EURO

H γκάφα του αιώνα στο Αγγλία-Κροατία!

H γκάφα του αιώνα στο Αγγλία-Κροατία!
Τόνι Χένρι-Αγγλία

Το ανεπανάληπτο λάθος του τραγουδιστή της όπερα, Τόνι Χένρι, κατά τη διάρκεια της απαγγελίας του εθνικού ύμνου της Κροατίας στο "Γουέμπλεϊ" ήταν αυτό που έφερε και τον αποκλεισμό για τα "λιοντάρια"!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αγγλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC, κατά τη διάρκεια της απαγγελίας του εθνικού ύμνου της Κροατίας, ο Άγγλος τραγουδιστής της όπερα, Τόνι Χένρι, έκανε μπροστά σε 80.000 κόσμο ένα τραγικό λάθος, αλλάζοντας τα λόγια του ύμνου των Κροατών, με το νόημα να είναι εντελώς προσβλητικό για τους φιλοξενούμενους...
Η λέξη που άλλαξε το νόημα...
Αντί να τραγουδήωσει "Mila kuda si planina" (το οποίο μεταφράζεται "Ξέρεις αγάπη μου πόσο αγαπάμέ τα βουνά σου"), τραγούδησε κατά λάθος τον στίχο "Mila kura si planina", το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως "Αγάπη μου, το... πέος μου είναι είναι βουνό".

Το εκπληκτικό με την περίπτωση αυτή είναι πως ο Χένρι μπορεί να είναι ένας από τους ελάχιστους Άγγλους που θα βρεθούν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς οι Κροάτες οπαδοί τον θεωρούν ως το μεγάλο γούρι της εθνικής τους ομάδας.

Πιστεύουν ότι το λάθος του έκανε τους παίκτες της Κροατίας να γελάσουν κρυφά με το αστείο αυτό περιστατικό και να χαλαρώσουν, με αποτέλεσμα να μπουν δυναμικά στο ξεκίνημα και να βάλουν δύο τέρματα στο πρώτο 15λεπτο, που τους έβαλε σε θέση οδηγού στο ματς.

"Συγγνώμη από όσους προσέβαλα"
Ο τραγουδιστής, ο οποίος κατάγεται από το Χέρτφορντσαϊρ αλλά ζει τώρα στο Ινβερνές της Σκωτίας έχει απαγγείλει σε στάδια σε όλα τα μέρη του κόσμου, ενώ ήταν επίσης γνωστός και ως η φωνή της Άρσεναλ, με τους οπαδούς των Λονδρέζων να εντυπωσιάζεται από την ερμηνεία του στο "Abide with Me", πριν από την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας το 2003, στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ.

"Δεν μπορώ καν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στο τέλος της ημέρας. Ήταν προφανώς στην τελευταία γραμμή του δεύτερου στίχου που έκανα το λάθος", τόνισε ο Χένρι και συνέχισε:

"Θα πρέπει να επηρεάστηκα με το που μπήκα στο Γουέμπλεϊ, αυτό μόνο μπορώ να πω. Ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω, και το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι σε περίπτωση που προσέβαλα τους Κροάτες, τότε τους στέλνω τη πιο βαθιά συγγνώμη μου".


Βρέθηκε η νέα... μασκότ της Κροατίας
Από την πλευρά του ο μάνατζερ του Χένρι, Ντάγκλας Γκιλέσπι, υποστήριξε ότι επρόκειτο για ατυχές λάθος, όμως παραδέχτηκε ότι η δημοσιότητα που έχει πάρει το γεγονός μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του πελάτη του:

"Υπήρχαν 80.000 άτομα στο γήπεδο και εκατομμύρια που τον παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Ήταν απλά η πίεση της στιγμής.

Το τραγούδησε πολύ καλά και έκανε ένα πολύ, πολύ μικρό λάθος για κάποιον που βάζει τα δυνατά του και τραγουδάει μία γλώσσα που είναι πολύ ξένη σε αυτόν.

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να μιλήσετε την κροατική γλώσσα θα καταλάβετε ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Οι Κροάτες το διασκέδασαν πολύ και τον κάλεσαν να τραγουδήσει για αυτούς στο Euro 2008, και τον ρώτησαν να επιθυμεί να γίνει η μασκότ τους".






















TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ