ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο κυριότερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο εαυτός του

Ο Κώστας Μανωλάς με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο
Ο Κώστας Μανωλάς με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έφυγε ατσαλάκωτος από την Τούμπα και παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, έστω χωρίς να ενθουσιάζει, τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" είναι ο εαυτός τους.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στη Super League Interwetten μετά από 19 αγώνες, βρίσκεται στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έφυγε ατσαλάκωτος με ισοπαλία (1-1) από την Τούμπα και έκανε ένα ακόμη βήμα για να έρθει πιο κοντά στον στόχο του που είναι το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία του.

Τα παραπάνω θα ήταν αρκετά για να περιστρέφεται η συζήτηση μόνο σε αυτά. Άντε και στα μεταγραφικά, καθώς πέφτει απόψε (31/1) η αυλαία και ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στο ενδιάμεσο παράθυρο του Ιανουαρίου. Όμως, οι απαιτητικοί φίλοι του Ολυμπιακού ζητούν πάντα το κάτι παραπάνω. Το ίδιο ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Πορτογάλος τεχνικός στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές, πάλι, υποστήριξαν πως κρατούν την άμεση αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκε η πειραϊκή ομάδα, τον βαθμό της ισοπαλίας και το αήττητο στο πρωτάθλημα. Όλοι αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν μία ακόμη ημέρα στη δουλειά και σκέφτονται πως θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι στον επόμενο αγώνα. Ούτε πανηγυρισμοί, ούτε ότι το πρωτάθλημα τελείωσε, ούτε υπέρμετρος ενθουσιασμός.

Ο Μαρτίνς επαναλαμβάνει συχνά πως “ο Ολυμπιακός κοιτάζει μπροστά, κι όχι πίσω του” και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την βαθμολογία, αλλά με τη γενικότερη νοοτροπία που διακατέχει το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές και την διοίκηση. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση, τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου όσο και εκτός. Κοιτούν πως θα βελτιωθούν και θα εξελιχθούν αγωνιστικά και όχι τι κάνουν οι ανταγωνιστές τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ενδεικτικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει σημαντική διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά ήταν και εκείνος που έκανε τις περισσότερες μεταγραφές τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αποκτήθηκαν ο Μανωλάς και ο Καρβάλιο, επέστρεψαν ο Κανέ και ο Λοβέρα και πήρε επίσης τον Φαντιγκά, τον Κεϊτά και τον Νταμπό.

Οι ερυθρόλευκοι βάζουν συνεχώς τον πήχη πιο ψηλά και έχουν απαιτήσεις τους εαυτούς τους. Δεν εφησυχάζουν, δεν κοιτούν τι συμβαίνει παραδίπλα, αλλά πως οι ίδιοι θα παρουσιαστούν καλύτεροι. Πράγματι, ο Ολυμπιακός δεν έχει αποδώσει καλό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια του μέσα στην περίοδο, για διάφορους λόγους, που έχουν να κάνουν με την καλοκαιρινή προετοιμασία, τον κορονοϊό, τους τραυματισμούς, τις απουσίες παικτών στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά και το γεγονός ότι αυτή η ομάδα αγωνίζεται χωρίς σταματημό εδώ και δυόμιση χρόνια. Θα μπορούσε να έχει αποδώσει καλύτερα σε ορισμένους αγώνες; Ναι, θα μπορούσε, με βάση την ποιότητα και το βάθος που έχει στο ρόστερ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς απέδειξε την προηγούμενη διετία, πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Για να μη το έχει καταφέρει την τρέχουσα περίοδο, κι έχοντας ήδη 3,5 χρόνια στο Ρέντη, σημαίνει πως υπάρχουν λόγοι που δεν μπορεί να το πετύχει. Γι´ αυτό και προχωράει με το σκεπτικό η πειραϊκή ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα, να διατηρεί τη διαφορά στο πρωτάθλημα και να είναι μέσα στους στόχους της και στις τρεις διοργανώσεις.

Ο κυριότερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο εαυτός του. Με αυτόν έχουν να αναμετρηθούν περισσότερο ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές. Με αυτόν δίνουν καθημερινά τη μάχη για να βελτιωθούν. Άλλωστε, οι ερυθρόλευκοι ακόμη και στις κακές τους βραδιές ή λειτουργώντας σε χαμηλές στροφές, δεν χάνουν, όπως συνέβη απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός έβγαλε τον δύσκολο Ιανουάριο χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις, δίχως να επηρεαστεί βαθμολογικά, κι ας είχε τρεις ισοπαλίες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα (μαζί με αυτή κόντρα στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη). Πλέον, τους Πειραιώτες τους περιμένει ένας εξίσου ή ακόμη και πιο δύσκολος Φεβρουάριος, αλλά θα μπουν σε αυτόν με άλλες προϋποθέσεις.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει πια στη διάθεσή του τον Αγκιμπού Καμαρά, τον Ροντρίγκες και τον Ονιεκουρού που επέστρεψαν από το Καμερούν. Σε μία εβδομάδα θα γυρίσουν επίσης ο Σισέ και ο Κούντε. Ο Μανωλάς από παιχνίδι σε παιχνίδι αναμένεται να είναι καλύτερος αποκτώντας ρυθμό. Πλέον, μπαίνουν στην εξίσωση οι Κανέ, Καρβάλιο, Φαντιγκά, ίσως ο Κεϊτά και ο Νταμπό. Και σε δύο εβδομάδες αναμένεται η μεγάλη επιστροφή του Φορτούνη.

Λογικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει προσεχώς καλύτερο αγωνιστικά πρόσωπο. Ο Μαρτίνς έχει πια στη διάθεση του τους δημιουργικούς ποδοσφαιριστές για να το πετύχει, διαφοροποιώντας παράλληλα και το σύστημα. Με την κατάλληλη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να γλυκάνει πάλι τους φίλους του Ολυμπιακού, ειδικά στα παιχνίδια στο Καραϊσκάκης.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Σάββας Τζιομπάνογλου μεταφέραν όλες τις εξελίξεις από την Τούμπα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ