ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, ένα βαπόρι που πάει πρόσω ολοταχώς ακόμη και στην φουσκοθαλασσιά

Τικίνιο, Ρέαμπτσιουκ και Καμαρά πανηγυρίζουν γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ
Τικίνιο, Ρέαμπτσιουκ και Καμαρά πανηγυρίζουν γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία του, αλλά από την στιγμή που δεν χάρηκε ούτε για δυο λεπτά, ο Παντελής Διαμαντόπουλος εξηγεί γιατί οι πρωταθλητές πέρασαν αλώβητοι από την Τούμπα, διόρθωσαν την εικόνα τους, συνεχίζουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, βλέπουν Αταλάντα και περιμένουν μεταγραφές και Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα όχι ακριβώς για να βγάλει την υποχρέωση, αλλά σίγουρα για να μην χάσει και να ψάξει το καλύτερο δυνατό. Ποιο ήταν αυτό όπως αποδείχθηκε; Η ισοπαλία. Ένας βαθμός που αφήνει τις δυο ομάδες στους 9 βαθμούς και χαρίζει σίγουρα ασφάλεια στους "ερυθρόλευκους". Πριν δυο σεζόν ο Ολυμπιακός έπαιξε στην Τούμπα... τελικό πρωταθλήματος. Κέρδισε 0-1. Φέτος ανέβηκε πάλι σε ματς για βαθμούς. Δεν έχασε, συνεχίζει αήττητος και είναι πλέον στο χέρι του να ετοιμαστεί για τα παιχνίδια με την Αταλάντα, το Κύπελλο και φυσικά την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Και μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει και μεταγραφές και έχει και την επιστροφή του Φορτούνη. Ε, με όλα αυτά τι θες; Την ηρεμία σου; Και ποιο είναι το καλύτερο για να την έχεις; Να μην χάνεις. Όταν σε ένα ημίχρονο η εικόνα σου δεν είναι καλή, τρως γκολ και καταφέρνεις να ισοφαρίσεις, ε μετά που θα ανεβάσεις απόδοση, ο άλλος δεν θα σε κερδίσει. Και αυτό δεν είναι ένα δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα. Έχει να κάνει με όλη την συμπεριφορά του Ολυμπιακού...

Δεν ήταν μη αναμενόμενος ο τρόπος με τον οποίο κατέβηκε η ομάδα. Ή πιο σωστά τα πρόσωπα. Αυτό που περιμέναμε να δούμε ήταν το στυλ με το οποίο θα έβγαινε στο γήπεδο. Πως δηλαδή ο Μαρτίνς θα διαχειριζόταν τις επιλογές του. Η τριάδα πίσω του αρέσει γιατί τον κάνει να νιώθει πως δεν θα δεχθεί γκολ. Ωστόσο στα πρώτα δέκα λεπτά, οι πρωταθλητές θα μπορούσαν εύκολα να έχουν δεχθεί ένα τέρμα. Λίγο ο Βατσλίκ, λίγο το ότι ο Τσιγγάρας σούταρε... ξαπλωμένος, λίγο ότι ο Ίνγκασον δεν σημάδεψε γωνία, ε όλα αυτά δεν έδωσαν γρήγορο προβάδισμα στον "δικέφαλο", που όταν το πήρε δεν πρόλαβε να το χαρεί.

Μέχρι να γίνει το 1-0 παρακολουθήσαμε έναν Ολυμπιακό με κακή κατά τη γνώμη μου νοοτροπία. Δεν είναι ομάδα για να παίρνει μέτρα πίσω. Δεν είναι ομάδα για να ψάχνει ο Εμβιλά τους Καμαράδες και να τους φωνάζει γιατί ο ένας πήγαινε στην... ανατολή και ο άλλος στην... δύση, ούτε είναι ομάδα για να κάνει ο Άκπομ ό,τι θέλει τα στόπερ του. Α και μην το ξεχάσω αποστάσεις άσχημες για Μασούρα- Τικίνιο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν το έριξαν στο μανιάτικο μοιρολόι

Κακό πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ο Ολυμπιακός. Και επειδή είναι ο Ολυμπιακός, δέχθηκε το γκολ, οι παίκτες του πήραν την μπάλα και έπαιξαν αμέσως δίχως να το ρίξουν στο... μανιάτικο μοιρολόι. Κόρνερ, τζούφιο σουτ Μαντί Καμαρά, τραγική άμυνα του ΠΑΟΚ και Τικίνιο γκολ. Η τύχη των "ερυθρόλευκων" ήταν πως δεν έφαγαν γκολ στο δεκάλεπτο. Μετά, μπόρεσαν να κρατήσουν πιο μακριά από τη μεγάλη περιοχή τους τον "δικέφαλο" που το έριξε σε μακρινά σουτ. Τα δυο γκολ μπήκαν με στημένες μπάλες.

Ο Μαρτίνς έπρεπε να φτιάξει αρκετά πράγματα. Το αποτέλεσμα πάντα είναι σημαντικό, αλλά η εικόνα έχει κι αυτή σημασία. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Παναθηναϊκός δημιουργικά και για αυτό έκανε πιο πολλές φάσεις σε δέκα λεπτά απ' ότι οι "πράσινοι" σε όλο το ματς της Λεωφόρου. Όμως το "τριφύλλι" δεν άφησε τον Ολυμπιακό να απειλήσει, ενώ οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν την ίδια ισορροπία ίσως γιατί πάσχιζαν να γίνουν φουλ απειλητικοί.

Πιο καλά νοικοκυρεμένοι οι πρωταθλητές

Σας έγραψα λοιπόν για τις αποστάσεις όλων από την μέση και μπροστά. Βέβαια , όταν ρισκάρεις στις πλευρές θα τα 'χεις όλα αυτά. Και για αυτό ο Μαρτίνς στο δεύτερο μέρος έπαιξε με τετράδα, έβαλε τον Λαλά δεξιά, πέρασε τον Μπουχαλάκη στην τριάδα της κουλούρας και τον Αγκιμπού στο πλάι. Ένα 4-3-3 που έδινε περισσότερη κίνηση στα πλάγια και σίγουρα έξτρα δυναμική στα χαφ. Η τακτική γενικά της ομάδας ήταν καλύτερη και φάνηκε ξεκάθαρα. Ο Τικίνιο με το γκολ που έβαλε δικαίωσε και τον Μαρτίνς, αφού ο κόσμος αναρωτιόταν "γιατί όχι Ελ Αραμπί";

Ο Λουτσέσκου στο 65' με τις αλλαγές του έδειξε ότι χτυπάει το ματς. Ο Μίτσιτσα έπαιξε κοντά στον Ζαμπά και αυτό έδωσε συνεργασίες και απειλές. Μέχρι εκεί... Έκανε ότι μπορούσε για να κερδίσει, αλλά οι πρωταθλητές ήταν πολύ πιο νοικοκυρεμένοι. Ο Λαλά κράταγε πιο μαζεμένο τον ΠΑΟΚ στα αριστερά του. Η τριάδα των χαφ αντιδρούσε πιο σωστά και φυσικά ο Αγκιμπού πιο επιθετικά έδινε ένα έξτρα στήριγμα ανοιχτού γηπέδου στον Μασούρα. Η διαχείριση έγινε ευκολότερη για τους Πειραιώτες προκειμένου να μείνουν αήττητοι. Οι επόμενες αλλαγές ήρθαν στην... δύση του ματς και ουσιαστικά απλά χάρισαν ανάσες και καθυστέρηση.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Σάββας Τζιομπάνογλου μεταφέραν όλες τις εξελίξεις από την Τούμπα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ