ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η συνέντευξη Τύπου

Η συνέντευξη Τύπου
Λεμονής

Ανάμεικτα συναισθήματα στη συνέντευξη Τύπου. Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Ζοσέ Πεσέιρο (προπονητής Παναθηναϊκού): " Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια. Θεωρώ πως το σκορ δεν ανταποκρίνεται στη συνολική εικόνα του αγώνα, αλλά μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Μέχρι το 3-0, δεν ήμασταν χειρότεροι. Ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε μία ευκαιρία για την ισοφάριση. Χάσαμε την ισορροπία μας και ο Ολυμπιακός, που είναι καλός στις αντεπιθέσεις, το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο μεγάλο σκορ.

Το αποτέλεσμα μας πληγώνει, μας λυπεί πάρα πολύ. Μετά το 2-0 και το 3-0, αφήσαμε κενούς χώρους και βγήκαμε στην επίθεση και ο Ολυμπιακός έκανε καλές αντεπιθέσεις. Είμαστε εκτός κυπέλλου, αν και το θέλαμε πολύ το τρόπαιο. Έφυγε ένας στόχος, μένουν άλλοι δύο, το πρωτάθλημα και το κύπελλο UEFA. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταθούμε στα πόδια μας. Το πρωτάθλημα έχει άλλες 16 μάχες, τις οποίες μπορούμε να κερδίσουμε.

Μέχρι το 2-0, ο Ολυμπιακός δεν είχε παραπάνω ευκαιρίες, ενώ εμείς απωλέσαμε την ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη. Είναι αλήθεια πως δεν κατάφερα να εμφυσήσω στους παίκτες το να μπουν στον αγώνα, όπως στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός μας το πλήρωσε. Στο πρωτάθλημα, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πολύ εύκολα, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό. Δεν είχαμε αποτελεσματικότητα, δεν κάναμε το 1-1, αν και σε εκείνο το σημείο του αγώνα το αξίζαμε. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός και έκανε περισσότερες ευκαιρίες από εμάς. Χάσαμε την ισορροπία μας. Μου άρεσε μετά το 3-0 πως παλέψαμε. Δείξαμε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα για να μειώσουμε το σκορ. Δεν ήμασταν υπεραισιόδοξοι. Κάθε ματς διεξάγεται υπό διαφορετικές συνθήκες.

Δεν ήταν να παίξει ο Μάλαρτζ. Έχω τρεις μεγάλους τερματοφύλακες και γνωρίζουν πως ακολουθώ ροτέισον. Ο Ορέστης (σ.σ. Καρνέζης) την έχει πληρώσει από τους τρεις. Είμαι ευχαριστημένος από τους τερματοφύλακες που διαθέτω. Δεν χάσαμε, ούτε πρόκειται να χάσουμε αγώνα από τον τερματοφύλακα. Άλλωστε, η μεγαλύτερη ευθύνη στις ήττες βαραίνει εμένα.

Το σκορ είναι βαρύ, αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούμε. Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω, δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Είμαστε άντρες με κουράγιο και θα συνεχίσουμε







".

Τάκης Λεμονής (προπονητής Ολυμπιακού): " Πιστεύω ότι αμέσως μετά το τέλος ενός αγώνα, μπορείς να βρεις πράγματα που δεν ισχύουν και να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις. Μετά το ματς της Κυριακής για το πρωτάθλημα, πήγα νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας στο Ρέντη και είδα τον αγώνα. Μέχρι την Τρίτη, είχα δει τον αγώνα τρεις φορές. Πριν από την τελευταία προπόνηση, είδα μαζί με τους παίκτες για πρώτη φορά έναν ολόκληρο αγώνα. Στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, είχαμε 55% κατοχή μπάλας, 376 σωστές πάσες έναντι 264 του Παναθηναϊκού. Δεν υπήρχε κυριαρχία του Παναθηναϊκού, απλά χάσαμε εύκολες μπάλες στη μεσαία γραμμή και ο αντίπαλος έκανε καλές αντεπιθέσεις. Οι παραπάνω ευκαιρίες του Παναθηναϊκού ήταν μία με δύο και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς.

Το πρωΐ της Τετάρτης θα δω ξανά τον αγώνα για το κύπελλο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τη δυνατότητα σε δύο-τρεις περιπτώσεις να ολοκληρώσουμε καλύτερα τις αντεπιθέσεις. Όταν προηγείσαι στο σκορ, μετράει πολύ να μπορείς να τελειώσεις το παιχνίδι. Έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα στο κομμάτι αυτό. Σε συνολική εικόνα του αγώνα, ήμασταν πολύ πιο επιθετικοί και κάναμε ένα μεγάλο σκορ. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και ευχαριστήσαμε τον κόσμο μας, τον οποίο δεν είχαμε ευχαριστήσει στον αγώνα πρωταθλήματος. Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε, ούτε να ενθουσιαστούμε. Συνεχίζουμε τη δουλειά, έχουμε δύσκολο δρόμο. Δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε, ούτε να είμαστε υπερόπτες. Αυτό που είπα στους παίκτες μου στα αποδυτήρια είναι ότι αυτό το ματς τελείωσε. Ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να πανηγυρίζει, εμείς όχι.

Στον αγώνα για το πρωτάθλημα, είχαμε πρόβλημα στο κέντρο και κακές τοποθετήσεις στο χώρο των χαφ. Χάναμε εύκολα την μπάλα, χωρίς πίεση. Διορθώσαμε αυτή την εικόνα. Εμείς, ζητάμε από τα χαφ να μην έχουν πλάτη στην μπάλα, αλλά να κοιτάνε την εστία. Οι αποστάσεις ήταν μεγάλες στο ματς πρωταθλήματος. Μας έκανε καλό που το είδαμε σε βίντεο και η εικόνα μας στον αγώνα κυπέλλου ήταν καλύτερη.

Το σκορ, το πέτυχε η ομάδα του Ολυμπιακού, όπως και το 1-4 στη Λεωφόρο. Σίγουρα, αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση και για μένα. Είτε σε αυτά τα ντέρμπι κρίνονται βαθμοί είτε προκρίσεις, το γόητρο παίζει μεγάλο ρόλο. Το 4-0 αντανακλά σε όσους ανήκουν στην οικογένεια του Ολυμπιακού και φυσικά στους φιλάθλους.

Μετά το 3-0, η πρώτη σκέψη μου ήταν να ξεκουράσω παίκτες όπως ο Ντάρκο και ο Λούα Λούα, καθώς η συνέχεια είναι δύσκολη







".

*Πριμ ύψους 200.000 ευρώ (!) θα μοιραστούν οι παίκτες του Ολυμπιακού για την επική νίκη επί του Παναθηναϊκού!

*Την Πέμπτη (17/1) θα γίνει εκκαθάριση στα εισιτήρια. Πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 30.200 "μαγικά χαρτάκια".

*Ο Λούα Λούα έχει κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική. Την Πέμπτη (17/1) θα εκτιμηθεί η κατάστασή του.







TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ