PREMIER LEAGUE

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Στέρλινγκ έδωσε το τρίποντο στους Σίτιζενς

Manchester City's Raheem Sterling, second right, celebrates with teammates after scoring during the English Premier League soccer match between Southampton and Manchester City at the St Mary's Stadium, in Southampton, Saturday, Dec. 19, 2020. (Adrian Dennis/Pool via AP)
Manchester City's Raheem Sterling, second right, celebrates with teammates after scoring during the English Premier League soccer match between Southampton and Manchester City at the St Mary's Stadium, in Southampton, Saturday, Dec. 19, 2020. () ADRIAN DENNIS/POOL VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 επί της Σαουθάμπτον με το τέρμα του Στέρλινγκ και πήρε αυτό που ήθελε από την έδρα των "Αγίων".

Η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στο Σαουθάμπτον με μοναδικό στόχο το τρίποντο αφού δεν ήθελε να χάσει και άλλο έδαφος στην Premier League. Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή της, αλλά το τέρμα του Στέρλινγκ ήταν αρκετό για να της δώσει αυτό που ζητούσε.

Μέχρι το 16' οι παίκτες του Γκουρδιόλα είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Την πρώτη φορά που η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε με αξιώσεις την περιοχή της Σαουθάμπτον κατάφερε να σκοράρει.

Ο Ντε Μπράινε μάζεψε την μπάλα μετά από απομάκρυνση του Βέστεργκαρντ, έπαιξε το 1-2 με τον Σίλβα, γύρισε την μπάλα από τα δεξιά προς το ύψος του πέναλτι κι εκεί με όμορφο πλασέ ο Στέρλινγκ έκανε το 0-1.

Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι Άγιοι βγήκαν μπροστά και ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα. Ωστόσο, ο Έντερσον σταμάτησε τόσο το σουτ του Γουόλκοτ, όσο και την κεφαλιά του Βέστεργκαρντ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1 με την Μάντσεστερ Σίτι να μην απειλεί καθόλου έπειτα από το γκολ του Στέρλινγκ.

Αντίθετα, με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Σίτιζενς είχαν καλή στιγμή με τον Τόρες, το σουτ του όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του ΜακΚάρθι. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία που έχασε στο 54' ο Μπερνάντο Σίλβα.

Ντε Μπράινε και Στέρλινγκ έπαιξαν το 1-2, ο Βέλγος γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Μπερνάντο Σίλβα απέφυγε έναν αντίπαλο, αλλά στη συνέχεια βρήκε περισσότερο αέρα και λιγότερο την μπάλα η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του ΜακΚάρθι.

Το υπόλοιπο του ματς κύλησε στους ίδιους ρυθμούς. Η Σαουθάμπτον δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Έντερσον, ενώ και η Μάντσεστερ Σίτι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Έτσι, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Μπεντνάρεκ, Βέστεργκααρντ, Μπέρτραντ, Γουόλκοτ, Γουόρντ-Πράουζ, Ρομέου, Τζενεπό (59' Ρέντμοντ), Ινγκς (41' Τέλα), Άνταμς (82' Ενλουντουλού)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Γκιντογκάν, Ρόντρι, Σίλβε, Στέρλινγκ, Ντε Μπράινε, Τόρες (72' Μαχρέζ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-7 (3' Μιναμίνο, 35' Μανέ, 44' 68' Φιρμίνο, 52' Χέντερσον, 81' 84' Σαλάχ)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (16' Στέρλινγκ)

Έβερτον - Άρσεναλ (19:30)

Νιούκαστλ - Φούλαμ (22:00)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (14:00)

Τότεναμ - Λέστερ (16:15)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς (18:30)

Γουέστ Μπρομ - Άστον Βίλα (21:15)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Μπέρνλι - Γουλβς (19:30)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ