ΑΕΛ

Βέροια-Λάρισα 1-0

Βέροια-Λάρισα 1-0
Καμάλ Εντό

Με το γκολ του (νεαποκτηθέντα) Καμάλ Εντό στο 69', η Βέροια νίκησε με 1-0 τη Λάρισα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της για παραμονή

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έμεινε έτσι για πέμπτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς αήττητη μετρώντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα (η τελευταία της ήττα ήταν στις 11 Νοεμβρίου από την Καλαμαριά), και καταφέρνοντας να αφήσει πίσω της το βαρύ 5-1 από την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική.
Από την πλευρά της, η Λάρισα συνέχισε τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει φέτος μακριά από το "Αλκαζάρ", καθώς έχει μόλις μία επιτυχία σε σύνολο 10 αγώνων (έχει ακόμα 4 ισοπαλίες και 5 ήττες), με τον Γιώργο Δώνη να "ποκονεφαλιάζει" επίσης από το γεγονός ότι έχασε σε αυτό το ματς με απευθείας κόκκινη κάρτα τους Μπακαγιόκο, Νταμπίζα και Μπαχράμη.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τη Βέροια στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας μετά από τη σεζόν 1987-88, με την τότε αναμέτρηση να έχει βρει νικητές τους "βυσσινί" με σκορ 5-2.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Βέροια (Μαντζουράκης): Κοτταρίδης, Αλεξίου, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε, Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Καμάλ Εντό, Ράνιτς, Στεφανίδης, Ερέρα

Λάρισα (Δώνης): Κοτσιόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Φωτάκης, Μπακαγιόκο, Ιγκλέσιας, Κόζλεϊ

Διαιτητής: M.Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Α.Νικολακόπουλος (Αθηνών), Κ.Παπαχαραλάμπους (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Στεφανίδης, Πιετραβάλλο, Κόλτζος, Ντε Λάνγκε (Βέροια), Κόζλεϊ, Φωτάκης

Κόκκινες κάρτες: Τσιμπλίδης (Βέροια), Μπακαγιόκο, Νταμπίζας, Μπαχράμης (Λάρισα)

Με μια ματιά
Βέροια και Λάρισα "καίγονταν" για τη νίκη σε αυτό το ματς, προκειμένου να "ανασάνουν" βαθμολογικά και να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όμως στο πρώτο 45λεπτο δεν έκαναν και πολλά πράγματα για να δικαιολογήσουν την δίψα τους για το τρίποντο.

Το ματς ξεκίνησε με τη Λάρισα να έχει μία ελαφρά υπεροχή, όμως η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη ήταν αυτή που έφτασε μία ανάσα από το γκολ, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Μετά από κάθετη πάσα του Κόλτζου, ο νεοαποκτηθείς Καμάλ Εντό πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, απέφυγε τον Κοτσόλη, όμως αναγκάστηκε να πάει πολύ πλάγια αριστερά, και το πλασέ που επιχείρησε σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των "βυσσινί".

Η Λάρισα στάθηκε τυχερή σε αυτή τη φάση, όχι όμως και 10 λεπτά αργότερα, με τον Μπακαγιόκο να δέχεται φάουλ από τον Κόλτζο, να "ανταποδίδει" με χτύπημα εκτός φάσης, και τον διαιτητή Κουκουλάκη να τον αποβάλλει δικαιολογημένα με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους Θεσσαλούς με 10 παίκτες.

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η Λάρισα δημιούργησε πάντως μία αρκετά επικίνδυνη φάση στα αντίπαλα καρέ λίγα λεπτά αργότερα, με τον Κλέιτον να τροφοδοτεί μέσα στην περιοχή τον Κυριακίδη μετά από ωραία ατομική ενέργεια, και το σουτ του τελευταίου να περνάει έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοτταρίδη.

Από εκεί και πέρα δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του 45λεπτου (η Βέροια προσπάθησε να απειλήσει μόνο με μία κεφαλιά του Μπικόφσκι και ένα σουτ του ίδιου παίκτη που μπλόκαρε εύκολα ο Κοτσόλης), με τη Λάρισα να παίζει συντηρητικά και να προσέχει περισσότερο να μη δεχτεί γκολ, και τη Βέροια να έχει την εδαφική υπεροχή, η οποία ήταν όμως φλύαρη και χωρίς ουσία.

To πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε την παραμικρή αξιόλογη φάση, με τη Λάρισα να έχει δύο καλές στιγμές στο δίλεπτο 55-56.

Την... αρχή έκανε ο Νταμπίζας, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη, με τον Κοττάκη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Ινγκλέσιας έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Βέροια "απάντησε" στο 58, με το σουτ του Ράνιτς να αναγκάζει τον Κοτσόλη να πέσει στην αριστερή του γωνία για να διώξει σε κόρνερ, ενώ μετά από ένα δεκάλεπτο όπου οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές για να βοηθήσουν την ομάδα τους, ήρθε το γκολ από πλευράς γηπεδούχων.

Στο 69' ο Παέζ έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Καμάλ βγήκε απέναντι από τον Κοτσόλη, με το πλασέ του να είναι ψύχραιμο και να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτσόλη.

Στο 72' ο Κοττάκης μπλόκαρε την κεφαλιά του Νταμπίζα κρατώντας το πολύτιμο για την ομάδα του 1-0, ενώ στο 79' οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με την κεφαλιά του Σαμαρά από το ύψος του πέναλτι να φεύγει άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γιώργος Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στο ματς τους Καλαντζή και Μπαχράμη στη θέση των Βενετίδη και Γκαλίτσιου αντίστοιχα, με τους παίκτες της Βέροιας όμως να καταφέρνουν να κρατούν απαραβίαστη την εστία του Κοττάκη χάρη στη σωστή αμυντική τους λειτουργία.

Στα τελευταία λεπτά του ματς, τα νεύρα ήταν πάρα πολλά ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κουκουλάκης να δείξει στις καθυστερήσεις κόκκινες κάρτες στους Νταμπίζα, Τσιμπλίδη (για μεταξύ τους διαπληκτισμό) και Μπαχράμη.

Συνέντευξη Τύπου


Όλα τα λεφτά...
O νεαποκτηθέντας Καμάλ Εντό, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Βέροιας, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ενώ είχε και την καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων με πλασέ στο δοκάρι στο 13ο λεπτό.

Η Βέροια έμεινε για πέμπτο σερί εντός έδρας ματς αήττητη (3 νίκες-2 ισοπαλίες), και δείχνει αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
To γεγονός ότι η Κυπελλούχος Ελλάδας Λάρισα έχει μόλις δύο νίκες στις πρώτες 17 αγωνιστικές και συνεχίζει να βρίσκεται καθηλωμένη κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Τα πολλά νεύρα που υπήρχαν προς το τέλος του ματς, με αποτέλεσμα η Βέροια να ολοκληρώσει το ματς με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Τσιμπλίδης) και η Λάρισα με 8 παίκτες (κόκκινη κάρτα σε Μπακαγιόκο, Νταμπίζα και Μπαχράμη).

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Μαντζουράκης): Κοτταρίδης, Αλεξίου, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε, Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Μουσταφά Καμάλ, Ράνιτς, Στεφανίδης, Ερέρα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Δώνης): Κοτσιόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Φωτάκης, Μπακαγιόκο, Ιγκλέσιας, Κόζλεϊ
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Μία ελαφρά επιθετική πρωτοβουλία για τη Λάρισα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.
13' Δοκάρι Βέροια Μουσταφά Κεμάλ
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια να ανοίξει το σκορ! Ο νεοαποκτηθείς Μουσταφά Κεμάλ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας μετά από κάθετη πάσα του Κόλτζου, απέφυγε τον Κοτσόλη, όμως πήγε πολύ πλάγια αριστερά και το πλασέ που επιχείρησε σε κενή εστία χτύπησε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των "βυσσινί".
23' Κόκκινη κάρτα Λάρισα Μπακαγιόκο
Η Λάρισα μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπακαγιόκο, για χτύπημα εκτός φάσης στον Κόλτζο.
26' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Κλέιτον μπήκε στη μεγάλη περιοχή και τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στον Κυριακίδη, με το δυνατό σουτ του τελευταίου να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοτταρίδη.
29' Σουτ Βέροια Μπικόφκσι
Σουτ του Μπικόσφκι από πλευράς γηπεδούχων, το οποίο μπλοκάρει εύκολαο Κοτσόλης.
35' Σχόλιο
Πολύ κλειστά στην άμυνα παίζει η Λάρισα, προσέχοντας ιδιαίτερα τα νώτα της μετά την αποβολή του Μπακαγιόκο.
42' Σχόλιο
Μετά από σύγκρουση στον αέρα ανάμεσα σε Κοτσόλη και Μπικόφσκι, το παιχνίδι διακόπηκε για αρκετά λεπτά εξαιτίας του τραυματισμού των δύο παικτών.
44' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κόζλεϊ
45' Σχόλιο
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φωτάκης
55' Σχόλιο
Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση έχει κυλήσει το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους.
55' Ευκαιρία Λάρισα
Κεφαλιά του Νταμπίζα μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη, ο Κοττάκης έδιωξε σε κόρνερ.
55' Κίτρινη κάρτα Βέροια Στεφανίδης
56' Σουτ Λάρισα Ινγκλέσιας
Σουτ Ινγκλέσιας έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από το δοκάρι του Κοτσόλη.
58' Σουτ Βέροια Ράνιτς
Σουτ του Ράνιτς, ο Κοτσόλης έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.
58' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Πιετραβάλλο παίρνει τη θέση του Στεφανίδη.
64' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Πάεζ παίρνει τη θέση του Μπικόφσκι.
65' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Αλεξάνδρου παίρνει τη θέση του Κυριακίδη.
69' Γκολ Βέροια Μουσταφά Καμάλ
1-0 για τη Βέροια!Κάθετη μπαλιά του Πάεζ, ο Μουσταφά Καμάλ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη, έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ της Λάρισας.
80' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Καλαντζής παίρνει τη θέση του Αλεξάνδρου.
83' Αλλαγή παίκτη
Ο Μπαλάφας παίρνει τη θέση του Ράνιτς.
87' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μπαχράμης παίρνει τη θέση του Γκαλίτσιου.
88' Κίτρινη κάρτα Βέροια Κόλτζος
93' Κόκκινη κάρτα Λάρισα Νταμπίζας
93' Κόκκινη κάρτα Βέροια Τσιμπλίδης
94' Κόκκινη κάρτα Λάρισα Μπραχάμης
95' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Ντε Λάνγκε
95' Λήξη αγώνα

















































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ