ΑΓΓΛΙΑ

Yπέγραψε στα "λιοντάρια" ο Καπέλο

Yπέγραψε στα "λιοντάρια" ο Καπέλο
Καπέλο-Αγγλία

Στον πάγκο των "λιονταριών" για τα επόμενα 4,5 χρόνια θα είνα ο Φάμπιο Καπέλο, όπως ανακοίνωσε η αγγλική FA

Η είδηση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες από το ραντεβού του "Δον Φάμπιο" με ανθρώπους της ομοσπονδίας, όπου επιτεύχθηκε η αρχική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την απόφαση για την πρόσληψη του Καπέλο να επικυρώνεται από το διοικητικό συμβούλιο την Πέμπτη.
"Είμαι χαρούμενος που ο Φάμπιο Καπέλο συμφώνησε για να γίνει ο νέος τεχνικός της Αγγλίας", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της αγγλικής FA, Μπρίαν Μπάργουικ, και συνέχισε:

"Όταν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες ανέρευσης του νέου προπονητή, είπαμε ότι θα πρέπει να προσλάβουμε έναν τεχνικό παγκόσμιας κλάσης. Στο πρόσωπο του Φάμπιο Καπέλο έχουμε βρει αυτόν τον άνθρωπο.

Ο Φάμπιο είναι νικητής. Τα ρεκόρ που έχει τις δύο τελευταίες δεκαετίες μιλούν από μόνα τους. Σε κάθε ομάδα που ήταν προπονητής κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος, και ο Τρέβορ Μπρούκινγκ και εγώ δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το πάθος και την θέλησή του να φέρει επιτυχία στην αγγλική ομάδα".

Καθολικός σεβασμός για Καπέλο
Με εξίσου διθυραμβικά σχόλια υποδέχτηκε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αγγλίας από τον Καπέλο και ο διευθυντής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της αγγλικής FA, Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος μαζί με τον Μπάργουικ με την ευθύνη να βρει τον διάδοχο του ΜακΛάρεν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

"Είχε τεράστια επιτυχία όπου και αν δούλεψε και έχει το σεβασμό όλων στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Φάμπιο θα έχει την απόλυτη στήριξη της FA και από τούς ανθρώπους που θα τον περιβάλλουν.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε μαζί του για τα επόμενα χρόνια, και εστιάζουμε στην πρόκριση της χώρας στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010".



Η επίσημη παρουσίαση του Ιταλού τεχνικού θα γίνει στο κεντρικό Λονδίνο την ερχόμενη Δευτέρα (17/12), ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ οι ετήσιες απολαβές του θα υπερβαίνουν τα 9 εκ.ευρώ!

Το ντεμπούτο και οι πρώτες αλλαγές
Όσο για το παιχνίδι στο οποίο θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της νέας του ομάδας, αυτό θα είναι κόντρα στην Ελβετία στο "Γουέμπλεϊ" στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 7 Ιανουαρίου.

Ο πρώην τεχνικός των Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ρόμα και Μίλαν δεν θα αισθάνεται πάντως... μοναξιά στον πάγκο, καθώς το επιτελείο του θα απαρτίζεται από συμπατριώτες του, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC να αναφέρει ότι:

Ο Φράνκο Μπαλντίνι θα έχει το ρόλο του αθλητικού διευθυντή, ο Ιτάλο Γκαλμπιάτι θα είναι βοηθός του στον πάγκο, γυμναστής θα είναι ο Μάσιμο Νέρι, ενώ γυμναστής τερματοφυλάκων θα είναι ο Φράνκο Τανκρέντι.

H εφημερίδα "Times" προχώρησε μάλιστα σε μία άλλη "αποκάλυψη", ισχυριζόμενη ότι μία από τις πρώτες αλλαγές που θα φέρει ο Καπέλο στην ομάδα, είναι να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, το οποίο φορούσε το τελευταίο διάστημα ο Τζον Τέρι.

Το απίστευτο ρεκόρ τίτλων
Ο έμπειρος τεχνικός είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αναλάβει την Εθνική Αγγλίας, λίγες μόλις ημέρες μετά την απόλυση ΜακΛάρεν, περιγράφοντάς την προοπτική αυτή ως "μία όμορφη πρόκληση", ενώ ανάμεσα στις αθλητικές προσωπικότητες που τάχθηκαν δημόσια υπέρ της λύσης Καπέλο ήταν οι Άλεξ Φέργκιουσον, Αρσέν Βενγκέρ, Τζανφράνκο Τζόλα και Κλάρενς Ζέεντορφ.

Ο Καπέλο έρχεται στην Εθνική Αγγλίας συνοδευόμενος από τρομερές περγαμηνές, καθώς έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή και με τους τέσσερις συλλόγους στους οποίους έχει εργαστεί (Μίλαν, Ρόμα, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ στα 16 χρόνια που έχει εργαστεί ως προπονητής έχει μαζέψει συνολικά 9 πρωταθλήματα!

Να σημειωθεί ότι πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσία της Αγγλίας ήταν αρχικά ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να θέτει τον εαυτό του εκτός με επίσημη ανακοίνωσή του (οι πληροφορίες τον θέλουν να προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιον κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο), και να ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την έλευση του Καπέλο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Καπέλο γίνεται μόλις ο δεύτερος μή Βρετανός, που αναλαμβάνει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στα "λιοντάρια", με τον πρώτο να είναι φυσικά ο Σουηδός Σβεν-Γκόραν Έρικσον, που είχε το τιμόνι της Αγγλίας για περίπου μία εξαετία.

Οι χρονιές-σταθμοί για το νέο τεχνικό της Αγγλίας:

1946: Γεννιέται στην Γκορίτσια (Ιταλία)

1964: Κάνει το ντεμπούτο του στην ομάδα της Φεράρα, SPAL

1973: Σκοράρει στην πρώτη νίκη της Ιταλίας επί της Αγγλίας στο "Γουέμπλεϊ"

1991: Προσλαμβάνεται στη θέση του προπονητή της Μίλαν

1992: Κατακτά το πρώτο από τα τέσσερα πρωταθλήματα με τους "ροσονέρι"

1994: Κατακτά με τη Μίλαν το Τσάμπιονς Λιγκ, στο 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα

1997: Κατακά το ισπανικό πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης

2001: Οδηγεί τη Ρόμα στο πρώτο της σκουντέτο μετά από 18 χρόνια

2004: Κατακτά το σκουντέτο στην πρώτη του σεζόν με τη Γιουβέντους

2007: Πανηγυρίζει και πάλι το πρωτάθλημα με τη Ρεάλ, στη δεύτερη θητεία του στη Μαδρίτη



















































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ