PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-1: Με λυτρωτή τον Φιρμίνο μόνη πρώτη

Κεφαλιά του Φιρμίνο στο Λίβερπουλ - Τότεναμ στο Άνφιλντ στις 16 Δεκεμβρίου του 2020.
Κεφαλιά του Φιρμίνο στο Λίβερπουλ - Τότεναμ CLIVE BRUNSKILL/ POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση με τη Τότεναμ με σκορ 2-1 και έτσι κατάφερε να βρεθεί μόνη της στην κορυφή. Λυτρωτής ο Φιρμίνο στο 90'.

Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Λίβερπουλ απέναντι στην Τότεναμ σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στο Άνφιλντ. Οι Reds επικράτησαν με σκορ 2-1 και έτσι βρίσκονται πλέον μόνοι τους στην πρώτη θέση της Premier League, αφήνοντας πίσω τους τα σπιρούνια, με τα οποία συγκατοικούσαν, με τρεις πόντους διαφορά. Ήρωας για την ομάδα του Κλοπ ήταν ο Φιρμίνο που σκόραρε με τρομερή κεφαλιά στο 90ο λεπτό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ από την αρχή του παιχνιδιού είχε την διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσει την Τότεναμ. Έτσι απείλησε μόλις στο 11ο λεπτό, όταν ο Ρόμπερτσον γέμισε στην περιοχή, ο Φιρμίνο έπιασε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Λιορίς. Στο 21' οι Reds απείλησαν εκ νέου με σουτ του Σαλάχ.

Στο 26ο λεπτό η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε μπροστά στο σκορ. Έπειτα από προσπάθεια του Τζόουνς μέσα στην περιοχή που κόπηκε, ο Σαλάχ πήρε την κατοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε Αλντερβάιρελντ και Ντάιερ για να καταλήξει στα δίχτυα.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και να έχει την κατοχή και στο 29' ο Λιορίς χρειάστηκε ξανά να επέμβει σε σουτ του Τζόουνς. Όμως, τα σπιρούνια στο 33ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.

Η Τότεναμ έφυγε στην κόντρα, ο Λο Σέλσο έψαξε τον Σον που καλυπτόταν οριακά, μπήκε στην περιοχή απέναντι από τον Άλισον και πλάσαρε για το 1-1. Αμέσως μετά η κυρίαρχη Λίβερπουλ προσπάθησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με σουτ του Φιρμίνο στο 35', όμως δεν άλλαξε κάτι.

Η Τότεναμ μπήκε με περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο μέρος και θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Λίβερπουλ. Στο 46' Ο Μπέρχβαϊν πάτησε στην περιοχή, πλάσαρε τον Άλισον, αλλά ήταν άστοχος. Τέσσερα λεπτά μετά ο Άλισον γύρισε λανθασμένα στον Κέιν, ο Άγγλος τον είδε εκτός εστίας, δοκίμασε το σουτ, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ όμως επέστρεψε και πέταξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χτυπούν στην κόντρα και στο 63ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπερχβάιν βρέθηκε μόνος του έπειτα από κεφαλιά - ασίστ του Σον, πλάσαρε τον Άλισον, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Λίβερπουλ είχε και εκείνη τις στιγμές της, καθώς συνέχισε να έχει την κατοχή παρά το γεγονός ότι η Τότεναμ ήταν πιο ενεργή. Στο 67' ο Φιρμίνο σημείωσε μία προσπάθεια, όπως και δύο λεπτά αργότερα ο Σαλάχ. Ωστόσο, ο Λιορίς ήταν εκεί και τις δύο φορές. Τη μεγαλύτερη της στιγμή στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κλοπ την είχε στο 73ο λεπτό. Ο Μανέ γύρισε το κορμί του μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ μπροστά από τον Οριέ, με τον Λιορίς να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ωστόσο, η λύτρωση ήρθε στο φινάλε. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο πήρε την κεφαλιά έπειτα από την την εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λιορίς γράφοντας το τελικό 2-1. Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Κλοπ, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γουίλιαμς, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Τζόουνς, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Τότεναμ: Λιορίς, Ντέιβις, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Οριέρ, Χόιμπεργκ, Σισοκό, Σον (87' Άλι), Λο Σέλσο (58' Λούκας), Μπέρχβαϊν (76' Ρεγκιλόν), Κέιν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Γουλβς - Τσέλσι 2-1 (66' Ποντένσε, 90+5' Νέτο / 49' Ζιρού)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρομ 1-1 (30' Γκιουντογκάν / 43' Ατζάγι)

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 1-1 (52' Ομπαμεγιάνκ / 18' Γουόλκοτ)

Λιντς - Νιούκαστλ 5-2 (35' Μπάμφορντ, 61' Ροντρίγκο, 77΄Ντάλας, 85' Αλιόσκι, 88' Χάρισον / 26' Χέντρικ, 65' Κλαρκ)

Λέστερ - Έβερτον 0-2 (21' Ρισάρλισον, 72' Χόλγκεϊτ)

Φούλαμ - Μπράιτον 0-0

Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-1 (26' Σαλάχ, 90' Φιρμίνο / 33' Σον)

Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (55' Αλέρ / 34' Μπεντέκε)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου

Άστον Βίλα - Μπέρνλι (20:00)

Σέφιλντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ