PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Λέστερ 0-2: Σπουδαίο διπλό στο Λονδίνο και δεύτερη θέση

Ο Βάρντι πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Τότεναμ στο Λονδίνο για την Premier League στις 20 Δεκεμβρίου του 2020.
Ο Βάρντι πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Τότεναμ ANDY RAIN/ POOL VIA AP

Η Λέστερ πήρε το διπλό απέναντι στην Τότεναμ με σκορ 0-2 και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση πίσω από την Λίβερπουλ.

Ένα σημαντικό διπλό πήρε στην έδρα της Τότεναμ η Λέστερ. Οι αλεπούδες επικράτησαν με 2-0 χάρη στο γκολ του Βάρντι (45+4') και το αυτογκόλ του Αλντερβέιρελντ (59'). Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς άφησε πίσω της τα σπιρούνια και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση με 27 πόντους, τέσσερις λιγότερους από τη Λίβερπουλ.

Από την άλλη, η Τότεναμ συνέχισε με ακόμη μία ήττα από το παιχνίδι με τους Reds και έμεινε στους 25 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι κατρακύλησε στην 4η θέση, χάνοντας αρκετό έδαφος στο κυνήγι για την κορυφή.

Η Λέστερ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας την κατοχή και κυκλοφορώντας την μπάλα. Η Τότεναμ από την άλλη είχε έναν περισσότερο παθητικό ρόλο, αλλά και οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές και οι φάσεις ελάχιστες.

Μετά και το 30ο λεπτό τα σπιρούνια ανέβασαν ρυθμό και ισορρόπησαν. Η Τότεναμ κέρδισε κάποια κόρνερ, στο 34' απείλησε με ένα σουτ του Κέιν και στο 42ο λεπτό ο στράικερ των γηπεδούχων δεν κατάφερε να ευστοχήσει με μία καλή κεφαλιά.

Ενώ φαινόταν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί χωρίς γκολ, λίγο πριν από το φινάλε ο Οριέ έκανε ένα απερίσκεπτο μαρκάρισμα στον Φοφανά και λίγο αργότερα μέσω VAR δόθηκε πέναλτι για τις αλεπούδες. Στο 45+4' ο Βάρντι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα κάνοντας το 0-1.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα. Στο 48' ο Τζάστιν βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Μάντισον, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και στη συνέχεια σκόραρε. Όμως έπειτα από εξέταση στο VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Τελικά, η Λέστερ έκανε το 0-2 στο 59ο λεπτό. Ο Ολμπράιτον έκανε την σέντρα προς τον Βάρντι μέσα στην περιοχή, ο οποίος πήρε την κεφαλιά. Η μπάλα βρήκε πάνω στον παίκτη Αλντερβέιρελντ και κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχει η Τότεναμ είχε την κατοχή, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα μπορούσε να την ξαναβάλει στο παιχνίδι. Η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε στο 71ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν ένα κόρνερ, ο Μπέιλ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Σον, ο οποίος στο 71' δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Σμάιχελ.

Οι αλεπούδες μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού διαχειρίστηκαν το προβάδισμα των δύο γκολ. Μάλιστα, εφόσον τα σπιρούνια είχαν την κατοχή, προσπάθησαν να τρέξουν στην κόντρα για να τελειώσουν το παιχνίδι. Σημείωσαν και ευκαιρίες με τον Βάρντι στο 82' και τον Τίλεμανς στο 85'. Κάπως έτσι, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πανηγύρισε το διπλό.

Τότεναμ: Λιορίς, Οριέ (64' Γουίνκς), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Χόιμπεργκ, Σισοκό, Λο Σέλσο (49' Λούκας), Εντομπελέ (46' Μπέιλ), Σον, Κέιν

Λέστερ: Σμάιχελ, Τζάστιν, Έβανς, Φοφανά, Καστάν (60' Αμαρτέι), Εντιντί, Ολμπράιτον, Τίλεμανς, Μάντισον, Μπαρνς (84' Μπαρνς), Βάρντι (88' Ιχεανάτσο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-7 (3' Μιναμίνο, 35' Μανέ, 44' 68' Φιρμίνο, 52' Χέντερσον, 81' 84' Σαλάχ)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (16' Στέρλινγκ)

Έβερτον - Άρσεναλ 2-1 (22' αυτ. Χόλντινγκ, 45+1 Μίνα / 35' πεν. Πεπέ)

Νιούκαστλ - Φούλαμ 1-1 (64' πεν. Γουίλσον / 42' αυτ. Ρίτσι)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (87' Γουέλμπεκ / 63' Μπογκλ)

Τότεναμ - Λέστερ 0-2 (45+4' Βάρντι, 59' Αλντερβέιρελντ αυτ.)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς (18:30)

Γουέστ Μπρομ - Άστον Βίλα (21:15)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Μπέρνλι - Γουλβς (19:30)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΟΤΕΝΑΜ ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ