PREMIER LEAGUE

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-7: Κόκκινος τυφώνας σάρωσε το Λονδίνο

Ο Σαντιό Μανέ σκοράρει με τη φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας σε ματς της Premier League
Ο Σαντιό Μανέ σκοράρει με τη φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας σε ματς της Premier League CLIVE ROSE/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ συνέτριψε με το εξωπραγματικό 7-0 την Κρίσταλ Πάλας στο "Σέλχαρστ Παρκ" και πανηγύρισε την πιο ευρεία νίκη της στη φετινή Premier League που την έφερε στο +6 από την 2η της βαθμολογίας Τότεναμ (VIDEOS).

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της στο ντέρμπι κορυφής επί της Τότεναμ (2-1) με το γκολ του Φιρμίνο στο 90', η Λίβερπουλ ταξίδεψε στο Λονδίνο και έκανε φύλλο και φτερό την Κρίσταλ Πάλας για την 14η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να πετυχαίνει επτά γκολ απέναντι σε αυτήν του Ρόι Χόντσον και με το εντυπωσιακό 7-0 να ξεφεύγει έξι πόντους από τα σπιρούνια στη μάχη του τίτλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κόκκινοι πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία μία εκτός έδρας νίκη με επτά γκολ διαφορά ενώ στον αντίποδα οι αετοί γνώρισαν την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας τους!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ιδανικότερη εκκίνηση στο ματς του "Σέλχαρστ Παρκ" δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Γιούργκεν Κλοπ, με την Λίβερπουλ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3', στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ της Κρίσταλ Πάλας.

Ο Μανέ τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Μιναμίνο και ο Ιάπωνας απέφυγε με ωραία προσποίηση τον αντίπαλό του, για να στείλει τη μπάλα με δεξί συρτό διαγώνιο σουτ στη δεξιά γωνία της εστίας του Γκουάιτα και να κάνει το 1-0 με το πρώτο του γκολ στην Premier League.

Παρά το αρχικό σοκ, η ομάδα του Ρόι Χόντσον κατάφερε σιγά σιγά να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και απείλησε τον Άλισον με τις κεφαλιές των Αγιού και Σλουπ, όμως δεν μπόρεσε να φτιάξει καθαρή ευκαιρία και στο 35' ήταν η σειρά του Μανέ να την πληγώσει.

Ο Φιρμίνο πέρασε κάθετη πάσα και ο Σενεγαλέζος έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκουάιτα, για να γράψει το 2-0 με το 7ο γκολ του με τη φανέλα των κόκκινων απέναντι στην ομάδα του Ανατολικού Λονδίνου.

Το τέλειο πρώτο ημίχρονο για την Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε στο 44', με την τρίτη της τελική προσπάθεια εντός της αντίπαλης εστίας να μετατρέπεται και αυτή σε γκολ.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας ξεδίπλωσαν ταχύτατη αντεπίθεση και ο Ρόμπερτσον έβγαλε σέντρα λουκούμι στην καρδιά της άμυνας των Λονδρέζων, με τον Φιρμίνο να κατεβάζει εξαιρετικά τη μπάλα και να γράφει το 3-0 με άψογο πλασέ στην αριστερή γωνία της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ όχι μόνο κράτησε με χαρακτηριστική άνεση το τρίποντο αλλά μετέτρεψε το παιχνίδι σε ένα ξέφρενο πάρτι καθως βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα άλλες τέσσερις φορές, απέναντι στην Πάλας που είχε παραδοθεί στις άγριες διαθέσεις της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Το 4-0 έγινε στο 52' στην τέταρτη προσπάθεια εντός εστίας των κόκκινων, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να δίνει ασίστ στον Χέντερσον και τον αρχηγό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη φετινή Premier League με φαλτσαριστό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 68' ο Φιρμίνο πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του στο ματς και πέμπτο συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Βραζιλιάνο να δέχεται εκπληκτική ασίστ από τον Σαλάχ σε ταχύτατη αντεπίθεση της Λίβερπουλ και να νικάει με εντυπωσιακό σκαφτό πλασέ τον Γκουάιτα για το 5-0.

Ούτε όμως μετά από αυτό το τέρμα χαλάρωσε η Λίβερπουλ, με το τελευταίο δεκάλεπτο να γίνεται ακόμα πιο εφιαλτικό για την Πάλας που δέχτηκε άλλα δύο γκολ. Στο 81' ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν εκτέλεσε κόρνερ, ο Ματίπ πήρε ανενόχλητος την πρώτη κεφαλιά και ο Σαλάχ τη δεύτερη για να νικήσει από το ύψος της μικρής περιοχής τον Γκουάιτα για το 6-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Αιγύπτιος έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι την τεράστια κλάση του καθώς με αριστουργηματικό φαλτσαριστό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο της εστίας του Γκουάιτα, για να γράψει το τελικό 7-0 και να φτάσει τα 13 προσωπικά γκολ στη φετινή Premier League.

Είναι δε εντυπωσιακό, πως με τα 2 γκολ και την 1 ασίστ με την οποία ολοκλήρωσε το ματς, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που μπαίνει αλλαγή σε αγώνα της Premier League και έχει συμμετοχή σε τρία γκολ.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουάιτα, Κλάιν, Κουγιατέ (63' Τόμκινς), Κέιχιλ, Φαν Άανχολτ, Σλουπ, Μιλιβόγεβιτς, ΜακΆρθουρ (75' Ρίντεβαλντ), Έζε (69' Μπατσουαγί), Αγιού, Ζαχά

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (69' Τζόουνς), Κεϊτά, Μιναμίνο, Μανέ (57' Σαλάχ), Φιρμίνο (75' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-7 (3' Μιναμίνο, 35' Μανέ, 44' 68' Φιρμίνο, 52' Χέντερσον, 81' 84' Σαλάχ)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι (17:00)

Έβερτον - Άρσεναλ (19:30)

Νιούκαστλ - Φούλαμ (22:00)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (14:00)

Τότεναμ - Λέστερ (16:15)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς (18:30)

Γουέστ Μπρομ - Άστον Βίλα (21:15)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Μπέρνλι - Γουλβς (19:30)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ