CONFERENCE LEAGUE

Ο Ολυμπιακός εκπαιδεύεται και προοδεύει, ο ΠΑΟΚ θα παίξει το… χαρτί Τούμπα

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον Ολυμπιακό που πήρε μία νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε που αν τον ρωτούσαν πριν από το ματς θα την έπαιρνε χωρίς σκέψη χάρη στην παγίδα του Μεντιλίμπαρ στην τουρκική ομάδα και τον ΠΑΟΚ που έμεινε ζωνταντός κόντρα στην Μπρις χάρη στον Κοτάρσκι και πλέον ποντάρει στην Τούμπα στην ρεβάνς.

Οι περισσότεροι θέλετε να διαβάσετε για την χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού να "σκοτώσει" την Φενέρμπαχτσε και να πάει για… τουρισμό την άλλη Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη.

Θα μπορούσε να συμβεί, έπρεπε θα πω με βάση τα όσα κατέθεσε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ στο «Καραϊσκάκης», αλλά το ποδόσφαιρο σπάνια είναι δίκαιο. Προσωπικά θέλω να πάω λίγο πιο μακριά από το ίδιο το αποτέλεσμα, το οποίο έχει σπουδαία αξία, είναι μια νίκη, την οποία πριν το ματς, όλοι οι Πειραιώτες θα… αγόραζαν χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ο Μεντιλίμπαρ προπονεί αυτή την ομάδα δύο μήνες. Την πήρε στα χέρια του Φεβρουάριο, με πολλά προβλήματα και αγωνιστικά και ψυχολογικά και μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα την ανέβασε επίπεδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» για 60 λεπτά έβαλαν… απέναντι την πανάκριβη Φενέρμπαχτσε και την έκαναν να φαίνεται ομάδα της σειράς, η οποία είχε πέσει μέσα στην παγίδα που της έστησε ο Βάσκος τεχνικός και σταδιακά παρέδιδε… πνεύμα. Στα τελευταία 30 λεπτά έδωσε δικαιώματα στην… παρέα του Τζέκο να πιστέψει στην ανατροπή, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα, η οποία εκπαιδεύεται μέσα από τόσο σημαντικούς αγώνες.

Ο Μεντιλίμπαρ έστησε παγίδα στη Φενέρ

Όλα τα γκολ, όλες οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού, προήλθαν από ξεκάθαρη τακτική προσέγγιση, μέσα από ένα πλάνο το οποίο εξουδετέρωσε τα… όπλα της Φενέρ. Μια πίεση με όλους τους παίκτες από την μεσαία γραμμή και κάτω. Συνεχόμενα κλεψίματα και… ομηρία των Τούρκων, οι οποίοι όσα κι αν προσπαθούσαν δεν έβγαζαν αποτέλεσμα.

Ο Φορτούνης χόρευε σαν… αρτίστας, σκόραρε, δημιούργησε, Μασούρας και Ελ Κααμπί κυνήγησαν κάθε μπάλα, πίεσαν τους πάντες, ο Γιόβετιτς συνέχισε τις υψηλές πτήσεις, Τσικίνιο και Έσε έκλεισαν κάθε διάδρομο προς την εστία του Τζολάκη. Το 3-0 ήταν το επιστέγασμα αυτής της δουλειάς, άλλη μια απόδειξη προόδου μέσα από μια πολύ επίπονη διαδικασία.

Σαφώς χρήζει μελέτης το τελευταίο ημίωρο, πήγε να χαλάσει εντελώς το κλίμα. Το πέναλτι του Τάντιτς για το 3-1, ήρθε από ένα λάθος, έναν κακό υπολογισμό και έκοψε το ρυθμό των «ερυθρόλευκων», έβαλε στο μυαλό τους την αμφιβολία. Γρήγορα ήρθε και το 3-2 για να μεγαλώσει την πίεση, αλλά η ζημιά περιορίστηκε εκεί, ο Μεντιλίμπαρ παραδέχθηκε πως έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του νωρίτερα, αλλά όσα φεύγουν δεν γυρίζουν πίσω, ο δρόμος είναι μπροστά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ρεβάνς στην Πόλη θα είναι δύσκολη, αλλά σε έναν ευρωπαϊκό προημιτελικό, οφείλεις να… τρυπήσεις το ταβάνι σου και να ζήσεις το όνειρο. Ο Ολυμπιακός έχει καλές ελπίδες, μα πάνω απ’ όλα προοδεύει και αυτό τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η μάχη θα δοθεί και όπου βγει, υπερπροσπάθεια θέλει και πίστη στο πλάνο του προπονητή.

Ο ακίνδυνος ΠΑΟΚ και ο καθοριστικός Κοτάρσκι

Ο ΠΑΟΚ ήταν προετοιμασμένος για να πάρει περισσότερα στο Βέλγιο, αυτό δεν συνέβη, η οριακή ήττα τον κρατάει εντός πρόκρισης. Αλλά δεν τον λες και απόλυτο φαβορί, θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερες ιδέες, προκειμένου να αποδείξει την ανωτερότητά του. Η Μπριζ είναι συμπαγής ομάδα, τουλάχιστον αυτό έδειξε χθες, δεν δίνει χώρους, έχει καλά τρεξίματα, γρήγορες μεταβάσεις στην επίθεση και άμεσες επιστροφές σε θέση άμυνας.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να βρει τα ρήγματα τόσο με κάθετο, όσο και από τα πλάγια παιχνίδι, αλλά κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησε. Φρέσκαρε την ομάδα που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ, κάνοντας 4 αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά δεν πήρε ανάλογο αποτέλεσμα. Έφθανε σχετικά εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή, ωστόσο αδυνατούσε να γίνει πολύ επικίνδυνος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μέτριο βράδυ για τον Κωνσταντέλια σε επίπεδο δημιουργίας, ούτε ο Ζίβκοβιτς, ούτε o Tάισον έφεραν σε ανισορροπία την άμυνα των γηπεδούχων. Κι αφού δεν έβγαλε… ήρωα η επιθετική γραμμή, κέρδισε αυτό τον τίτλο ο Κοτάρσκι, έπιασε το πέναλτι του Τιάγκο, διόρθωσε το δικό του λάθος με την κακή εκτίμηση στην έξοδο.

Αντιλαμβάνομαι μια μικρή απογοήτευση για την ήττα του ΠΑΟΚ. Μέχρι ενός σημείου, ναι, μια μεγάλη ομάδα οφείλει να έχει διάρκεια και όχι σημαντικές μεταπτώσεις, αλλά σε μια τόσο απαιτητική σεζόν με ανατροπές, τραυματισμούς και αστάθμητους παράγοντες όλα δικαιολογούνται.

Θυμίζω τα όσα έγιναν στον προηγούμενο γύρο. Ο Δικέφαλος είχε ηττηθεί με 2-0 στο Ζάγκρεμπ από την Ντινάμο και μια βδομάδα μετά, την… διέλυσε στην Τούμπα. Με βάση αυτή τη λογική, τώρα έχει ακόμη περισσότερες πιθανότητες, αλλά ας μην προτρέχουμε, η ομάδα του Λουτσέσκου πρέπει να βρει τις λύσεις, ο ευρωπαϊκός ημιτελικός, είναι μόλις ένα ματς μακριά, τέτοιες ευκαιρίες σπανίζουν.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ