ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως είναι αλύγιστος και όλα τα μπορεί στην Τούμπα

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ÌÐÑÉÆ - ÐÁÏÊ
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ÌÐÑÉÆ - ÐÁÏÊ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του Δικεφάλου στο Βέλγιο από την Μπριζ, που πλήγωσε αλλά δεν…σκότωσε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και για την πρόκριση που παραμένει ανοικτή και θα κριθεί στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έφυγε ηττημένος από το "Γιαν Μπρεϊτέλ", αλλά όρθιος. Έχασε από την Μπριζ, αλλά μπορεί ακόμη να ονειρεύεται ακόμη ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.¨

Η αλήθεια είναι ότι η Μπριζ έβαλε τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά αλλά δεν κατάφερε να τον βγάλει νοκ άουτ. Του επέφερε ένα ισχυρό πλήγμα σκοράροντας στην αρχή του παιχνιδιού, είχε τις ευκαιρίες της με μεγαλύτερη αυτή του πέναλτι που απέκρουσε ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε όρθια.

Ίσως και να είναι σημαδιακή αυτή η απόκρουση του Κροάτη καθώς από μια παρόμοια κατάσταση, το πέναλτι που απέκρουσε ο Κοτάρσκι στο Ισραήλ στο πρώτο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, αποτέλεσε το έναυσμα για την πορεία του Δικεφάλου που ξεκίνησε το καλοκαίρι και μπορεί να συνεχιστεί και μέχρι το Μάιο…

Η πρόκριση παραμένει ανοικτή και θα κριθεί την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα όπου τα πράγματα δεν μπορεί παρά να είναι διαφορετικά.

Και αυτό διότι μοιάζει μάλλον απίθανο για τον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα τον φετινό του Ραζβάν Λουτσέσκου, να έχει και δεύτερο ενενηντάλεπτο, χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά και την Μπριζ τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά καθώς οι Βέλγοι μετρούν απώλειες και μάλιστα σημαντικές από τις κάρτες που δέχθηκαν.

Από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο όριο οι τρεις κιτρινίστηκαν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης: Τιάγκο, Ντε Κάιπερ και Μέχελε. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές βασικοί και σημαντικοί για την Μπριζ που έδειξε τα επιθετικά της προτερήματα σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να βρεθεί μπροστά – γεγονός πάντως παράδοξο και για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η σεζόν- και αυτό ήταν αποτέλεσμα της εικόνας που έδειξαν οι δικοί του μεσοεπιθετικοί και όχι τόσο λόγω της ανασταλτικής λειτουργίας των Βέλγων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμη και στις λίγες στιγμές που βρήκε χώρο για να βγάλει αντεπιθέσεις οι παίκτες του που συνήθως βρίσκονται με… κλειστά μάτια, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν σωστά.

Και ο λόγος δεν ήταν οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επένδυσε στην προσωπικότητα του Βιεϊρίνια, που αν μη τι άλλο ξέρει καλά να ηγείται του Δικεφάλου στα μεγάλα παιχνίδια και τον προτίμησε αντί του Γιόνι Ότο, που ναι μεν έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο αλλά δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη απόλυτα.

Επέλεξε επίσης τον Μαγκομέντ Οζντόεφ επιβραβεύοντας τον για την καλή εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον στήριξε, μετά και τις πολύωρες συζητήσεις που είχε μαζί του όλο το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας του φανέλα βασικού. Έτσι έμεινε στον πάγκο ο Στέφαν Σβαμπ.

Τέλος έδωσε την ευκαιρία στον Αλί Σαμάτα να ξεκινήσει σε ένα οικείο για τον Τανζανό επιθετικό περιβάλλον. Και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού που δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Σαμάτα ανταποκρίθηκε καθώς ο Τανζανός ίσως έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα του Δικεφάλου

Εκεί όμως που ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα ήταν στην μεσαία του γραμμή καθώς το δίδυμο των χαφ είχε πρόβλημα και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού και κυρίως όταν η Μπριζ είχε την μπάλα και προσπαθούσε να βγει γρήγορα μπροστά.

Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά όχι εντελώς…

Στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΟΚ ναι μεν έχασε, πληγώθηκε από την Μπριζ, αλλά έμεινε ζωντανός για να διεκδικήσει την πρόκριση την επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα. Εκεί όπου στον προηγούμενο γύρο ο Δικέφαλος κατάφερε να ανατρέψει ένα ακόμη πιο δύσκολο αποτέλεσμα από το σημερινό, το εις βάρος του 2-0 στο Ζάγκρεμπ από τη Ντιναμό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μια εβδομάδα μπροστά του να προετοιμάσει την ομάδα του για τη μάχη της Τούμπας και να διορθώσει τα πράγματα που σήμερα δεν της πήγαν καλά. Ο δρόμος για τα ημιτελικά της διοργάνωσης έχει…αγκάθια, αλλά είναι ακόμη ανοικτός και ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Δείτε το LIVE του SPORT24:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ