SERIE A

"Τρίποντο" για Μίλαν, νίκη στο 90' για Λάτσιο!

"Τρίποντο" για Μίλαν, νίκη στο 90' για Λάτσιο!
Πίρλο-Μίλαν-Κάλιαρι

Με φάουλ-γκολ του Πίρλο στο 86', η Μίλαν επιβλήθηκε με 2-1 της Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Νίκη στο 90' για τη Λάτσιο επί της Πάρμα (vds)!

Στο "Σεντ'Ελία" η Μίλαν απέδρασε με τους τρεις βαθμούς της νίκης στο 86', με τον Πίρλο να κάνει το 2-1 για τους πρωταθλητές Ευρώπης επί της Κάλιαρι με μία από τα χτυπήμάτα φάουλ-σπεσιαλιτέ του, ενώ στο "Ολίμπικο" η Λάτσιο επικράτησε με 1-0 της Πάρμα χάρη στο γκολ του Φιρμάνι στο 90' παίρνοντας βαθμολογική ανάσα για το πρωτάθλημα και ντόπα ηθικού για το ματς-τελικό με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα για τη Φιορεντίνα, η οποία υποχρέωθηκε σε 0-0 με τη Ρετζίνα (είχε προηγηθεί και η εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ουντινέζε) ενώ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε η Ουντινέζε, που νίκησε με 2-0 τη Σιένα στο "Φρίουλι".

Συνεχίζεται η ανάκαμψη για την Λιβόρνο με τον Ρέντσο Ουλιβιέρι στον πάγκο της, κατέβαλε με 3-1 την αντίσταση της Σαμπντόρια και ξέφυγε πέντε πόντους από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Τη δύναμη που της δίνει το "Σαν Πάολο" εκμεταλλεύτηκε η Νάπολι, που με δύο γκολ του Ζαλαγέτα υπέταξε την Κατάνια, ενώ Έμπολι και Τορίνο αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο "Καστελάνι".

"Μαγεία" Πίρλο και... απόδραση Μίλαν

Ο Ρονάλντο ήταν το κεντρικό πρόσωπο πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο "Σεντ'Ελία" ανάμεσα στην Κάλιαρι και τη Μίλαν, καθώς επέστρεφε στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στο πόδι στις 31 Ιούλη, όμως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ντονταρίνι, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω στον Αντρέα Πίρλο.

Με το σκορ στο 1-1 τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν φάτσα με μία ακόμα "γκέλα" της στο φετινό Καμπιονάτο (μετρούσε ήδη 5 ισοπαλίες και 3 ήττες!), όμως ο χαρισματικός Ιταλός διεθνής μέσος την "ξελάσπωσε" για μία ακόμη φορά, καθώς με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ από περίπου 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" του Φορτίν για να "γράψει" το τελικό 2-1.

Στον αντίποδα, η ήττα αυτή ήταν αρκετά επώδυνη για τους Σαρδηνούς καθώς έμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με τον Νέντο Σονέτι να κάνει ντεμπούτο με το... αριστερό στον πάγκο των "ροσομπλού". Και όμως...

Το ματς είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστέρα, ο Ρόμπερτ Ακουαφρέσκα νίκησε κατά κράτος στον αέρα τους Όντο και Ντίντα για να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 44' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Μίλαν στο πρώτο μέρος να ισοφαρίσει, με τον διαιτητή να υποδεικνύει (αυστηρό) πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπιάνκο στον Ρονάλντο, με τον Φορτίν να αποκρούει ωστόσο το πέναλτι του Κακά και στην εξέλιξη της φάσης ο Πάολο Μαλντίνι να αποτυγχάνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά το 1-1 έγινε στο 61', με τη σέντρα του Σερζίνιο να φέρνει σύγχυση στην περιοχή της Κάλιαρι, και τον Τζιλαρντίνο με προβολή χωρίς ισορροπία να φέρνει το ματς στα ίσια.

Όλα αυτά μέχρι το 86', όπου η κλάση του Πίρλο "μίλησε", χαρίζοντας στους "ροσονέρι" την 4η εκτός έδρας νίκη της σε 6 παιχνίδια. Να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που η Μίλαν έχασε στο γήπεδο αυτό ήταν στις 18 Οκτωβρίου 1998 (1-0).

Στην 2η θέση με "πεντάρα" η Γιουβέντους
Μετά από δύο σερί ισοπαλίες με Ίντερ (1-1) και Πάρμα (2-2) η Γιουβέντους επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, διαλύοντας με 5-0 την Παλέρμο και σκαρφαλώνοντας στην δεύτερη θέση του πίνακα, τρεις πόντους πίσω από την κορυφή.

Από την πλευρά της, η Παλέρμο γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγώνες, με το αποτέλεσμα αυτό να την αφήνει στην 8η θέση.

Το 1-0 για την "βέκια σινιόρα" έκανε με κεφαλιά στο 29' φτάνοντας τα 11 τέρματα στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ στη Serie A), με τον Ιακουίντα να γίνεται ο κάτοχος της μπάλας μετά από σέντρα του Καμορανέζι για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του στο 41', με το 2-0 να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Στο 68' ο Ιακουίντα υπέστη κράμπα και παραχώρησε τη θέση του στον Ντελ Πιέρο, με την "σημαία" των Τορινέζων να πιστοποιεί τη μεγάλη του κλάση, πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Το πρώτο στο 71' με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που άφησε στήλη... άλατος τον γκολκίπερ των "ροζανέρι", Φοντάνα, ενώ το δεύτερο στις καθυστερήσεις, με τον "Πιντουρίκιο" ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Ενδιάμεσα, είχε γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και ο Μαρκιόνι με σουτ μέσα από την περιοχή (75'), με τον σκόρερ να έχει πέρασει αλλαγή στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα στη θέση του Καμορανέζι.

Νίκη αφιερωμένη στη μνήμη του Σάντρι...
Σε ένα ματς που είχε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς ήταν το πρώτο μετά τον θάνατο του οπαδού της Λάτσιο, Γκαμπριέλε Σάντρι (11/11) από πυρά αστυνομικού, η Λάτσιο επικράτησε με 1-0 της Πάρμα στο "Ολίμπικο", με ένα γκολ του Φιρμάνι στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν το πρώτο "τρίποντο" για την ομάδα της Ρώμης μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, που της επέτρεψε να απεγκλωβιστεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (είναι τώρα τρεις πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού) αλλά και να προετοιμάζεται με υψηλό ηθικό για το καθοριστικό ματς με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη, για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κριστιάν Ντε Σιλβέστρι -προσωπικός φίλος του Σάντρι- άφησε λουλούδια στο μέρος της εξέδρας που είχε τοποθετηθεί φωτογραφία του άτυχου φίλου των "λατσιάλι", ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θλιβερό συμβάν, οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας άρχισαν να μπαίνουν στο γήπεδο μετά το πρώτο 20λεπτο.

Στο 33' οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο γκολκίπερ της Πάρμα, Μπούτσι, έστειλε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Σκαλόνι (πήρε τη θέση του τραυματία Ντε Σιλβέστρι στο 26') να χτυπήσει στο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά μετά είχαν και δεύτερο δοκάρι μετά από σουτ-βολίδα του Φιρμάνι.

Το ματς όδευε προς το 0-0, όμως ο Φιρμάνι είχε διαφορετική άποψη, και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι μετά από ασίστ του Μακίνουα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, τόσο ο σκόρερ όσο και οι συμπαίκτες του έτρεξαν προς το μέρος που ήταν η φωτογραφία του Γκαμπριέλε Σάντρι, θέλοντας ουσιαστικά να του αφιερώσουν αυτή τη νίκη, με τον Φιρμάνι να βγάζει τη φανέλα του για να φανεί η φωτογραφία του Γκαμπριέλε Σάντρι, που απεικονιζόταν σε μία άσπρη φανέλα που φορούσε από μέσα.

Η σύνθεση της Λάτσιο: Μπαλότα, Ντε Σιλβέστρι (26' Σκαλόνι), Στεντάρντο, Σιβίλια, Κολάροφ, Φιρμάνι, Λεντέσμα, Μανφρεντίνι, Μεγκνί (65' Μάουρι), Πάντεφ (76' Μακίνουα), Ρόκι

Συνεχίζει να εκπλήσει η Ουντινέζε
Στο "Φρίουλι", η Ουντινέζε συνέχισε την αξιοθαύμαστη φετινή της πορεία, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 της Σιένα και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όντας ισόβαθμη με τη Ρόμα και τρεις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ (με την ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο να έχει πάντως και ένα ματς περισσότερο).

Στον αντίποδα, η ομάδα της Τοσκάνης (βασικός ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος) διατηρήθηκε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη μένοντας για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από το "τρίποντο", σε ένα ματς όπου έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο ο Μάριο Μπερέτα.

Όλα τα... λεφτά στο πρώτο μέρος ήταν τα τελευταία λεπτά, με τον Κουαλιαρέλα να ανοίγει το σκορ στο 43' μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Πέπε, αλλά τους γηπεδούχους να μένουν ένα λεπτό αργότερα με 10 παίκτες, μετά από αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Φελίπε.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι "ζέβρες" όχι μόνο κράτησαν το υπέρ τους 1-0 αλλά πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Κουαλιαρέλα να έχει το ρόλο του δημιουργού και τον Ντι Νατάλε να χρίζεται σκόρερ, πανηγυρίζοντας το πέμπτο φετινό του τέρμα.

Στα υπόλοιπα ματς
Μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα (αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις) από την Ουντινέζε την περασμένη αγωνιστική, η Φιορεντίνα "κόλλησε" στο 0-0 με τη Ρετζίνα στο "Ορέστε Γκρανίλο", με το αποτέλεσμα αυτό να ρίχνει την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα, ο βαθμός αυτός ήταν "χρυσός" για τους Καλαβρέζους (η τελευταία φορά που έχασαν εντός έδρας από τη Φιορεντίνα ήταν τον Οκτώβριο του 2004), καθώς κατάφεραν να ανέβουν έστω και οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες, με τους Καλαβρέζους να διαμαρτύρονται μάλλον δικαιολογημένα για τη μή υπόδειξη πέναλτι στο 34' από τον διαιτητή Αϊρόλντι.

Να σημειωθεί πως στον πάγκο των "βιόλα" κάθησε το βοηθός προπονητή, Γκαμπριέλε Πιν, με τον Τσέζαρε Πραντέλι να αισθάνεται πόνους στα νεφρά και να μην ακολουθεί την αποστολή στην Καλαβρία.

Την πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη πέτυχε η Λιβόρνο, η οποία επικράτησε με 3-1 της Σαμπντόρια στο "Αρμάντο Πίκι" και αποσπάστηκε πέντε πόντους από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας την εντυπωσιακή συγκομιδή των 10 πόντων στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η Σαμπντόρια γνώρισε την πέμτπη ήττα της στα 7 εκτός έδρας ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα, ενώ δεν μπόρεσε να αποτιξάνει την δυσμενέστατη παράδοση που την ακολουθεί όταν αγωνίζεται στη συγκεκριμένη έδρα.

Η "Σαμπ" δεν έχει νικήσει ποτέ στις επτά επισκέψεις της στο γήπεδο της Λιβόρνο στο πλαίσιο της Serie A, ενώ η μοναδική φορά που έχει σκοράρει ήταν τον Ιούνιο του 1948!

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 10λεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 2-0, με τα γκολ των Κνέζεβιτς και Ταβάνο, ο Μπελούτσι μείωσε στο 80', με τον Ταβάνο να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 89'.

Στο "Σαν Πάολο", η Νάπολι επικράτησε με 2-0 της Κατάνια, παίρνοντας το πρώτο της "τρίποντο" μετά από πέντε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, που της επέτρεψε να αναρριχηθεί στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Το 1-0 για τους "παρτενοπέι" έκανε ο Ζαλαγέτα στο 44' με ωραία ατομική ενέργεια, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα καθώς και της ομάδας του στο 65', μετά από όμορφη συνεργασία που είχε με τον Λαβέτσι.

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Έμπολι και την Τορίνο (0-0) στο "Καστελάνι", αποτέλεσμα το οποίο άφησε δυσαρεστημένες αμφότερους τους αντιπάλους.

Η Έμπολι έμεινε για πέμπτο σερί ματς μακριά από τη νίκη, γεγονός που την κρατάει στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας, ενώ η Τορίνο απέτυχε να κάνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο Καμπιονάτο (5 ισοπαλίες-2 ήττες ο απολογισμός της), με το όνειρο της εξόδου στην Ευρώπη να απομακρύνεται σιγά σιγά.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Τζένοα-Ρόμα 0-1 (89' Πανούτσι)

Ίντερ-Αταλάντα 2-1 (10' Σουάζο, 30' Κρουζ / 39' Φλοκάρι)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Κάλιαρι-Μίλαν 1-2 (4' Ακουαφρέσκα / 61' Τζιλαρντίνο, 86' Πίρλο)

Έμπολι-Τορίνο 0-0

Λάτσιο-Πάρμα 1-0 (90' Φιρμάνι)

Λιβόρνο-Σαμπντόρια 3-1 (8' Κνέζεβιτς, 10', 88' Ταβάνο / 79' Μπελούτσι)

Νάπολι-Κατάνια 2-0 (43', 65' Ζαλαγέτα)

Ρετζίνα-Φιορεντίνα 0-0

Ουντινέζε-Σιένα 2-0 (43' Κουαλιαρέλα, 79' Ντι Νατάλε)

Γιουβέντους-Παλέρμο 5-0 (29' Τρεζεγκέ, 41' Ιακουίντα, 71', 92' (πεν.) Ντελ Πιέρο, 75' Μαρκιόνι)

Απολαύστε το βίντεο με τα γκολ από το Κάλιαρι-Μίλαν:



Δείτε το βίντεο από την αναμέτρηση Λάτσιο-Πάρμα:



Δείτε το βίντεο από το ματς Νάπολι-Κατάνια:



Δείτε φάσεις από το Έμπολι-Τορίνο:



Δείτε στιγμιότυπα από το Ρετζίνα-Φιορεντίνα:



Δείτε εικόνες από το Λιβόρνο-Σαμπντόρια:



Δείτε βίντεο από το ματς Ουντινέζε-Σιένα:






































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ