ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: 4-0

Ο Ολυμπιακός πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους ''8'' του κυπέλλου, επικρατώντας στο ''Καραϊσκάκη'' του Παναθηναϊκού με 4-0. Μαγικά γκολ από Λούα Λούα και Νούνιες(videos)

Αν στο παιχνίδι της Κυριακής για το ελληνικό πρωτάθλημα, η επικρατούσα άποψη ήταν ότι ο Παναθηναϊκός δεν πήρε όσα άξιζε με βάση την -καλύτερη- εμφάνισή του και δεν έβαλε όσα γκολ θα μπορούσε, στο ματς για το Κύπελλο Ελλάδας ο Ολυμπιακός σκόραρε όσο μπορούσε να σκοράρει και το σκορ... σταμάτησε στο 4-0!
Και λέμε σταμάτησε, γιατί οι ερυθρόλευκοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, σε ένα ματς που το πρώτο ημίχρονό του δεν προδίκαζε τα όσα θα ακολουθούσαν κι ας έριξε "βόμβα" ο Λούα Λούά από το 6ο λεπτό του αγώνα, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του γηπέδου και ο Τάκης Λεμονής ο... άρχοντας των πάγκων, που ανάγκασε τον Πεσέιρο να ανασκευάσει τις επιθετικές βλέψεις που είχε με το γεμάτο "σέντερ φορ" σχήμα που κατέβασε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Λούα Λούα, Τοροσίδης, Κοβάσεβιτς και Νούνιες ήταν οι σκόρερ των τεσσάρων γκολ του ματς, με τον Κονγκολέζομ και τον Αργεντινό να διαγωνίζονται για το ποιός πέτυχε το πιο ωραίο γκολ της "ερυθρόλευκης" βραδιάς, που στο -ομολογουμένως... αργοπορημένο- τέλος της βρίσκει τον Ολυμπιακό στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με μια ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού, που με τη σειρά του πρέπει να ανασυντάξει τα... κομμάτια του.

Ο αγώνας

Όταν ένας προπονητής κάνει τα πλάνα του, θεωρεί ότι αυτά θα του "κρατήσουν" τουλάχιστον για 20 λεπτά αγώνα, μέχρι κάποια φάση ή ένα γκολ να τον αναγκάσει να αλλάξει σχέδιο δράσης και να αναθεωρήσει τη στρατηγική του. Ο Ζοσέ Πεσέιρο "κατέβασε" έναν άκρως επιθετικό Παναθηναϊκό, με Σαλπιγγίδη-Παπαδόπουλο-Εντόι, να αποτελούν την αγία -επιθετική- τριάδα.

Όμως, μετά τα πρώτα -αναγνωριστικά όπως λένε- λεπτά στο Γεώργιος Καραϊσκάκη, που μέσα σε τρία βράδια έπαιζε το ίδιο... έργο, έπεσε "βόμβα". Ο Λούα Λούα στόπαρε την μπάλα με το στήθος (ύστερα από... κόντρες αρκετά έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού) και έπιασε ένα μονοκόματο βολέ. Θεωρητικά, είχε στοχεύσει, αλλά ακόμη κι αν ήταν σουτ... στα τυφλά, η μπάλα "βρήκε" στη συμβολή των δοκαριών του Μάριο Γκαλίνοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα της πράσινης εστίας!

Με γρήγορους υπολογισμούς, η απόσταση που κάλυψε η μπάλα, πρέπει να ήταν 25 μέτρα και το εκπληκτικό γκολ του Λούα Λούα, όχι μόνο έβαλε φωτιά στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου, αλλά "έκαψε" και τα πλάνα του Πεσέιρο, αλλά και του Τάκη Λεμονή, που ο πανηγυρισμός του ήταν κι αυτός ενδεικτικός του ξαφνικού γκολ.

Για τα επόμενα πέντε λεπτά, ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη... φόρα του γρήγορου 1-0 και προσπαθούσε να πιέσει τον Παναθηναϊκό, με τον Λούα Λούα να τρέχει σε κάθε ευκαιρία και τον Τζόρτζεβιτς να μοιράζει την μπάλα από το κέντρο. Ωστόσο, παρά την ψυχολογία που είχαν αποκτήσει οι ερυθρόλευκοι, δεν κατάφεραν να "φοβίσουν" άλλη φορά τον Γκαλίνοβιτς.

Για την ακρίβεια, δεν το έκαναν ούτε και μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου. Αλλά το κακό (για όσους έβλεπαν το ματς) ήταν ότι ούτε ο Αντώνης Νικοπολίδης ένιωθε κάποια ανησυχία. Ο Παναθηναϊκός επηρεασμένος από το γκολ που είχε δεχθεί, αλλά και από την "υπερφόρτωση" του κέντρου του, όπου Ίβανσιτς, Σιμάο, Τζιόλης και Εντόι έψαχναν χώρο για να κινηθούν, αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού.

Στο 32' έγινε το πρώτο σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, αλλά ήταν συρτό και αδύναμο, συνεπώς εύκολη δουλειά για τον Νικοπολίδη. Ωστόσο, είχαν προηγηθεί δέκα λεπτά, στα οποία οι πράσινοι είχαν "ανέβει", εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που έδινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν κάπως πιο... πίσω.

Πάντως, παρά τα πέντε σουτ που έκανε η κάθε ομάδα στο πρώτο 45λεπτο, τα 2 κόρνερ που είχε ο Ολυμπιακός και τα 3 που εκτέλεσε ο Παναθηναϊκός, ευκαιρίες δεν υπήρξαν. Ίσως, γι' αυτό ο Πεσέιρο φαινόταν εκνευρισμένος στον πάγκο του και έδωσε εντολή στον Δημούτσο να σηκωθεί πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο για να κάνει την πρώτη του αλλαγή, η οποία εν τέλει "αναβλήθηκε" για αργότερα.

Όπως κι έγινε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όπου ο Πεσέιρο πέρασε στο ματς τον Δημούτσο, στη θέση του Εντόι. Αναμφισβήτητα, ολική αλλαγή πλάνων... Ομοίως έπραξε και ο Λεμονής, που επτά λεπτά μετά τη σέντρα του δεύτερου μέρους, έβαλε τον Λουτσιάνο Γκαλέτι στη θέση του Μίρνες Σίσιτς, που ομολογουμένως δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του.

Στο 55' το ματς... άναψε. Καιρός ήταν. Ο Κάκος άφησε σωστά πλεονέκτημα σε ανατροπή του Γκαλέτι και η μπάλα πήγε στα πόδια του Λούα Λούα που έτρεξε γρήγορα από τη δεξιά πλευρά προς την περιοχή του Παναθηναϊκού. Όμως, στο τέλος έκανε λάθος επιλογή και προτίμησε να σουτάρει από το να πασάρει στον ερχόμενο Ντάρκο Κοβάσεβιτς που ήταν περίπου στο ύψος του πέναλτι. Μάλιστα, ο Σέρβος μίλησε σε έντονο ύφος στον Λούα Λούα για την επιλογή του.

Αμεσώς μετά, απάντησε ο Παναθηναϊκός με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του λίγο έξω από τη γωνία της μικρής περιοχής του Νικοπολίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα, στην καλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο ευκαιρία του Παναθηναϊκού για γκολ. Ήταν φανερό, ότι ο ρυθμός του ματς είχε ανέβει και στο 62' είχαμε ακόμη μία καλή φάση, με τον Σέριτς να βγάζει σέντρα από τα αριστέρα, αλλά ο Παπαδόπουλος δεν πρόλαβε την μπάλα, αν και πέρασε κοντά του.

Ένα λεπτό αργότερα, το σκορ άλλαξε. Από τον Ολυμπιακό. Ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε πολύ καλή μπαλιά στον κενό χώρο και ο "κρυφός" Λούα Λούα έφυγε μόνος του σε τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε με δυσκολία το πλασέ του Κονγκολέζου επιθετικού, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Τοροσίδη. Εκείνος πλάσαρε και ο Γκαλίνοβιτς, μπορεί να έκανε δεύτερη απόκρουση, αλλά αυτή ήταν ασταθής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Πλέον, τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολα. Και έγιναν ακόμη πιο δύσκολα δύο λεπτά μετά! Στο 65', ο Γκαλέτι έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Σαριέγκι στόπαρε με το στήθος την μπάλα, αλλά στην ουσία την... άφησε στον Κοβάσεβιτς που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη χρονική στιγμή για να κάνει το 3-0 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πεσέιρο δεν είχε άλλη επιλογή. Πέρασε στο ματς, τόσο τον Ποστίγκα στη θέση του Σιμάο, όσο και τον τραυματία Γιώργο Καραγκούνη στη θέση του Παπαδόπουλου. Όμως, η ζυγαριά είχε... γείρει προς τους ερυθρόλευκους και για τα επόμενα λεπτά, οι ερυθρόλευκοι πίεζαν και για τέταρτο γκολ, στο οποίο πλησίασε δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά.

Στο 69' ο Λούα Λούα βρέθηκε μέσα στην πράσινη περιοχή, αλλά το "γύρισμα" που έκανε, δεν έφτασε ποτέ στον Γκαλέτι, λόγω του Σαριέγκι, ενώ το σουτ που επιχείρησε ένα λεπτό αργότερα, απέκρουσε με υπερένταση ο Γκαλίνοβιτς και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια σε κόρνερ. Στο 70' ο Λεμονής έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, περνώντας στο παιχνίδι τον Νούνιες στη θέση του Κοβάσεβιτς, ενώ στο 75' ήταν η πρώτη αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά τα δύο γκολ που δέχτηκε.

Ο Σαριέγκι έπιασε μια κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ίβανσιτς, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Όπως έδιωξε στο 77΄ο Γκαλίνοβιτς, πλασέ του Νούνιες, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να σκοράρει...

Τα κατάφερε όμως στο 81' και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο! Ο Τάσος Πάντος "κουβάλησε" την μπάλα από τη δεξιά πλευρά και έβγαλε μια πολύ καλή σέντρα. Ο Νούνιες δεν... σκέφτηκε καν. Έπιασε στην κίνηση ένα τρομερό γυριστό σουτ με το δεξί και έστειλε με δύναμη την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκαλίνοβιτς, "γράφοντας" το 4-0 και πετυχαίνοντας συγχρόνως και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Για τα επόμενα δέκα λεπτά, ο Ολυμπιακός έψαχνε και... πέμπτο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ, αν και ο Μήτρογλου στο 92' βρέθηκε πολύ κοντά στο να σκοράρει. Βέβαια, αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Το 4-0 που έδειχνε ο ηλεκτρονικός πίνακας μετά το σφύριγμα της λήξης του Κάκου, ήταν κάτι παραπάνω από αποδεικτικό της απόλυτης υπεροχής των ερυθρολεύκων στο δεύτερο στη σειρά ντέρμπι των δύο αιωνίων και περνάει στην λίστα με τα πιο μεγάλα σκορ στους μεταξύ τους αγώνες.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Κοβάτσεβιτς, Σίσιτς.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σέριτς, Τζιόλης, Σιμάο, Βύντρα, Εντόι, Ίβανσιτς.

Ο Λούα Λούα ανοίγει με φοβερό σουτ το σκορ για τον ΟΣΦΠ:



O Σαλπιγγίδης αστοχεί στην καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟ:



To 2-0 από τον Τοροσίδη:



O Koβάσεβιτς κάνει το 3-0:



O Noύνιεζ το 4-0 στο καλύτερο γκολ της βραδιάς:




Το live του αγώνα

Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δάλλας, Γούκος



Η 11άδα των φιλοξενούμενων Παναθηναϊκός
Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Γκούμας, Τζιόλης, Σιμάο, Παπαδόπουλος, Ίβανσιτς, Ν' Ντόι, Σαλπιγγίδης
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Σίσιτς Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα.
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Πολλές δυνατές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
6' Γκολ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Απίστευτο μονοκόματο σουτ λόμπα από τον Κονγκολέζο επιθετικό από τα 25 μέτρα με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στο βάθος της εστίας του Γκαλίνοβιτς
12' Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός σαφώς επηρεασμένος από το γρήγορο γκολ σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που με την ψυχολογία στο μέρος τους πιέζουν τους φιλοξενούμενους.
20' Σχόλιο
Πολλά λάθη από τους 20 ποδοσφαιριστές έχουν ρίξει τον ρυθμό του αγώνα.
28' Σουτ Παναθηναϊκός Ίβανσιτς
Σουτ του Αυστριακού λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστερά, ο Πάντος πρόλαβε και έβαλε το πόδι του με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Το 3ο για τους "πράσινους".
29' Σχόλιο
Τα τελευταία 10 λεπτά ο Παναθηαϊκός έχει ανεβάσει την απόδοσή του και πιέζει, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν οπισθοχωρήσει με όλους του παίκτες κάτω από την σέντρα.
32' Σουτ Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος
Μακρινό σουτ από τον Έλληνα επιθετικό η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αντώνη Νικοπολίδη.
38' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ζεβλάκοφ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Δημούτσος στη θέση του Ν' Ντόι.
48' Σουτ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Ατομική προσπάθεια από τον Λούα Λούα, που μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ λίγο πριν την τελική γραμμή αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε στην κλειστή του γωνία.
49' Κεφαλιά Παναθηναϊκός Σαριέγκι
Ο Ίβανσιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Σαριέγκι έπιαε την γυριστή κεφαλιά αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
52' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Γκαλέτι στη θέση του Σίσιτς.
53' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Άντζας
55' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Εξαιρετική προσπάθεια από τον Γκαλέτι στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Λούα Λούα αλλά ο Κονγκολέζος επιθετικός δεν έδωσε στον Κοβάσεβιτς που περίμενε μόνος του μέσα στην περιοχή, προτίμησε το σουτ από πλάγια θέση και σπατάλησε μία πολύ καλύ ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.
56' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη ο Έλληνας επιθετικός σε ανεπανάληπτο τετ α τετ λίγο έξω από την γωνία της μικρής περιοχής νικήθηκε από τον πορτιέρο των ερυθερολεύκων.
63' Γκολ Ολυμπιακός Τοροσίδης
Ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε τον Λού Λούα μόνο του απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς με τον τελευταίο να διώχνει με τα ακροδάχτυλα το πλασέ του Κονγκολέζου. Στην επαναφορά ο Τοροσίδης πλάσαρε στην κλειστή γωνία με τον Γκαλίνοβιτς να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα και να μπαίνει μαζί τη στα δίχτυα.
65' Γκολ Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά, τραγικό λάθος του Σαριέγκι στο ύψος της μικρής περιοχής το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Κοβάσεβιτς και με πλασέ από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκαλίνοβιτς.
67' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Πόστιγκα στη θέση του Σιμάο.
67' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Καραγκούνης στη θέση του Παπαδόπουλου.
69' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λούα Λούα
Νέα αντεπίθεση με τον Λούα Λούα αλλά στο γύρισμα του Κονγκολέζου ο Σαριέγκι έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Γκαλέτι που περίμενε μόνος του λίγο πριν την γραμμή του τέρματος.
70' Σουτ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Εξαιρετικό σουτ από τον Λούα Λούα έξω από την περιοχή, ο Γκαλίνοβιτς με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε και έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα κόρνερ.
71' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Νούνιες στη θέση του Κοβάσεβιτς.
75' Κεφαλιά Παναθηναϊκός Σαριέγκι
Κεφαλιά του Σαριέγκι στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Ίβανσιτς, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή.
77' Ευκαιρία Ολυμπιακός Νούνιες
Σουτ από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε με υπερένταση.
81' Γκολ Ολυμπιακός Νούνιες
Γκολ απίστευτης ομορφιάς από τον Αργεντίνο επιθετικό. Ο Πάντος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Νούνιες με γυριστό στην κίνηση έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία του Γκαλίνοβιτς.
81' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου στη θέση του Λούα Λούα
83' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σέριτς
92' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Σέντρα του Γκαλέτι αλλά ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής.
93' Λήξη αγώνα








































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ