STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1: Αήττητοι και στην Τούμπα οι ερυθρόλευκοι, κράτησαν το προβάδισμα τίτλου

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1: Αήττητοι και στην Τούμπα οι ερυθρόλευκοι, κράτησαν το προβάδισμα τίτλου
EUROKINISSI

Ισόπαλο 1-1 έληξε η μεγάλη μάχη μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα, με τον Τικίνιο (44') να απαντάει στο αυτογκόλ του Μπα (42'). Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν το +9 από τον δεύτερο Δικέφαλο.

Δεν είχε νικητή η μεγάλη μάχη της Τούμπας. Το παιχνίδι για την 20η αγωνιστική της Super League Interwetten ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έληξε 1-1. Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μπα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς στο 42' για να ισοφαρίσει ο Τικίνιο στο 44'.

Έτσι, ο Ολυμπιακός διατήρησε το +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 47 πόντους, ενώ ακολουθεί ο Δικέφαλος με 38 πόντους. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κράτησαν επίσης το αήττητό τους στο πρωτάθλημα, περνώντας από μία δύσκολη έδρα όπως είναι η Τούμπα.

Ρυθμός και ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1, με τους Βιεϊρίνια - Λύρατζη στα άκρα, τον Κούρτιτς μαζί με τον Τσιγγάρα στον άξονα και τους Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ στα εξτρέμ, με τον Άκπομ προωθημένο. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 3-4-3, με τους Μανωλά, Μπα, Παπασταθόπουλο στα στόπερ. Ο Αγκιμπού Καμαρά επιλέχθηκε στα εξτρέμ, ενώ ο Τικίνιο αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Γιουσέφ ελ Αραμπί.

Ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος. Στο 7' ο Κούρτιτς σούταρε από αρκετά αριστερή θέση έξω από την περιοχή, ενώ στο 8' ο Ίνγκασον έπιασε μία σκαστή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει σε κόρνερ. Η πρώτη απειλή από τον Ολυμπιακό ήρθε στο ίδιο λεπτό με μία μακρινή προσπάθεια του Ανδρούτσου, που δεν είχε τύχη. Στο 12' ο Τικίνιο πήρε μία κεφαλιά που καθάρισε εύκολα ο Βατσλίκ.

Όσο κυλούσε το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός πίεσε λίγο ψηλότερα και προσπάθησε να κρατήσει τον ΠΑΟΚ πιο μακριά από την περιοχή του. Οι μάχες πάντως ήταν πολλές, ενώ στο 40' ο Δικέφαλος έχασε τον Μπίσεσβαρ εξαιτίας προβλήματος, με τον Λεό Ζαμπά να περνά στη θέση του.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, γρήγορη απάντηση του Τικίνιο

Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν "καυτό". Στο 42ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε με εσωτερικό φάλτσο φάουλ από τα δεξιά, ο Μπα πήδηξε για να διώξει με το κεφάλι, αλλά έστειλε την κεφαλιά προς την εστία και ο Βατσλίκ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η λίγκα χρέωσε το αυτογκόλ στον Μπα, ενώ η Opta εκτιμώντας πως η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα μέτρησε το γκολ στον Ζίβκοβιτς.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η απάντηση των ερυθρόλευκων ήταν άμεση. Στο 44ο λεπτό ο Μαντί Καμαρά έκανε κακό σκαστό σουτ έξω από την περιοχή που εξελίχθηκε σε ασίστ στον Τικίνιο, ο οποίος αμαρκάριστος (οι παίκτες του ΠΑΟΚ τραβήχτηκαν για το οφσάιντ, ο Βιεϊρίνια είχε μείνει πίσω) με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο ρυθμό στο β' μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγές σε πρόσωπα και σε σχηματισμό. Ο Λαλά αντικατέστησε τον Ανδρούτσο, ενώ ο Μπουχαλάκης τον Μπα. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι γύρισαν το σύστημά τους σε 4-3-3. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στον Άντριγια Ζίβκοβιτς. Έπειτα από γέμισμα από τα αριστερά, οι παίκτες των ερυθρόλευκων έδιωξαν. Ο Σέρβος πήρε το ριμπάουντ, έπιασε το σουτ, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε με γροθιές στο 52'. Ένα λεπτό αργότερα, οι παίκτες του Δικεφάλου απείλησαν ξανά. Ο Ζαμπά από δεξιά, έκοψε χαμηλά, ο Μανωλάς έδιωξε, αλλά η μπάλα φτάνει στον Τσιγγάρα που έκανε σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια προσπάθησε να κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα και να βγει μπροστά εκμεταλλευόμενος κενούς χώρους, χωρίς βέβαια ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν μπορούσε με λίγα λόγια να βρει τη μεγάλη ευκαιρία. O Λουτσέσκου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μίτριτσα στη θέση του Τσιγγάρα και τον Σίντκλεϊ αντί του Βιεϊρίνια, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 74' ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει με τον Λεό Ζαμπά, ο οποίος έτρεξε στην κόντρα, έκανε το πλασέ, αλλά πάνω στον Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του τελική στο β' μέρος στο 76', όταν ο Μασούρας έπειτα από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε στην κίνηση από δύσκολη γωνία στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά τις γραμμές του. Στο 80' δοκίμασε με ένα σουτ του Κούρτιτς που πέρασε εκτός, ενώ στο 82' ο Λύρατζης σούταρε επίσης εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ. Οι δύο προπονητές αναζητούσαν τη λύση προς τα τελευταία λεπτά, με τον Αραμπί να περνάει στη θέση του Τικίνιο και τους Σβαμπ και Σάστρε αντί των Κούρτιτς και Λύρατζη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με νέες αλλαγές, ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε έως και το φινάλε, με το ματς να μην πιάνει τον ρυθμό του πρώτου μέρους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30 για το σπουδαίο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με απευθείας σύνδεση στην Τούμπα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ