ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός στρίμωξε στα σχοινιά την Φενέρμπαχτσε για 65' και είναι έτοιμος να το ξανακάνει για να πάρει την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός στρίμωξε στα σχοινιά την Φενέρμπαχτσε για 65' και είναι έτοιμος να το ξανακάνει για να πάρει την πρόκριση
INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που είναι λογικό να αισθάνεται μία πικρία για το γεγονός ότι το αρχικό 3-0 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε μετατράπηκε σε 3-2, τονίζοντας ωστόσο ότι το πρώτο ζητούμενο ήταν η νίκη και αυτή ήρθε, κάτι που δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε, αλλά δεν την τελείωσε και τον περιμένει μία δύσκολη βραδιά στην Κωνσταντινούπολη. Είναι κατανοητό κάποιοι να αισθάνθηκαν μία πίκρα για το γεγονός ότι το 3-0 μέχρι στο 66΄ μετατράπηκε μέσα σε επτά λεπτά σε 3-2, αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν τον πρώτο προημιτελικό στο Conference League. Επαναλαμβάνω, προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και πιο ήταν λοιπόν το πρώτο ζητούμενο στο συγκεκριμένο ματς; Η νίκη. Η πειραϊκή ομάδα το πέτυχε και, μάλιστα, απέναντι σε μία ομάδα με διπλάσιο μπάτζετ και η οποία έχει επενδύσει πολλά φέτος στην ευρωπαϊκή της πορεία. Αν έλεγε κάποιος σε έναν οπαδό του Ολυμπιακού πριν από τον αγώνα, αν θα ήταν ευχαριστημένος με μία νίκη 1-0 ή 2-1 δεν θα έλεγε "ναι";

Θα πει κάποιος όμως ότι, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0, θα έπρεπε να "κλειδώσει" εκεί το ματς και να πήγαινε άνετος και ωραίος στην Κωνσταντινούπολη στον αγώνα ρεβάνς την προσεχή Πέμπτη (18/4). Θα μπορούσε να συμβεί, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα κατά παραγγελία. Υπάρχουν τα λάθη και οι αστάθμητοι παράγοντες. Και αυτούς οφείλει κανείς να τους ξεπερνά, όσο κι αν τον πληγώνουν, κοιτάζοντας πάντα μπροστά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καταλαβαίνω ότι αν ήταν διαφορετική η διακύμανση του σκορ δεν θα υπήρχε αυτή η αίσθηση πικρίας σε ορισμένους. Όμως, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και αυτό λέει ότι ο Ολυμπιακός νίκησε και θα ταξιδέψει στην Τουρκία για τη ρεβάνς έχοντας στα υπέρ του δύο αποτελέσματα, νίκη και ισοπαλία που του δίνουν το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα για την πρόκριση. Μικρό ή μεγάλο, η ουσία είναι ότι όλα είναι στο χέρι του. Ναι, με το 3-0 θα μπορούσαμε να μιλάγαμε για έναν θρίαμβο. Ναι, η πειραϊκή ομάδα θα ήταν με το ένα πόδι στα ημιτελικά. Όμως, από την άλλη, δεν σημαίνει ότι βρίσκεται και σε μειονεκτική θέση. Με τη νίκη στις βαλίτσες της θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και αυτή θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια.

Ο Ολυμπιακός ταλαιπώρησε για 65 λεπτά τη Φενέρμπαχτσε και είναι έτοιμος να το ξανακάνει παίρνοντας την πρόκριση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Φενέρ τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Η πειραϊκή ομάδα έχει μόνο νίκες, ούτε καν ισοπαλία απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα. Και στην τελευταία επίσκεψή της στο "Σουκρού Σαράτσογλου" φιλοδώρησε τους "κίτρινους" με τρία γκολ.

Κατά συνέπεια, υπάρχουν πολλοί λόγοι να αισιοδοξεί κάποιος και κανένας για να μένει άλλο στην πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Όπως οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Μεντιλίμπαρ δημιούργησαν το 3-0, κάλλιστα μπορούν να πετύχουν κάτι καλό και σε έξι ημέρες. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Βάσκος τεχνικός θα έχει φρέσκο και διαθέσιμο τον Ποντένσε που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του, ενώ θα μείνει εκτός ο Ρέτσος που συμπλήρωσε κάρτες και θα επιστρέψει ο Ντόη. Μιας και η αναφορά στον Ρέτσο, ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Ολυμπιακό καθώς υπέπεσε σε πέναλτι (τρίτο στην Ευρώπη και πέμπτο συνολικά στη σεζόν).

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Φορτούνη ο οποίος άνοιξε το σκορ και είχε την εξαιρετική πάσα – ασίστ στο τέρμα του Γιόβετιτς. Πολύ καλός ήταν και ο Μαυροβούνιος για ένα ακόμη παιχνίδι, καθώς σκόραρε και έκανε αρκετή δουλειά παίζοντας πίσω από τον Ελ Κααμπί, ο οποίος είχε ασίστ και ήταν και εκείνος εκ των διακριθέντων ποδοσφαιριστών.

Αξίζει όμως να σταθεί κάποιος, τόσο στον Τσικίνιο όσο και στον Έσε οι οποίοι έκαναν φοβερή δουλειά στη μεσαία γραμμή και, μάλιστα, ο πρώτος σκόραρε μετά από κλέψιμο της μπάλας στα χαφ από τον δεύτερο. Όπως πολύ καλοί ήταν ο Κάρμο και ο Τζολάκης, που είχε ορισμένες εξαιρετικές αποκρούσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όσο για τον Μεντιλίμπαρ προσέγγισε σωστά τον αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν καλός τακτικά και επιθετικός στον βαθμό που χρειαζόταν, αλλά ενδεχομένως να έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα τις αλλαγές του. Ήταν εμφανές μετά το 60΄ ότι κάποιοι παίκτες είχαν χάσει την ενέργεια τους και ο Καρτάλ είχε φέρει από τον πάγκο φρέσκα πόδια στα χαφ με τον Φρεντ και τον Γιουκσέκ.

Από την άλλη, όμως, μπορεί να καταλάβει κάποιος και τον τρόπο σκέψης του Ισπανού τεχνικού. Ο τελευταίος έδειξε και σε προηγούμενους αγώνες πως, όταν το πλάνο του αποδίδει, δεν θέλει να το πειράζει. Εμπιστεύεται αυτούς που βρίσκονται στο γήπεδο εκείνη την ώρα και θέλει να πάρει τα πάντα από αυτούς. Αυτό άλλες φορές μπορεί να αποδώσει και άλλες όχι. Ίσως θα μπορούσε να είχε περάσει νωρίτερα στο ματς ο Όρτα και όχι στο 82΄ και ενδεχομένως να είχε χρησιμοποιηθεί μετά το 60΄ ο Ρίτσαρντς. Αλλά αυτές είναι κρίσεις εκ των υστέρων.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε, ο κόσμος στήριξε με τον τρόπο του την ομάδα δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα, χειροκρότησε τους παίκτες και οι τελευταίοι ανταπέδωσαν με τον ίδιο τρόπο στο τέλος του παιχνιδιού. Ο Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές έκαναν τη μισή δουλειά και τώρα πρέπει να τελειώσουν σωστά και την υπόλοιπη. Στο χέρι τους είναι να γράψουν ιστορία στην Κωνσταντινούπολη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ