ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: Το κάλεσμα του Βασίλη Αγγελόπουλου προς τους αθλητές της κωπηλασίας μετά τη δημιουργία του ΣΑΚΕ

Στιγμιότυπο από αγώνα κωπηλασίας
Στιγμιότυπο από αγώνα κωπηλασίας EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος ο οποίος είναι ο πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου αθλητών κωπηλασίας Ελλάδος απεύθυνε κάλεσμα προς τους συναθλητές του και παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχουν.

Εδώ και λίγες ημέρες οι Έλληνες πρωταθλητές της κωπηλασίας έχουν τη δική τους φωνή αφού ιδρύθηκε σύλλογος ο οποίος θα αποτελεί και τη φωνή τους.

Πρόεδρος του είναι ο πρωταθλητής Βασίλης Αγγελόπουλος ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα προς τους συναθλητές του και παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά το μήνυμα του προς του αθλητές της κωπηλασίας: "Συναθλήτριες και συναθλητές της κωπηλασίας,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη σύσταση του Συλλόγου αθλητών Κωπηλασίας Ελλάδας. Σκοπός του συλλόγου μας είναι η εκπροσώπηση των αθλητριών και αθλητών κωπηλασίας και η προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων τους, παράλληλα με την διάδοση και την ανάδειξη του αθλήματός μας.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές αποτελούν την αφετηρία και τον προορισμό του οργανωμένου αθλητισμού, είναι αυτοί που υλοποιούν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, και αξίζουν να είναι στο επίκεντρο. Η ανάγκη αυτή εμφανίζεται ακόμη πιο έντονη στο άθλημα μας, λόγω του ότι είναι άκρως απαιτητικό, με αποτέλεσμα οι αθλητές να είναι συχνά εκ των πραγμάτων εξαναγκασμένοι να προβούν σε θυσίες και επιλογές που επιδρούν στο μέλλον τους με καθοριστικό τρόπο.

Η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας, της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της αξιοκρατίας στο χώρο μας, είναι απολύτως απαραίτητη, όχι απλώς για την βελτίωση των επιδόσεων, αλλά πάνω απ’ όλα για την διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των αθλητριών/των, η οποία προηγείται κάθε άλλης ανάγκης ή διάκρισης, και αποτελεί αυτονόητο καθήκον όλων μας. Το να αδικηθεί έστω και μία αθλήτρια ή ένας αθλητής, και να χάσει ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, αποτελεί ανεπίτρεπτο αυτό - ακρωτηριασμό του χώρου του αθλητισμού και της κοινωνίας. Πλέον, είναι στο δικό μας χέρι να το αποτρέψουμε.

Ο νέος αθλητικός νόμος για πρώτη φορά μας δίνει τη δυνατότητα επίσημης εκπροσώπησης στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και στη Γ.Γ.Α. Πλέον έχουμε φωνή απευθείας ενώπιον των αρμόδιων φορέων, δίχως να απαιτείται η μεσολάβηση των αθλητικών σωματείων. Η φωνή μας πρέπει να ακούγεται δυνατά και με νηφαλιότητα.
Θέλουμε να αναπτύξουμε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των αθλητριών/ων, να καλλιεργήσουμε τις ιδέες του «ευ αγωνίζεσθαι» και να συμφιλιώσουμε τις διαμάχες στον χώρο μας, τις οποίες πληρώνουν οι αθλήτριες/ες.

Επιζητούμε να ανοίξουμε έναν ειλικρινή, απροκατάληπτο και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς του αθλήματος και την πολιτεία, ώστε να επιλύσουμε τα ζητήματα που παρεμποδίζουν την πρόοδο. Και πάνω από όλα, θέλουμε εσένα στο πλευρό μας, να μας μιλήσεις για τα προβλήματα στο άθλημά μας, να μοιραστείς τις ιδέες σου μαζί μας, να μας πεις τι θέλεις να ακουστεί στους αρμόδιους. Θέλουμε να τραβήξουμε αυτό το κουπί όλοι μαζί. Αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, η βάρκα θα φτάσει στο τερματισμό με διαφορά πρώτη όπως της αξίζει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ