PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Άρσεναλ 2-1: Τρίποντο από αέρος για τα ζαχαρωτά

Everton's Dominic Calvert-Lewin, left, and Everton's Abdoulaye Doucoure celebrate after Arsenal's Rob Holding scored an own goal during the English Premier League soccer match between Everton and Arsenal at Goodison Park in Liverpool, England, Saturday, Dec. 19, 2020. (Peter Powell/Pool via AP)
Everton's Dominic Calvert-Lewin, left, and Everton's Abdoulaye Doucoure celebrate after Arsenal's Rob Holding scored an own goal during the English Premier League soccer match between Everton and Arsenal at Goodison Park in Liverpool, England, Saturday, Dec. 19, 2020. (Peter Powell/Pool via AP) AP

Η Έβερτον σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι επικράτησε με 2-1 επί της Άρσεναλ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.

Την εξαιρετική της πορεία στη φετινή Premier League συνεχίζει η Έβερτον η οποία επικράτησε με 2-1 κόντρα στην Άρσεναλ σε ένα κακό ποιοτικά ματς.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να είχε τρία γκολ, αυτό όμως δεν μαρτυρά σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι δύο ομάδες, αφού το θέαμα ήταν τραγικό.

Στη δεύτερη υποψία φάσης που δημιούργησε η Έβερτον κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ιβόμπι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της Άρσεναλ ξέχασε τον Κάλβερτ Λιούιν που πήρε την κεφαλιά η μπάλα άλλαξε πορεία από το πόδι του Χόλντινγκ και κατέληξε στα δίχτυα.

Αμέσως μετά η Άρσεναλ ξύπνησε και άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της. Προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Πίκφορντ και δεν θα τα κατάφερνε εάν ο Ντέιβις δεν έκανε ένα χαζό πέναλτι στον Μέιτλαντ - Νάιλς. Ο Πεπέ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1.

Εκεί που όλα έδειχνα ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, ο Γέρι Μίνα είχε αντίθετη άποψη. Ο Σίγκουρντσον εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο θηριώδης στόπερ με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Όπως συνέβη και μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε, η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, έφτασε κοντά σε αυτήν στο 54' όταν το σουτ του Νταβίντ Λουίζ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Πίκφορντ.

Η Έβερτον απάντησε με τρομερή κούρσα του Ρισάρλισον από τα αριστερά, ο οποίος γύρισε την μπάλα προς τον Ιβόμπι, όμως την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Άρσεναλ κατάφεραν να απομακρύνουν.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Άρσεναλ πίεσε και είχε τις στιγμές της για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Πικφορντ και οι αμυντικοί της Έβερτον κατάφεραν να κρατήσουν το 2-1.

Έβερτον: Πίκφορντ, Χολγκέιτ, Μίνα, Κιν, Γκόντφρι, Σίγκουρντσον, Ντουκουρέ, Ντέιβις, Ιβόμπι (83' Κόουλμαν), Ρισάρλισον (90+2' Κένι), Κάλβερτ-Λιούιν (90+3' Τοσούν)

Άρσεναλ: Λένο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Χόλντινγκ, Λουίζ, Τιέρνι, Ελνενί (64' Γουίλοκ), Θεμπάγιος, Σάκα, Γουίλιαν, Πεπέ (71' Μαρτινέλι), Ενκετιά (76' Λακαζέτ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-7 (3' Μιναμίνο, 35' Μανέ, 44' 68' Φιρμίνο, 52' Χέντερσον, 81' 84' Σαλάχ)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (16' Στέρλινγκ)

Έβερτον - Άρσεναλ 2-1 (22' αυτ. Χόλντινγκ, 45+1 Μίνα / 35' πεν. Πεπέ)

Νιούκαστλ - Φούλαμ 1-1 (64' πεν. Γουίλσον / 42' αυτ. Ρίτσι)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (14:00)

Τότεναμ - Λέστερ (16:15)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς (18:30)

Γουέστ Μπρομ - Άστον Βίλα (21:15)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Μπέρνλι - Γουλβς (19:30)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ