όμως δεν μπορεί να χαρεί ούτε το καλό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου, ούτε το 8/8. ‘Ήταν σκληρό αυτό που συνέβη στον Τρουγιέ, μακάρι να γίνει κάποιο θαύμα και ο τραυματισμός του να μην είναι τόσο σοβαρός όπως φάνηκε.

Περιμένει επίσης να δει τι άφησε στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ο ατσούμπαλος σκληρός τρόπος, που επέλεξαν να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας, με την ανοχή του Φωτιά.

Το 8/8 έγινε, την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει την πρόκληση να ισοφαρίσει το 9/9 που αποτελεί ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος για τον σύλλογο και είχε γίνει την σεζόν 94/95 από την ομάδα του Ρότσα, που την επόμενη χρονιά, έφθασε στους τέσσερις της Ευρώπης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ