PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 3-0: Τριάρα και 5η θέση για τους μπλε

O Τιάγκο Σίλβα δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του μετά το γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι κόντρα στην Γουέστ Χαμ σε ματς των δύο ομάδων για την Premier League
O Τιάγκο Σίλβα δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του μετά το γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι κόντρα στην Γουέστ Χαμ σε ματς των δύο ομάδων για την Premier League AP PHOTO/CATHERINE IVILL,POOL

Η Τσέλσι επιβλήθηκε 3-0 της συμπολίτισσάς της Γουέστ Χαμ με τα γκολ των Τιάγκο Σίλβα και Τάμι Άμπραχαμ (2) και έπιασε την Τότεναμ στην 5η θέση της βαθμολογίας, ούσα πλέον -6 από την κορυφή (VIDEOS).

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες στις έδρες των Έβερτον (0-1) και Γουλβς (1-2) η Τσέλσι επέστρεψε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και μαζί στις επιτυχίες, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να επικρατεί με -πιο δύσκολα απ'ότι δείχνει το τελικό- 3-0 της Γουέστ Χαμ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Premier League και να φτάνει στους 25 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Ο Τιάγκο Σίλβα έδωσε προβάδισμα από νωρίς στους μπλε και ο Τάμι Άμπραχαμ ανέλαβε να τους απαλλάξει από το άγχος λίγο πριν το παιχνίδι μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς μέσα σε 101 δευτερόλεπτα σκόραρε δις και σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ επιζητούσε μία δυνατή εκκίνηση από την ομάδα του για να αφήσει γρήγορα πίσω τις δύο κολλητές εκτός έδρας ήττες από Έβερτον και Γουλβς και η Τσέλσι την πραγματοποίησε, βρίσκοντας δίχτυα στην πρώτη αξιόλογη φάση της στα καρέ της Γουέστ Χαμ.

Ο Μέισον Μάουντ (συμπλήρωσε 50 ματς στην Premier League με την Τσέλσι λίγο πριν κλείσει τα 22 του χρόνια) εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Τιάγκο Σίλβα νίκησε με άπιαστη καρφωτή κεφαλιά τον Φαμπιάνσκι, για να γράψει το 1-0 για τους μπλε με το 8ο τέρμα τους από εκτέλεση κόρνερ στη φετινή Premier League.

Μέχρι το 25ο λεπτό το ματς ήταν μονής κατεύθυνσης, με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας και τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε εντελώς παθητικό και άχαρο ρόλο, με την Γουέστ Χαμ να κερδίζει πάντως μέτρα στο γήπεδο μετά το ημίωρο και να ισορροπεί.

Δεν κατάφερε ωστόσο να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση, με την Τσέλσι από την πλευρά της να αγγίζει το δεύτερο γκολ στο 43' με τη δεύτερη τελική της εντός εστίας, όταν ο Βέρνερ πήρε την πάσα του Πούλισιτς μέσα από transition παιχνίδι της ομάδας του και έκανε το πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, υποχρεώνοντας τον Φαμπιάνσκι να αποκρούσει σε κόρνερ.

Πάνω-κάτω η ίδια εικόνα παρέμεινε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις καθαρές ευκαιρίες να απουσιάζουν μέχρι το 75' και την Τσέλσι να δείχνει μεν να πατάει με μεγαλύτερη άνεση στο χορτάρι αλλά την Γουέστ Χαμ να έχει πάρει θάρρος από το εύθραστο σκορ και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο πατώντας πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή.

Κάπου εκεί όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει η ποιότητα και η ατομική κλάση των παικτών του Λάμπαρντ, με τον Άμπραχαμ να καθαρίζει το παιχνίδι σκοράροντας δύο τέρματα μέσα σε διάστημα 101 δευτερολέπτων.

Αρχικά στο 78' όπου πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Γουέστ Χαμ μετά από σουτ του Βέρνερ που φαινόταν να καταλήγει στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι και με προβολή άλλαξε την πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα (2-0).

Το τέρμα αυτό έκοψε τα πόδια των παικτών του Μόγιες και στο 80' ήρθε και το 3-0: ο Μάουντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε την εξ επαφής προβολή του Πούλιτσιτς μέσα από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να στρώνεται στον 23χρονο Άγγλο φορ που την έστειλε στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ.

Στο 89' ο Βέρνερ έστειλε τη μπάλα με δυνατό σουτ να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και έμεινε έτσι άσφαιρος για ένατο σερί ματς της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις, με το φινάλε να βρίσκει τους μπλε να παίρνουν μία σχετικά άνετη νίκη απέναντι στη συμπολίτισσά τους που δεν κατάφεραν να έχουν ούτε μία τελική εντός της εστίας του Μεντί.

O δε Ντέιβιντ Μόγες δεν μπόρεσε να σπάσει την ποδοσφαιρική κατάρα που τον θέλει να μην έχει πανηγυρίσει ποτέ νίκη ως αντίπαλος της Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" σε επίπεδο Premier League, μετρώντας πλέον 7 ισοπαλίες και 9 ήττες στις 16 συνολικά επισκέψεις του σε αυτό το γήπεδο.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ (10' Έμερσον), Καντέ, Ζορζίνιο (66' Κόβατσιτς), Μάουντ, Πούλισιτς (84' Χάβερτς), Άμπραχαμ, Βέρνερ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Νομπλ, Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς (67' Μπενραχμά), Μπόουεν (90' Φρέντερικς), Αλέ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-7 (3' Μιναμίνο, 35' Μανέ, 44' 68' Φιρμίνο, 52' Χέντερσον, 81' 84' Σαλάχ)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (16' Στέρλινγκ)

Έβερτον - Άρσεναλ 2-1 (22' αυτ. Χόλντινγκ, 45+1 Μίνα / 35' πεν. Πεπέ)

Νιούκαστλ - Φούλαμ 1-1 (64' πεν. Γουίλσον / 42' αυτ. Ρίτσι)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (87' Γουέλμπεκ / 63' Μπογκλ)

Τότεναμ - Λέστερ 0-2 (45+4' Βάρντι, 59' αυτ. Αλντερβάιρελντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 6-2 (2', 3' ΜακΤόμινεϊ, 20', 69' πεν. Φερνάντες, 37' Λίντελοφ, 66' Τζέιμς / 42' Κούπερ, 74' Ντάλας)

Γουέστ Μπρομ - Άστον Βίλα 0-3 (5' 88' Ελ-Γκάζι, 84' Τραορέ)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Μπέρνλι - Γουλβς 2-1 (35' Μπαρνς, 51' Γουντ / 89' πεν. Φάμπιο Σίλβα)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 3-0 (10' Σίλβα, 78' 80' Άμπραχαμ)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ