SERIE A

Δοκιμασία για Ρόμα-Φιορεντίνα, επιστροφή για Ρονάλντο!

Δοκιμασία για Ρόμα-Φιορεντίνα, επιστροφή για Ρονάλντο!
Ρόμα-Λάτσιο-Σάντρι

Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ρόμα και Φιορεντίνα, αλλά και την επιστροφή του Ρονάλντο με τη φανέλα της Μίλαν, περιλαμβάνει η 13η αγωνιστική του Καμπιονάτο, η πρώτη μετά το θάνατο του οπαδού της Λάτσιο, Γκαμπριέλε Σάντρι

Ίντερ και Γιουβέντους αντιμετωπίζουν εντός έδρας τις Αταλάντα και Παλέρμο αντίστοιχα, με τις Ρόμα και Φιορεντίνα να δοκιμάζονται σε Γένοβα και Καλαβρία.
Η Μιλαν αντιμετωπίζει στη Σαρδηνία την Κάλιαρι, στην επιστροφή του Ρονάλντο στην ενεργό δράση, ενώ η Λάτσιο φιλοξενεί στο "Ολίμπικο" την Πάρμα, τρεις ημέρες μόλις πριν το μεγάλο ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάλιαρι-Μίλαν

Δύο είναι τα κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε Κάλιαρι και Μίλαν, οι οποίες συγκρούονται την Κυριακή στο "Σεντ'Ελία" στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Serie A. Το πρώτο είναι πως αμφότερες έχουν ξεκινήσει απογοητευτικά το πρωτάθλημα, με τους Σαρδηνούς να είναι οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και την πρωταθλήτρια Ευρώπης να βρίσκεται στην 11η θέση, έχοντας 11 πόντους διαφορά από την πρωτοπόρο και συμπολίτισσα Ίντερ.

Το δεύτερο είναι πως η τελευταία φορά που έδωσαν ματς για το πρωτάθλημα ήταν στις 4 Νοεμβρίου, και αυτό γιατί μεσολάβησε η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων αλλά και η αναβολή των δικών τους παιχνιδιών για τη 12η αγωνιστική, εξαιτίας του θανάτου του οπαδού της Λάτσιο, Γκαμπριέλε Σάντρι.

Το ματς Αταλάντα-Μίλαν ξεκίνησε κανονικά όμως διακόπηκε οριστικά στο 7ο λεπτό, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να προκαλούν επεισόδια, ενώ το Ρόμα-Κάλιαρι δεν ξεκίνησε καν, με την ιταλική ομοσπονδία να φοβάται για επεισόδια στο "Ολίμπικο".

Το καλό για τη Μίλαν είναι ότι σε αντίθεση με το τραγικό ρεκόρ που έχει εντός έδρας (4 ισοπαλίες-2 ήττες), μακριά από το "Σαν Σίρο" φέρνει καλά αποτελέσματα, κάτι που μαρτυρά το γεγονός πως έχει απολογισμό 3 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα σε σύνολο 5 αγώνων.

Στα συν για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι η επιστροφή του Ρονάλντο στην αγωνιστική δράση (μετά τον τραυματισμό του στις 31 Ιούλη), με το "φαινόμενο" αναμένεται να ξεκινήσει βασικός κόντρα στην Κάλιαρι, έχοντας παρτενέρ του στην επίθεση τον Φίλιπο Ιντζάγκι. Στον αντίποδα, μοναδικός απόντας για τους "ροσονέρι" θα είναι ο τραυματίας Γιανκουλόφσκι.

Από την πλευρά της, η Κάλιαρι θα έχει μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα 11 προηγούμενα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, με τον "βετεράνο" των πάγκων, Νέντο Σονέτι, να βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της, παίρνοντας τη θέση του Μάρκο Τζαμπάολο που είδε την πόρτα της εξόδου από τον πρόεδρο Μάσιμο Τσελίνο.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια πάντως που η Κάλιαρι υποδέχτηκε τη Μίλαν, δεν έχει και τον καλύτερο απολογισμό, μετρώντας 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Δεν υπολογίζει ο Σονέτι τους τραυματίες Μαρκίνι, Ντ'Αγκοστίνο και Σάλα.

Έμπολι-Τορίνο

Στο "Καστελάνι" η τελευταία της βαθμολογίας, Έμπολι, ψάχνει απεγνωσμένα το "τρίποντο" κόντρα στην Τορίνο. Στο τελευταίο της εντός έδρας ματς, η ομάδα του Τζίτζι Κάνι είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Ρόμα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, όμως έχει συμπληρώσει ένα μήνα χωρίς νίκη, γεγονός που την έχει κάνει ήδη να αισθάνετα... άβολα στη βαθμολογία.

Πολλά τα προβλήματα πάντως για την ομάδα της Τοσκάνης, με τους Μπάλι, Πίκολο και Αντάνι να είναι τραυματίες ενώ οι συνήθως βασικοί Τζακομάτζι, Μπούσε και Μαρκίσιο, ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους αλλά θα ξεκινήσουν από τον πάγκο.

Μακριά από το "τρίποντο" τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές βρίσκεται η Τορίνο, η οποία μακριά από την έδρα της έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Αν θέλει να κάνει το άλμα για τις θέσεις που οδηγούν σε Ευρώπη θα πρέπει να κάνει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο Καμπιονάτο, με την "γκρανάτα" να μην έχει ωστόσο σε αυτό το παιχνίδι την υποστήριξη των οπαδών της, καθώς έχει επιβληθεί απαγόρευση μετακίνησης.

Στα αγωνιστικά, ο Βάλτερ Νοβελίνο θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Φραντσεσκίνι, Ρούμπιν και Ντι Μικέλε, ενώ στη διάθεση του προπονητή είναι μετά από απουσία δύο μηνών ο μέσος Μπαρόνε.

Τζένοα-Ρόμα

Στο "Λουίτζι Φεράρις" της Γένοβας, η Τζένοα υποδέχεται τη Ρόμα, στην αναμέτρηση με την οποία ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής.

Από ήττα με 2-0 από τη Ρετζίνα προέρχεται η ομάδα του Γκασπερίνι, η οποία αγνοεί τους τρεις βαθμούς της νίκης στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (2 ισοπαλίες-3 ήττες) και χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Ρόμα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο από τη 12η θέση που είναι τώρα.

Την τελευταία φορά πάντως που υποδέχτηκε τους Ρωμαίους για τη Serie A, ήταν νικήτρια επικρατώντας με 1-0 το Φεβρουάριου του 1995. Στα αγωνιστικά, πάνοπλοι θα είναι οι γηπεδούχοι για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Σε απόσταση τριών πόντων από την πρωτοπόρο Ίντερ βρίσκεται η Ρόμα, η οποία είδε την αναμέτρησή της με την Κάλιαρι την περασμένη αγωνιστική στο "Ολίμπικο" να αναβάλλεται μετά το θάνατο την ίδια ημέρα του Γκαμπριέλε Σάντρι, οπαδού της Λάτσιο.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής δέχτηκαν μία "ψυχρουλουσία" στην Τοσκάνη, καθώς έχασαν από τα χέρια τους ένα "δικό τους" παιχνίδι (ισοφαρίστηκαν στο τέλος σε 2-2 παρότι είχαν διαφορά δύο τερμάτων), χωρίς όμως αυτό να αλλάζει τη δυναμική που έχουν μακριά από το "Ολίμπικο".

Οι "τζαλορόσι" είναι βάση αποτελεσμάτων (4 νίκες-2 ισοπαλίες) η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας στην Ιταλία, και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν αυτό το θετικό σερί, τρεις ημέρες πριν το ματς με τη Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός αποστολής από το ταξίδι στη Γένοβα άφησε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τους Τότι και Ταντέι, ενώ στη λίστα των τραυματιών για τους Ρωμαίους είναι ακόμα και οι Μεξές, Ακουιλάνι, Περότα και Αντρεόλι.

Ίντερ-Αταλάντα

Μετά την αναβολή του αγώνα της με τη Λάτσιο για την 12η αγωνιστική, η Ίντερ επιστρέφει στην δράση υποδεχόμενη αυτή την Κυριακή την Αταλάντα, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να απολαμβάνει την μοναξιά στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι η μοναδική αήττητη μέχρι στιγμής στο Καμπιονάτο έχοντας 7 νίκες και 4 ισοπαλίες, με τον Ιταλό τεχνικό να περιμένει τη νίκη ως τονωτική ένεση ενόψει της κόντρας την ερχόμενη Τετάρτη με τη Φενέρμπαχτσε στο "Μεάτσα", της μοναδικής ομάδας που έχει νικήσει φέτος την Ίντερ σε Καμπιονάτο και Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλη η λίστα τραυματιών για τους "νερατζούρι", με τους Βιεϊρά, Φίγκο, Στάνκοβιτς, Τόλντο και Σέζαρ να έχουν τεθεί νοκ-άουτ ενώ ο Μάρκο Ματεράτσι θα είναι στον πάγκο, προερχόμενος από δίμηνο τραυματισμό.

Εντυπωσιακή είναι μέχρι στιγμής η πορεία της Αταλάντα καθώς κατέχει την 6η θέση της κατάταξης, με το όνομα να αποκτά πάντως αρνητική δημοσιότητα μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο ματς με τη Μίλαν (11/11), τα οποία προκάλεσαν την οριστική διακοπή του, και ανάγκασαν τις ιταλικές αθλητικές αρχές να κλείσουν την εξέδρα των φανατικών οπαδών της μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Σε αγωνιστικό πάντως επίπεδο, η ομάδα του Μπέργκαμο είναι αήττητη στα πέντε τελευταία ματς, προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας νίκες (κόντρα σε Έμπολι και Κατάνια) και θα επιχειρήσει -απαλλαγμένη από το άγχος- να κάνει τη "ζημιά" στην πρωταθλήτρια. Δεν υπολογίζει ο Ντελ Νέρι τους τραυματίες Ταλαμόντι και Κοστίνια, ενώ εκτός ομάδας έχει τεθεί ο Τζαμπάνια μετά την ρήξη στην οποία ήρθε με τον προπονητή του.

Γιουβέντους-Παλέρμο

Τρεις πόντοι μόνο χωρίζουν τη Γιουβέντους από την κορυφή της βαθμολογίας, με την "βέκια σινιόρα" να μετράει πάντως μόλις δύο επιτυχίες στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και να έχει και ένα ματς επιπλέον σε σύγκριση με την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Την περασμένη αγωνιστική κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία 2-2 από την Πάρμα, παρότι βρέθηκε "με την πλάτη στον τοίχο" (έχανε με 2-0), με την αναμέτρηση με την Παλέρμο στο "Ολίμπικο" να είναι καθοριστική για τους "μπιανκονέρι" αν θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την πρώτη θέση. Στα αγωνιστικά, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν έχει στη διάθεσή του για αυτό το παιχνίδι τον τραυματία Αντράντε και τον τιμωρημένο Κιελίνι.

Δύο ήττες στις ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους την αγωνιστική σεζόν 2005-05 μετράει η Παλέρμο, με τον επιθετικό της Αμάουρι να δίνει πάντως το... σύνθημα για επιτυχία στο Τορίνο, τονίζοντας ότι οι "μπιανκονέρι" είναι καλύτερη ομάδα όμως η ομάδα της Σικελίας έχει τα φόντα να φύγει ακόμα και με το "τρίποντο" από εκεί.

Μετά από πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες, η ομάδα του Στέφανο Κολαντουόνο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα καθώς επικράτησε με 2-1 της Νάπολι στο ντέρμπι του ιταλικού Νότου, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι μακριά από το "Μπαρμπέρα" μετράει μόλις μία νίκη σε 5 ματς. Ο επιθετικός Μίκολι θα χάσει το ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του και τη θέση του θα πάρει ο Μπριέντσα.

Λάτσιο-Πάρμα

Στο "Ολίμπικο", η Λάτσιο υποδέχεται την Πάρμα, τρεις ημέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ όπου διακυβεύεται η πρόκριση των "πρωτευουσιάνων" στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς αυτό έχει τέραστια σημασία για την ομάδα του Ντέλιο Ρόσι για δύο σημαντικούς λόγους: αφενός γιατί μετά από τρεις συνεχείς ήττες (από Ουντινέζε, Ρόμα και Φιορεντίνα) έχει κατρακυλήσει στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα και απέχει μόλις έναν πόντο από τη ζώνη του υποβιβασμου και αφετέρου γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι της μετά τον θάνατο του οπαδού της, Γκαμπριέλε Σάντρι, ο οποίος χτυπήθηκε από σφαίρα αστυνομικού στις 11 Νοεμβρίου.

Το γεγονός εκείνο είχε προκαλέσει μάλιστα την αναβολή της αναμέτρησης Ίντερ-Λάτσιο για τη 12η αγωνιστική, κάτι που σημαίνει πως οι "λατσιάλι" έχουν να δώσουν επίσημο παιχνίδι εδώ και τρεις εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λάτσιο προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στο "Ολίμπικο" και ψάχνει τη νίκη-βάλσαμο με την Πάρμα που θα την ωθήσει ψυχολογικά ενόψει και της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Πολλά τα αγωνιστικά "βάσανα" για τον Ντέλιο Ρόσι, καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ντιακίτε, Ντελ Νέρο, Μπεχραμί, Κριμπάρι, Τζάουρι, καθώς και ο τιμωρημένοι Μουταρέλι και Μουντινγκάγι.

Στο ίδιο καζάνι με την Λάτσιο βράζει και η Πάρμα, η οποία έχει μαζέψει 12 βαθμούς μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές, γεγονός που την έχει φέρει στην 14η θέση, και σε απόσταση μόλις τριών πόντων από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι "παρμέντσι" προέρχονται από τρεις σερί ισοπαλίες, παραμένουν αήττητοι εδώ και 4 αγωνιστικές, όμως μακριά από το "Ταρντίνι" χάνουν μεγάλο μέρος από τη δυναμικότητά τους.

Πέρυσι κατάφερε να πάρει μόλις μία νίκη στις 19 συνολικά εξόδους της, ενώ φέτος δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά του "τριπόντου", μετρώντας 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Στα αγωνιστικά, ο Ντι Κάρλο δεν υπολογίζει στους τραυματίες Καρντόνε, Μπουντάν και Ρόσι, καθώς και στους τιμωρημένους Μορφέο και Κολί.

Λιβόρνο-Σαμπντόρια

Στο "Ορέστε Γκρανίλο", η Λιβόρνο θα επιδιώξει να συνεχίσει την ανάκαμψή της στο πρωτάθλημα υποδεχόμενη την Σαμπντόρια. Μπορεί η ομάδα της Τοσκάνης να είναι στην προτελευταία θέση του πίνακα όμως η έλευσή του Τζανκάρλο Καμολέζε έχει φέρει ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος έχει συγκεντρώσει επτά βαθμούς κάνοντας δύο σερί εκτός έδρας νίκες.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων βοήθησε να λιγοστέψουν τα προβλήματα τραυματισμών, με μοναδικούς απόντες για τους γηπεδούχους να είναι οι Βιντιγκάλ και Α.Φιλιπίνι.

Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκεται και η Σαμπντόρια, η οποία έδειξε θαυμάσια "αντανακλαστικά" μετά το ηχηρό χαστούκι με 5-0 από τη Μίλαν εντός έδρας, καθώς με δύο συνεχόμενα τρίποντα κόντρα σε Κάλιαρι και Έμπολι (νίκες με σκορ 3-0) κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να δημιουργήσει και πάλι προσδοκίες στους φίλους της.

Τα προβλήματα δεν λένε να εγκαταλείψουν πάντως το συγκρότημα του Βάλτερ Ματζάρι, ο οποίος δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτό το ματς στη βοήθεια των τραυματιών Μοντέλα, Κασάνο, Παλόμπο και Ντελβέκιο.

Νάπολι-Κατάνια

Στο "Σαν Πάολο" συγκρούονται Νάπολι και Κατάνια, ομάδες που βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και έχουν αφήσει μέχρι στιγμής θετικές εντυπώσεις στις πρώτες 12 αγωνιστικές του ιταλικού μαραθωνίου.

Μετά το εντυπωσιακό 3-1 επί της Γιουβέντους, οι "παρτενοπέι" δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης στα τρία τελευταία τους παιχνίδια (1 ισοπαλία-2 ήττες), ενώ η τελευταία τους εντός έδρας ήττα με την παρουσία του κόσμου τους ήταν τον Σεπτέμβριο (στην πρεμιέρα με την Κάλιαρι).

Αδύνατο σημείο σε αυτή τη Νάπολι είναι πάντως η άμυνα, καθώς μετά την 5η αγωνιστική βλέπει πάντα την εστία της να παραβιάζεται τουλάχιστον μία φορά. Στα αγωνιστικά, ο Εντοάρντο Ρέζα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας.

Ισόβαθμη με τη Νάπολι (15 πόντοι) είναι και η Κατάνια, με την ομάδα του Σίλβιο Μπαλντίνι να απέχει έξι πόντους από την επικίνδυνη ζώνη και να δείχνει ότι είναι ικανή να μην μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού τη φετινή σεζόν.

Οι "ροσατζούρι" αγνοούν το εκτός έδρας τρίποντο στο φετινό Καμπιονάτο, όμως μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει κανείς καθώς έχουν καταφέρει να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας πέντε φορές στις έξι συνολικά εξορμήσεις τους. Μοναδικοί απόντες σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι οι τιμωρημένοι Βάργκας και Τερλίτζι.

Ρετζίνα-Φιορεντίνα

Με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους θα παραταχθούν Ρετζίνα και Φιορεντίνα στον αγωνιστικό χώρο του "Ορέστε Γκρανίλο", στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, με τους γηπεδούχους να παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού και τους φιλοξενούμενους να επιζητούν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Τέσσερις βαθμοί είναι ο απολογισμός της Ρετζίνα στα δύο τελευταία παιχνίδια, με τον Ρέντσο Ουλιβιέρι να κάνει άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο (πήρε τη θέση του Μάσιμο Φικαντέντι), στο 2-0 επί της Τζένοα την περασμένη αγωνιστική. Η ομάδα της Καλαβρίας θα χρειαστεί να κάνει πάντως την... υπέρβαση σε αυτό το ματς καθώς δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ τη Φιορεντίνα στην μεγάλη κατηγορία.

Σε σύνολο 10 αναμετρήσεων ανεξαρτήτως έδρας μετράει 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, ενώ στα 5 ματς που έχουν γίνει στο "Γκρανίλο" έχει απολογισμό 4 ισοπαλίες και 1 ήττα (Οκτώβριος του 2004). Στα αγωνιστικά, απόντες από πλευράς Ρετζίνα θα είναι οι τραυματίες Γκαρσία, Τονιότσι, Κότσα, Πετινάρι και Λανζάρο.

Στον αντίποδα, η Φιορεντίνα αναζητά την εκτός έδρας νίκη προκειμένου να αφήσει πίσω το "οδυνηρό" 1-2 από την Ουντινέζε την περασμένη αγωνιστική στο "Αρτέμιο Φράνκι", αποτέλεσμα που συνέθεσε την πρώτη ήττα για την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι "βιόλα" είναι αυτή τη στιγμή στην 2η θέση της βαθμολογίας, δύο πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ (έχουν έναν αγώνα περισσότερο), με το ματς κόντρα στη Ρετζίνα να πρόκληση για αυτούς, καθώς τις δύο τελευταίες φορές που ταξίδεψαν στην Καλαβρία έφυγαν μόνο με το βαθμό της ισοπαλίας.

Αρκετά τα προβλήματα για τον Πραντέλι ενόψει αυτής της αναμέτρησης, καθώς πέρα από τον τιμωρημένο Πασκουάλ, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μούτου, Σαντάνα, Γκαμπερίνι και Λιβεράνι.

Ουντινέζε-Σιένα

Καλύτερα δεν... γίνεται για την φετινή Ουντινέζε, η οποία την περασμένη αγωνιστική έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε τη Φιορεντίνα σε Ιταλία και Ευρώπη, ενώ στα κατορθώματά της πρέπει να προσθέσουμε τις εκτός έδρας νίκες επί των Γιουβέντους, Λάτσιο, καθώς και την εκτός έδρας ισοπαλία στην πρεμιέρα με την πρωταθλήτρια Ίντερ.

Όλα αυτά έχουν φέρει την ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο στην 5η θέση της βαθμολογίας (αήττητη από την 5η αγωνιστική), σε απόσταση τριών πόντων από την κορυφή, με το ματς κόντρα στη Σιένα να αποτελεί μία καλή ευκαιρία να διατηρηθεί στα υψηλά πατώματα του πίνακα. Στα αγωνιστικά, μοναδικό πρόβλημα για τις "ζέβρες" είναι ο τραυματίας Μέστο και ο τιμωρημένος Ζαπάτα.

Η Σιένα βρίσκεται στην τελευταία θέση του πίνακα με 9 πόντους, έχοντας για "παρέα" άλλες τέσσερις ομάδες, με το ματς στο "Φρίουλι" να συνιστά το ντεμπούτο του Μάρκο Μπερέτα στον πάγκο της.

Ο εν λόγω προπονητής είχε απομακρυνθεί από την ομάδα της Τοσκάνης το καλοκαίρι όμως το άσχημο ρεκόρ του διαδόχου του Αντρέα Μαντορλίνι στις 12 πρώτες αγωνιστικές (1 νίκη-6 ισοπαλίες-5 ήττες) είχαν ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στον γνώριμο για αυτόν πάγκο προκειμένου να σώσει την Σιένα από την... καταστροφή.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα διατηρήσει όπως όλα δείχνουν τη θέση του κάτω από την εστία, ενώ απόντες θα είναι οι τραυματίες Γκουανταλούπι και Εσπόζιτο.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Τζένοα-Ρόμα (19.00)
Ίντερ-Αταλάντα (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Κάλιαρι-Μίλαν (16.00)
Έμπολι-Τορίνο
Λάτσιο-Πάρμα
Λιβόρνο-Σαμπντόρια
Νάπολι-Κατάνια
Ρετζίνα-Φιορεντίνα
Ουντινέζε-Σιένα
Γιουβέντους-Παλέρμο






























































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ