STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Απ. Καλαμαριάς 2-2

Άρης-Απ. Καλαμαριάς 2-2
ΑΡΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ

Ο Απόλλων Καλαμαριάς με γκολ του Μπούσι στο 93' αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" (2-2)

Ο Αρης προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Βλάνταν Ιβιτς (29', 45'), ενώ για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς είχε μειώσει ο Μπρίτο στο 62'.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Αρης (Ν. Μπάγεβιτς): Xαλκιάς, Βανγκέλι, Μάρκο Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Ιβιτς, Σανσόν (79' Χαβίτο), Κάλβο (73' Σιστόν), Κόκε (89' Πρίττας).

Απ. Καλαμαριάς (Μ. Κατσαβάκης): Κόβατς, Μπούσι, Μουράφσκι (46' Ουέλινγκτον), Γαλανόπουλος, Φαβάλι, Κόλτσης, Σαρακατσάνος, Βέλα Τζούνιορ (88' Σπυριδάκης), Παπαδόπουλος, Μπρίτο (80' Γιάννου), Καραλιόπουλος.

Διαιτητής: Θ. Φωτιάδης (Θεσ/νίκης)
Βοηθοί: Α. Θανασακούδης (Θεσ/νίκης), Χ. Ουζούνογλου (Θεσ/νίκης)
Κίτρινες: Βανγκέλι, Νεμπεγλέρας (Άρης) - Γαλανόπουλος, Φαβάλι (Απ. Καλαμαριάς)
Με μια ματιά
O Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα απο τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως οι ''κίτρινοι'' δεν μπορούσαν να πλησιάσουν απειλητικά την εστία του Κόβατς, καθώς οι παίκτες της Καλαμαριάς πρόσεχαν την αμυντική τους λειτουργία.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν' απειλήσουν δυο φορές, όμως καμία δεν στέφθηκε με επιτυχία. Στο 10' ο Σανσόν γύρισε την μπάλα στην περιοχή απο τα δεξιά, όμως ο Κόβατς πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα πριν δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κόκε προσπάθησε να τροφοδότησει με κάθετη πάσα τον Σανσόν, όμως ο Σλοβάκος πορτιέρο των ''Ποντίων'' πρόλαβε και μάζεψετην μπάλα.

Με την πάροδο του χρόνου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση και προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τις λανθασμένες μεταβιβάσεις που έκαναν στην μεσαία γραμμή οι παίκτες του Μπάγεβιτς. Μάλιστα, στο 23' είχαν την πρώτη αξιόλογη επίσκεψη τους στα καρέ του Χαλκιά, όταν ο Μπούσι έκανε την γυριστή κεφαλιά στο ύψος της περιοχής, ο Φαβάλι μπήκε ''σφήνα'' στους αμυντικούς του Άρη, κέρδισε την μπάλα και προσπάθησε να σουτάρει, όμως είχε λάθος θέση το σώμα του και η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία των γηπεδούχων.

Πρωταγωνιστής ο Ίβιτς

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Βλάνταν Ίβιτς και ''ξεκλείδωσε'' την άμυνα της Καλαμαριάς. Στο 29' ο Σανσόν εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων ολιγώρησε και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Κόβατς και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0).

Οι ''κίτρινοι'' θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Σαρακατσάνος έκανε λάθος μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Κόκε χτύπησε στο γόνατο του αμυντικού της Καλαμαριάς και απομακρύνθηκε απο την περιοχή.

Οτι δεν κατάφερε ο Κόκε, παραλίγο να το καταφέρει ο Καραλιόπουλος για λογαριασμό της Καλαμαριάς στο 40'. Ο Μπούσι κατέβασε με το κεφάλι μια βαθιά μπαλιά και ο μέσος των ''κοκκινόμαυρων'' που ακολουθούσε την φάση έκανε δυνατό σουτ απο μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά και πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι ''ξύπνησαν'' απο αυτή την φάση και δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Κάλβο με πολύ ωραία μπαλιά βρήκε τον Σανσόν στα δεξιά, ο Ισπανός επιθετικός πλάσαρε πάνω στον Κόβατς, όμως στην συνέχεια ο Ίβιτς πήρε την κεφαλιά και αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Απόλλωνα, την έστειλε με προβολή στα δίχτυα (2-0).

Επέστρεψε η Καλαμαριά

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Μάκης Κατσαβάκης αποφάσισε να ρισκάρει και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ουέλινγκτον στην θέση του Μουράφσκι, έτσι ώστε να γίνει περισσότερο απειλητική η ομάδα του, που έχανε έτσι και αλλιώς με 2-0.

Οι γηπεδούχοι απο την άλλη, μπήκαν πολύ χαλαροί καθώς θεώρησαν οτι το παιχνίδι είχε κριθεί με τα δυο γκολ του Ίβιτς στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσαν. Στο 58' ο Κάλβο εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, όμως η κεφαλιά του Γιάχιτς δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κάλβο έκανε σέντρα απο τα δεξιά, ο Κόλτσης έκανε άτσαλη απομάκρυνση και έδωσε την ευκαιρία στον Σανσόν να σουτάρει απο ευνοϊκή θέση, όμως ο Κόβατς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, αλλά τον διαιτητή να δείχνει άουτ (!).

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους ''κίτρινους'', στην επόμενη φάση η Καλαμαριά επέστρεψε στον αγώνα. Ο Βανγκελί έκανε λάθος υπολογισμό έξω απο την περιοχή του Άρη, ο Μπρίτο βρήκε την ευκαιρία και με εξαιρετικό μακρινό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χαλκιά που έπεσε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του (2-1).

Απο εκείνο το σημείο και μετά οι ''Πόντιοι'' βγήκαν με περισσότερο θάρρος στην επίθεση, προκειμένου να φθάσουν στην ισοφάριση. Στο 70' ο Ουέλινγκτον έκανε επικίνδυνη σέντρα απο τα δεξιά, ο Μπούσι δεν πρόλαβε την μπάλα και ο Χαλκιάς μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μπρίτο δοκίμασε νέο σουτ έξω απο την περιοχή, όμως αυτή την φορά έστειλε άουτ την μπάλα.

Στο 75' οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ''κλειδώσουν'' τη νίκη, όταν ο Κόκε άφησε την μπάλα για τον Σανσόν που σούταρε απο ευνοϊκή θέση, όμως ο Κόβατς απομάκρυνε με γροθιές. Έξι λεπτά αργότερα, ο Χαβίτο εκτέλεσε κόρνερ απο τα δεξιά, ο Κόκε κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Καλαμαριάς.

Οι παίκτες του Μπάγεβιτς συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Στο 87' ο Κόκε έκανε κάθετη πάσα για τον Χαβίτο που τροφοδότησε τον Ίβιτς, ο Κόβατς έπεσε στα πόδια του Σέρβου και απομάκρυνε προσωρινά, ο Σιστόν που ακολουθούσε την φάση έκανε σουτ, αλλά ο Σαρακατσάνος έδιωξε πάνω στην γραμμή.

"Έμφραγμα" στο 93'
Εκεί που όλα έδειχναν οτι ο Άρης θα έπαιρνε τη νίκη, ο Μπούσι είχε διαφορετική άποψη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόλτσης έκανε σέντρα απο τ' αριστερά, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη ολιγώρησε και ο Μπούσι με κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Χαλκιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Tα δυο γκολ του Άρη και η ισοφάριση της Καλαμαριάς στις καθυστερήσεις





Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς: ''Μετά το γκολ που δεχθήκαμε όλα πήγαν στραβά. Δεν μπορούσαμε να περάσουμε την μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη, χάναμε τα γκολ και δώσαμε την ευκαιρία στη Καλαμαριά να κάνει ευκαιρίες. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν φταίει κανείς, παρά μόνον εγώ. Επρεπε να βάλω άλλους παίκτες. Ηταν λάθος μου. Δεν γίνεται άλλο... Σήμερα ήμασταν κορόιδο. Και αυτό το κορόιδο πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένα πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω... Συγγνώμη...''.

Μάκης Κατσαβάκης: ''Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από δύο παιδαριώδη λάθη, με ικανοποίησε όμως το γεγονός ότι βρήκαμε το κουράγιο και ισοφαρίσαμε. Θεωρώ ότι δικαίως πήραμε το βαθμό της ισοπαλίας. Είναι βέβαιο όμως ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά και να μας χαρακτηρίζει η ίδια αποφασιστικότητα σε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτου αντιπάλου. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα η οποία το τελευταίο δίμηνο παίζει ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Βάλαμε κάποιους στόχους και θα είμαστε ικανοποιημένοι αν υλοποιήσουμε το 50%. Θέλουμε όμως Ελληνες ποδοσφαιριστές για να έχουμε ουσιαστική βοήθεια, οπότε τα διάφορα ονόματα ξένων παικτών που ακούτε είναι τεχνάσματα των μάνατζερ για να διαφημίσουν τους παίκτες του, στην πλάτη της Καλαμαριάς, αλλά και άλλων ομάδων. Οι Μπάρκογλου, Κοντοδήμος και Καζάκης είναι παίκτες που μας ενδιαφέρουν''.

Όλα τα λεφτά...
Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Άρη και η εξέλιξη του αγώνα στο β' ημίχρονο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Κάποια υβριστικά συνθήματα προς το τέλος του αγώνα.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα Άρης
5' Σχόλιο
Επιθετικός ο Άρης στα πρώτα λεπτά του αγώνα, πιέζει ψηλά και έχει τον έλεγχο.
6' Οφσάιντ Άρης
Ο Κόκε υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ κι ενώ ήταν... φάτσα με το τέρμα.
15' Σχόλιο
Δίχως κάποια αξιοσημείωτη φάση συνεχίζεται ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη.
22' Ευκαιρία Απόλλων Καλαμαριάς
Ο Φαβάλι έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, έκανε το δεξί σουτ από απόσταση βολής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα ο άσος της Καλαμαριάς.
27' Σχόλιο
Ο Άρης μπορεί να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, όμως η Καλαμαριά είναι αυτή που απείλησε πρώτη την εστία του Χαλκιά.
29' Γκολ Άρης Ίβιτς
Ο Σανσόν εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα της Καλαμαριάς... κοιμήθηκε και ο αμαρκάριστος Ίβιτς με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Κόβατς, που φέρει ευθύνη.
33' Ευκαιρία Άρης
Λάθος του Σαρακατσάνου μέσα στην περιοχή της Καλαμαριάς, ο Κόκε σούταρε δυνατά με το δεξί, αλλά ο παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας είδε την μπάλα να κτυπά πάνω του και να απομακρύνεται.
40' Ευκαιρία Απόλλων Καλαμαριάς
Εξαιρετικό αριστερό σουτ του Καραλιόπουλου, αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
45' Γκολ Άρης Ίβιτς
Ο Κάλβο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Σανσόν, ο οποίος επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Κόβατς. Ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς απέκρουσε προσωρινά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Ίβιτς, που έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σέρβος μέσος από κοντά με προβολή "έγραψε" το 2-0.
45' Έναρξη καθυστερήσεων Δύο λεπτά
45' Κίτρινη κάρτα Άρης Βανγκέλι
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Απόλλων Καλαμαριάς
46' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Καλαμαριάς
Ο Ουέλινγκτον πήρε τη θέση του Μουράφσκι.
47' Κίτρινη κάρτα Άρης Νεμπεγλέρας
55' Σχόλιο
Επιθετικά μπήκε η ομάδα της Καλαμαριάς στην επανάληψη.
57' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Καλαμαριάς Γαλανόπουλος
61' Ευκαιρία Άρης
Σουτ του Σανσόν με το αριστερό μέσα από την περιοχή, ο Κόβατς απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ αντί για κόρνερ.
62' Γκολ Απόλλων Καλαμαριάς Μπρίτο
Εκπληκτικό αριστερό βολέ του Μπρίτο στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Χαλκιά και η Καλαμαριά μπαίνει ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.
70' Σχόλιο
Οι φιλοξενούμενοι πιέζουν και προσπαθούν για την ισοφάριση.
72' Σουτ Απόλλων Καλαμαριάς
Σουτ του Μπρίτο από μακρινή απόσταση, η μπάλα άουτ.
73' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Σιστόν πήρε τη θέση του Κάλβο.
74' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Καλαμαριάς Φαβάλι
75' Ευκαιρία Άρης
Ο Κόκε "πάτησε" την μπάλα στον Σανσόν, ο οποίος έκανε το δεξί πλασέ μέσα στην περιοχή από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κόβατς απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.
79' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Χαβίτο πήρε τη θέση του Σανσόν.
80' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Καλαμαριάς
Ο Γιάννου πήρε τη θέση του Μπρίτο.
87' Ευκαιρία Άρης
Ο Σιστόν έκανε το πλασέ από θέση βολής, με τον Κόβατς εξουδετερωμένο, αλλά ο Σαρακατσάνος πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα λίγο πριν από τη γραμμή.
88' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Καλαμαριάς
Ο Σπυριδάκης πήρε τη θέση του Βέλα Τζούνιορ.
89' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Πρίττας πήρε τη θέση του Κόκε.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τέσσερα λεπτά
93' Γκολ Απόλλων Καλαμαριάς Μπούσι
Ο Κόλτσης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μπούσι με κεφαλιά από κοντά "πάγωσε" το "Κλεάνθης Βικελίδης".
94' Λήξη αγώνα











































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ