ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βγενόπουλος: Δε σας ανήκει ο ΠΑΟ

Βγενόπουλος: Δε σας ανήκει ο ΠΑΟ
Γκονζάλες, Γκούμας, Παναθηναϊκός

Δυναμική είσοδος Βγενόπουλου για πολυμετοχική ΠΑΕ μέσω Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό καθώς σχηματίστηκε η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση που κάνει πρόταση για πολυμετοχικό σχήμα, αμφισβητώντας την απόλυτη κυριαρχία Βαρδινογιάννη.
Πρόκειται για κίνηση επωνύμων φιλάθλων και παλιών αθλήτων του Παναθηναϊκού, με συντονιστή τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση θα ανακοινώσει λεπτομερώς τα σχέδιά της και την οργάνωσή της σε Συνέντευξη Τύπου και σύντομα θα δοθεί με ειδική διαδικασία η ευκαιρία σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν ή να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά αυτή με τρόπο κόσμιο και ειρηνικό, όπως ταιριάζει στις αρχές και την ιστορία του Συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟ

Ανακοινώνεται ότι με πρωτοβουλία φιλάθλων και παλαιών αθλητών του Παναθηναϊκού και με συντονιστή τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο δρομολογήθηκε η ”ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ” με όραμα έναν Παναθηναϊκό πολυμετοχικό, ενιαίο και αδιαίρετο, έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα, παράδειγμα λειτουργίας και συνεισφοράς στην Ελληνική κοινωνία.

Μπαίνοντας στον δεύτερο αιώνα της ζωής και της λειτουργίας του Παναθηναϊκού η σημερινή κατάσταση διάσπασης, διχόνοιας και απαξίωσης (πλην του μπάσκετ και λίγων άλλων εξαιρέσεων) που επικρατεί στο Σύλλογό μας δεν είναι πλέον ανεκτή από κανένα πραγματικό Παναθηναϊκό.

Στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει χάσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα και την υποστήριξη των φιλάθλων της και ο ”Σύλλογος μεγάλος” γίνεται πλέον επικίνδυνα μικρός.

Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για την παρελθούσα και συνεχιζόμενη προσφορά τους στον Παναθηναϊκό, όμως με μεγάλο σεβασμό τους λέμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν τους ανήκει. Ο Παναθηναϊκός ανήκε, ανήκει και θα ανήκει πάντα στους φιλάθλους και τους αθλητές του και κανένας προσωρινός διαχειριστής δεν μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα κυριότητος.

Στον Παναθηναϊκό που ονειρευόμαστε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης δικαιούται και πρέπει (αν το θέλει) να έχει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν μπορεί πλέον να θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι δικός του χωρίς έλεγχο, χωρίς αμφισβήτηση και χωρίς την δυνατότητα προσφοράς γνώσης και χρημάτων και από εμάς, τους υπόλοιπους φιλάθλους και πρώην αθλητές του Παναθηναϊκού.

Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ μπορεί να υλοποιήσει το όραμα όλων των Παναθηναϊκών φιλάθλων και κυρίως μπορεί να συνεισφέρει στην ΠΑΕ πάθος, γνώση και χρήματα προσθετικά στα όσα προσφέρει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με στόχο την ανατροπή της φθίνουσας πορείας του Συλλόγου μας. Κάνουμε έκκληση στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου για άμεση συνεργασία μαζί μας, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού για την υλοποίηση του πολυμετοχικού, ενιαίου, αδιαίρετου και ”πρωταθλητή σε όλα τα σπορ” Παναθηναϊκού.

Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι πάνω απ΄όλα είναι Παναθηναϊκοί είναι αδιανόητο να μην ανταποκριθούν στην έκκλησή μας και να μην μας αφήσουν να βοηθήσουμε.

Την ερχόμενη εβδομάδα η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θα ανακοινώσει λεπτομερώς τα σχέδιά της και την οργάνωσή της σε Συνέντευξη Τύπου και σύντομα θα δοθεί με ειδική διαδικασία η ευκαιρία σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν ή να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας με τρόπο κόσμιο και ειρηνικό, όπως ταιριάζει στις αρχές και την ιστορία του Συλλόγου μας.

Ο Παναθηναϊκός είναι όλων μας, είναι δικός μας και έφθασε η στιγμή όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα για νέες μεγάλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Υ.Γ. Ως προς τις χθεσινές αλαζονικές, εμπρηστικές και προσβλητικές δηλώσεις του κ. Π. Κόκκαλη και της, μεταξύ άλλων, αμφισβήτησης της ιστορίας του Παναθηναϊκού τον συμβουλεύουμε ότι η έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο είναι αντίθετη με την φίλαθλη ιδιότητα και με τις αρχές ενός μεγάλου συλλόγου όπως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Δυστυχώς, με μεγάλο σεβασμό στην ιστορία, την αξία και τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είμαστε υποχρεωμένοι να του πούμε ότι όποιος κάνει τον μάγκα με τα λεφτά και τις πλάτες του μπαμπά του είναι τζάμπα μάγκας.

Ακόμη, του θυμίζουμε ότι το παιχνιδάκι που του έδωσε ό μπαμπάς του για να παίζει είναι επικίνδυνο διότι από τις πράξεις και τα λόγια όλων στο ποδόσφαιρο, όπως κατάντησε σήμερα, μπορεί να χάνονται ακόμη και ανθρώπινες ζωές".

Αλλαγή ρότας (;)



Τον Δεκέμβριο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο ''Παναθηναϊκό Τριφύλλι'' και είχε εμφανιστεί αρνητικός σε ενδεχόμενη εμπλοκή του στα δρώμενα της ΠΑΕ. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας είχε εκφράσει τον θαυμασμό του στο πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη για την ψυχραιμία που τον διακρίνει προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βοηθήσει την ομάδα σε περίπτωση που του ζητηθεί, χωρίς όμως να έχει κάποιο συγκεκριμένο πόστο.

O Bγενόπουλος στο ''Παναθηναϊκό Τριφύλλι''

''Πρόκειται για μια δραστηριότητα με μεγάλο συναισθηματικό φορτίο και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να προσφέρω πραγματικές υπηρεσίες. Αν τυχόν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι εφημερίδες φοβάμαι θα κατέληγαν να γράφουν πως ο Παναθηναϊκός διοικείται από έναν επιχειρηματία... χούλιγκαν.

Τρελαίνομαι όταν βλέπω μια συγκεκριμένη παράγκα να κατευθύνει τους τίτλους προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι και να συνδιαλλαγώ μαζί τους. Θαυμάζω τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που μπορεί και κρατάει την ψυχραιμία του και προσπαθεί μέσα από όλες τις αδικίες να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτές οι φήμες.Το να αγοράσω τον Παναθηναϊκό είναι εντελώς εκτός των ενδιαφερόντων μου. Είναι άλλο να βοηθήσω, αν μου ζητηθεί, χωρίς να έχω πόστα ή να φαίνομαι. Πάνω απ’ όλα, θα ήθελα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να μπορέσει να ανατρέψει τις σημερινές δομές, να φέρει νίκες και τίτλους στην ομάδα. θεωρώ ηρωικό το ότι αφιερώνει τόσο χρόνο''.

Το προφίλ του Ανδρέα Βγενόπουλου


Δικηγόρος στο επάγγελμα o Ανδρέας Βγενόπουλος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θεωρείται από πολλούς στον επιχειρηματικό κόσμο ο ''άνθρωπος των μεγάλων deals''. Το δικηγορικό γραφείο, στο οποίο είναι επικεφαλής έχει μεσολαβήσει στο παρελθόν σε πληθώρα επιχειρηματικών συμφωνιών, κυρίως στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Διετέλεσε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στη Thenamaris Shipping, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Maritime & Financial Investments S.A. και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Bank A.T.E. και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Financial Group. Επίσης, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Το δικηγορικό γραφείο ''Βγενόπουλος και Συνεργάτες'' ήταν αυτό που διεκπεραίωσε πριν από μερικά χρόνια την πώληση της εταιρείας Μεταξά (κονιάκ) σε ξένο όμιλο, ο οποίος στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του πασίγνωστου ελληνικού κονιάκ, τον όμιλο Diageo. Ο Βγενόπουλος όμως έχει εμπλακεί και σε άλλους ''γάμους'' στο χώρο των επιχειρήσεων, αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξαγορά της ''Μπάρμπα Στάθης'' από τη ''Δέλτα'', αλλά και στην πάλαι ποτέ συμμετοχή της γαλλικής ''Danone'' στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας ''Δέλτα''.

Είναι αντιπρόεδρος στον όμιλο ''Marfin Financial Group (MFG)'', ενώ διαθέτει μετοχές και στα νοσοκομεία ''Μητέρα'' και ''Υγεία''. Αυτό που τον διακρίνει δεν είναι οι διοικητικές του ικανότητες, αλλά η αποτελεσματικότητά του στα επιχειρηματικά deals. Ενδεικτικό είναι ότι ο όμιλος πήρε τη σημερινή μορφή του ύστερα από 13 εξαγορές και συγχωνεύσεις, σε διάστημα περίπου πέντε ετών. Αυτοί που τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως ''σκληρό και επίμονο διαπραγματευτή, που ακολουθεί μη συμβατές τακτικές αλλά πάντα βρίσκεται από την πλευρά του νόμου''.

Στον MFG, στον οποίο ανήκουν η Marfin Bank και η Επενδυτική Τράπεζα, ο ίδιος κατέχει σήμερα το 10,2% των μετοχών. Πριν από έναν χρόνο είχε περίπου το 15%. Στο διάστημα αυτό η τιμή της μετοχής από 8 ευρώ αναρριχήθηκε στα 18 ευρώ.

Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι έχει την ικανότητα να πείθει ιδιώτες επενδυτές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μπορεί να συγκεντρώσει σε σύντομο διάστημα σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια.

Τα "άκουσε" ο Τζίγγερ στο μπάσκετ

Σε πραγματικό συλλαλητήριο κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη εξελίχθηκε από τους 6.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού η αναμέτρηση μπάσκετ των "πράσινων" με την γαλλική Ροάν. Αποδοκιμασίες και ύβρεις για την ΠΑΕ και τον μεγαλομέτοχό της με συνθήματα που πολλές φορές ξεπερνούσαν και τα όρια, αναγκάζοντας ακόμα και τον Παύλο Γιαννακόπουλο να σηκωθεί από τη θέση του και να κατευθυνθεί προς την εξέδρα για να σταματήσουν.

Ανοικτή στα ΜΜΕ η αυριανή προπόνηση της Παρασκευής

Ανοικτή θα είναι η αυριανή προπόνηση για τα ΜΜΕ σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομάδας: Η αυριανή προπόνηση του Παναθηναϊκού που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 10.30 το πρωί θα είναι ανοικτή για τoυς εκπροσώπους των ΜΜΕ. Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης θα ακολουθήσει ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των Μέσων από τον προπονητή του "τριφυλλιού" κ. Πεσέιρο.

Βαρύ κλίμα στην Παιανία


Το βαρύ 4-0 σε συνάρτηση με την άσχημη εμφάνιση και τον αποκλεισμό από τον "αιώνιο" αντίπαλο Ολυμπιακό, ανέτρεψε την θετική εικόνα του Παναθηναϊκού από το ματς πρωταθλήματος με τους "ερυθρόλευκους" την Κυριακή.

Με σκυθρωπά πρόσωπα, σκυμμένα κεφάλια και τους οπαδούς από την μια να αποδοκιμάζουν στην Λεωφόρο και από την άλλη να έχουν στήσει "καρτέρι" (ευτυχώς είχε 2 διμοιρίες ΜΑΤ) στην Παιανία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι "πράσινοι" σίγουρα δεν αισθάνονται και ιδιαίτερα καλά για την συνέχεια.

Η εξιλέωση που πλέον υπάρχει για τους ίδιους τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία απέναντι στους οπαδούς της ομάδας και τους απανταχού φίλους της είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που σίγουρα αναμένεται να επισημάνει ο Ζοσέ Πεσέιρο προκειμένου να αλλάξει την βαριά ατμόσφαιρα στην Παιανία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός που πιάστηκε "αδιάβαστος" στο δεύτερο ματς με τους Πειραιώτες, θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους προκειμένου η ομάδα να βγει από την κακή ψυχολογική νότα που βρίσκεται την δεδομένη στιγμή προκειμένου να μην "στραβωπατήσει" και στον προσεχές αγώνα με τον Εργοτέλη στην Λεωφόρο για το πρωτάθλημα.

Πεσέιρο: "Σηκώστε κεφάλι..."

Βουβαμάρα... και διάθεση για λίγα λόγια μόνο από τον Πορτογάλο τεχνικό προς τους παίκτες του που άκουσαν για ένα δίλεπτο τα λόγια του 47χρονου για μια καλύτερη συνέχεια.

" Μην είστε έτσι... Σηκώστε κεφάλι, είχαμε μια άσχημη βραδιά αλλά υπάρχει συνέχεια. Θα πρέπει να κυνηγήσουμε τους άλλους στόχους μας και να πάρουμε το πρωτάθλημα" είπε στην σύντομη ομιλία του ο Πεσέιρο με τους παίκτες ν' ακούνε τα λόγια του με κατεβασμένα κεφάλια.

Αποθεραπεία ακολούθησαν όσοι "πράσινοι" αγωνίστηκαν στο ντέρμπι Κυπέλλου με τους "ερυθρόλευκους". Στην προπόνηση της Πέμπτης, που πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα οι Μαρσέλο Μάτος, Σεμπαστιάν Ρομέρο και Τζόσεφ Ενακαρίρε. Θεραπεία έκανε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος αγωνίστηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" με πρόβλημα.

Θεραπεία ακολούθησε και ο Έλντερ Πόστιγκα, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Όσοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι Κυπέλλου επιδόθηκαν σε ασκήσεις 3 εναντίον 3, έπαιξαν οικογενειακό δίτερμα και δούλεψαν σε ταχύτητες με τελειώματα. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με τον Εργοτέλη και ο τεχνικός των "πράσινων" θ' α διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι όσοι παίκτες του αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Σενάρια για Ορτίζ

Την ίδια ώρα που στην Παινία αναζητούν τρόπους αντιμετώπισεις την ήττας-σοκ από τον Ολυμπιακό, στο Μαρούσι συνεχίζεται το "σαφάρι" για την ενίσχυση του συλλόγου.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα "Urgente 24", Παναθηναϊκός και Σαν Λορέντζο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του Χόρχε Ορτίζ.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα οι "πράσινοι" έχουν ήδη κάνει πρόταση 850.000 ευρώ στην πρώην ομάδα του Κριστιάν Λεντέσμα για την απόκτηση του 80% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή με τους διοικούντες ωστόσο να κοστολογούν τον παίκτη κοντά στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 23χρονος χαφ με πολλά θετικά στοιχεία στα ανασταλτικά του καθήκοντα κυρίως μπορεί να οργανώσει και παιχνίδι βγάζοντας την ομάδα στην επίθεση.

Για το θέμα δεν υπάρχει εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα ωστόσο επιθυμία του είναι να αγωνιστεί σε ομάδα της Ευρώπης, κάτι που βοηθάει την περίπτωση μετακίνησής του στο "τριφύλλι".

Υπογράφει ο Πετρόπουλος

Σε ότι αφορά την εγχώρια δραστηριότητα ο Αντώνης Πετρόπουλος αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο την Παρασκευή, που θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής είναι πρόθυμος να δεχτεί την χρονική περίοδο συμφωνίας 4 ή 4,5 χρόνια που θα τουν κάνουν από την "πράσινη" ΠΑΕ, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δοθεί δανεικός ή όχι μέχρι το καλοκαίρι.






























































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ