SERIE A

Ανατροπή για Γιούβε, πρώτη ήττα για Φιορεντίνα!

Ανατροπή για Γιούβε, πρώτη ήττα για Φιορεντίνα!
Πάρμα-Γιουβέντους

Η Γιουβέντους πήρε ισοπαλία 2-2 από την Πάρμα και η Ουντινέζε έκανε το "μπαμ" στη Φλωρεντία (2-1 τη Φιορεντίνα), σε μία αγωνιστική που διεξήχθη υπό τη σκιά του θανάτου του οπαδού της Λάτσιο(vds)!

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε η Γιουβέντους, η οποία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Πάρμα λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, τελικά κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στα τέρματα των Λεγκροτάλιε και Ιακουίντα μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών.
Σοκ στη Φλωρεντία, με την Ουντινέζε να επικρατεί με 2-1 της Φιορεντία και να υποχρεώνει τους "βιόλα" στην πρώτη φετινή τους ήττα σε όλες τις διοργανώσεις!

Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Λιβόρνο, η οποία πέρασε νικηφόρα από την Τοσκάνη επικρατώντας με 3-2 της Σιένα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, σημαντική νίκη για τη Ρετζίνα στη μάχη για τη σωτηρία (2-0 τη Τζένοα), ενώ Τορίνο και Κατάνια αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην έδρα της "γκρανάτα".

Ανατροπή, γκολ και αποβολές στο "Ταρντίνι"
Τα μεγάλα ψυχικά αποθέματά που διαθέτει τη φετινή σεζόν επιβεβαίωσε για ένα ακόμη ματς η Γιουβέντους. Μετά το ματς με τη Ρόμα στο "Ολίμπικο" (ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ του Ιακουίντα στο 89') και το ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής με την Ίντερ (ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Καμορανέζι), κατάφερε να σταθεί όρθια και στο "Ταρντίνι", όπου παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 μετά από μία ώρα αγώνα, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη σε αντεπίθεση διαρκείας.

Το παιχνίδι μάλιστα είχε ιδιαίτερη ένταση, με τους Μορφέο και Κιελίνι να παίρνουν πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα (75'), ενώ η Πάρμα τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Κολι στις καθυστερήσεις.

Το σκορ για τους "παρμέντσι" άνοιξε 42', με τον Ρετζινάλντο να ανατρέπεται από τον Κριστιάνο Τζανέτι εντός περιοχής και τον Γκασμπαρόνι (παίκτης που βγήκε από τις ακαδημίες της Γιουβέντους) να αξιοποιεί την εσχάτη των ποινών, στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Μπουφόν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιακουίντα πέρασε στο ματς στη θέση του Ντελ Πιέρο, όμως ήταν η Πάρμα αυτή που έφτασε στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος. Ο Γκασμπαρόνι έκανε την κούρσα, η μπάλα έφτασε στον Πιζάνου, ο οποίος απέφυγε τον Γκριγκέρα και ανάγκασε τον Μπουφόν να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του για δεύτερη φορά.

Στη συνέχεια η Γιουβέντους πίεσε, έχασε ευκαιρίες με τους Καμορανέζι, Λεγκροτάλιε και Τιάγκο, με τον Λεγκροτάλιε να καταφέρνει τελικά στο 75' με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο να μειώσει στο σκορ. Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, Μορφέο και Κιελίνι πιάστηκαν στα χέρια, με τον διαιτητή Γκάβα να μην έχει άλλη επιλογή από το να τους αποβάλλει.

Η ισοφάριση για την "βέκια σινιόρα" ήρθε οκτώ λεπτά πριν το τέλος, όταν μετά από σέντρα του Σαλιχάμιτζιζτς και παρεμβολή του Τρεζεγκέ, η μπάλα έφτασε στον Ιακουίντα, ο οποίος παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Κολί, κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα του Παβαρίνι.

Η Πάρμα τελείωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Κολί, ενώ στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε τέρμα των "μπιανκονέρι", με τον διαιτητή να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ του Ιακουίντα πάνω στον Καστελίνι.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Γιουβέντους έμεινε τρεις πόντους πίσω από την κορυφή (έχοντας μάλιστα ένα ματς περισσότερο), ενώ στον αντίποδα η Πάρμα (κέρδισε για τελευταία φορά τη Γιουβέντους το Μάρτιο του 2002) ξέφυγε τρεις πόντους από την γραμμή του υποβιβασμού.

Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στο "Ταρντίνι" οι οργανωμένοι οπαδοί της Πάρμα ύψωσαν ένα πανό που έγραφε "Il morte e uguale per tutti" ("ο θάνατος είναι ίδιος για όλους"), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσουν το δικό τους μήνυμα για το θάνατο του οπαδού της Λάτσιο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το μεσημέρι.

Παρελθόν το εκπληκτικό αήττητο για "βιόλα"
Η Ουντινέζε ήταν τελικά η ομάδα που ανάγκασε την Φιορεντίνα στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και στην πρώτη της στο "Αρτέμιο Φράνκι" από τον Οκτώβριο του 2006.

Μετά το "διπλό" στην έδρα της Γιουβέντους την 3η αγωνιστική αλλά και την ισοπαλία με την Ίντερ στην πρεμιέρα, η ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο πραγματοποίησε μία ακόμα μεστή εμφάνιση σε εκτός έδρας παιχνίδι της, με τους Κουαλιαρέλα και Νατάλε να χρίζονται σκόρερ, οδηγώντας τους "φριουλάνι" στην τρίτη θέση της κατάταξης, ισόβαθμους με τη Γιουβέντους!

Στον αντίποδα η Φιορεντίνα έχασε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με ματς περισσότερο (λόγω της αναβολής της αναμέτρησης Ίντερ-Λάτσιο), με την ήττα αυτή να αποτελεί ανώμαλη προσγείωση για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προέρχονταν από το εντυπωσιακό 6-1 της Έλφσμποργκ μεσοβδόμαδα για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 23', με τον Πέπε να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, και τον Κουαλιαρέλα να έχει πάρει καλύτερη θέση μέσα στην περιοχή από τον Νταϊνέλι, για να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Φρέι.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τους "βιόλα", με τον Μούτου να εκμεταλλεύεται την πάσα του Λιβεράνι, να τη στρώνει στον Πατζίνι, και αυτός από κοντά να κάνει το 1-1. Στο δεύτερο μέρος ο Βιέρι πέρασε στη θέση του τραυματία Πατζίνι, ο Μούτου έχασε τρομερή ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, όμως ήταν η Ουντινέζε που πήρε το προβάδισμα και πάλι στο σκορ.

Πέπε και Κουαλιαρέλα συνδιάστηκαν άψογα, με τον Ντι Νατάλε να γίνεται ο τελικός αποδέκτης και με κοντινό σουτ να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Φρέι. Αυτό το αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Φιορεντίνα να τελειώνει μάλιστα το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολης του Πασκουάλ στο 83'.

Τα υπόλοιπα ματς
Στο "Φράνκι Μοντεπάσκι Αρίνα" η Λιβόρνο πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη (δεύτερη συνεχόμενη) επί της Σιένα, έμεινε για τρίτο συνεχόμενο ματς αήττητη και αρχίζει σιγά σιγά να πιστεύει ότι μπορεί να παραμείνει στη Serie A, καθώς έφτασε στους 9 πόντους όπου ισοβαθμεί με άλλες τέσσερις ομάδες.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα της Τοσκάνης στην έδρα της Σιένα μετά από 60 χρόνια, ενώ η Σιένα γνώρισε την πρώτη της ήττα στο γήπεδό της μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 17' ο Ταβάνο με σουτ που αιφνιδίασε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, με τον Μακαρόνε να φέρνει πάντως το ματς στα ίσια δύο λεπτά αργότερα.

Η Λιβόρνο πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 31' με τον Μπέργκβολντ (το παρθενικό του γκολ στη Serie A), ενώ το ημίχρονο έληξε 3-1 υπέρ των φιλοξενουμένων, με το Κνέζεβιτς να νικάει με κεφαλιά για τρίτη φορά τον "Ελέ".

Το μόνο που κατάφερε η Σιένα ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις του ματς με τον Λορία, με τον τεχνικό της, Αντρέα Μαντορλίνι, να είναι και πάλι υπό αμφισβήτηση.

Στο "Ορέστε Γκρανίλο", η Ρετζίνα πανηγύρισε την παρθενική της επιτυχία στο φετινό Καμπιονάτο (ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε καταφέρει να πάρει "τρίποντο" στις πρώτες 11 αγωνιστικές) επικρατώντας με 2-0 της Τζένοα, στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του Ρέντσο Ουλιβιέρι στον πάγκο της (είχε προηγηθεί και το 1-1 με τη Νάπολι εκτός έδρας).

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Αμορούζο στο 32', ο οποίος κατάφερε παρά την πίεση του Λουκαρέλι να γυρίσει το σώμα του και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρουμπίνιο, με τον σκόρερ να μην πανηγυρίζει πάντως το τέρμα του ως ένδειξη σεβασμού στον οπαδό της Λάτσιο, ο οποίος έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού μέσα στην ημέρα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Το τελικό 2-0 υπέρ των Καλαβρέζων διαμόρφωσε δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Ζοέλσον με κεφαλιά (μετά από σέντρα του Βιτζάνι), με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στην μεγάλη κατηγορία.

Στο "Ολίμπικο" του Τορίνο, η ομώνυμη ομάδα αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Κατάνια, με το αποτέλεσμα αυτό να κρατάει τις δύο ομάδες σε απόσταση ασφαλείας από τις ομάδες που "σφάζονται" κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 15' με το πρώτο γκολ του Μαλόνγκα στη Serie A (πέρασε στο ματς στο 7' στη θέση του τραυματία Ροζίνα), με τους Σικελούς να φέρνουν το ματς στα ίσια στο 64' με το γκολ του Μαρτίνεθ.

Να σημειωθεί ότι σε αυτό το ματς ο Ντι Μικέλε έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σε εντός έδρας ματς της Τορίνο (ήταν τιμωρημένος μέχρι τις 30 Οκτωβρίου λόγω συμμετοχής σε παράνομα στοιχήματα), όμως αποχώρησε τραυματίας στο 78', με την ομάδα του να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Βάλτερ Νοβελίνο είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Σαμπντόρια-Έμπολι 3-0 (5' (αυτ.) Τζακομάτζι, 40' Μοντέλα, 89' Σαμάρκο)

Παλέρμο-Νάπολι 2-1 (57', 66' Τεντέσκο / 55' Μπολιατσίνο)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Φιορεντίνα-Ουντινέζε 1-2 (28' Πατζίνι / 23' Κουαλιαρέλα, 63' Νατάλε)

Πάρμα-Γιουβέντους 2-2 (43' (πεν.) Γκασμπαρόνι, 57' Πιζάνου / 75' Λεγκροτάλιε, 82' Ιακουίντα)

Ρετζίνα-Τζένοα 2-0 (32' Αμορούζο, 80 Ζοέλσον)

Σιένα-Λιβόρνο 2-3 (18' Μακαρόνε, 90' Λορία / 17' Ταβάνο, 31' Μπέργκβολντ, 41' Κνέζεβιτς)

Τορίνο-Κατάνια 1-1 (15' Μαλόνγκα / 63' Μαρτίνεθ)

* Η αναμέτρηση Ίντερ-Λάτσιο αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του 26χρονου φίλου της Λάτσιο, Γκαμπριέλε Σάντρι, σε επεισόδια που έλαβαν χώρα ανάμεσα σε οπαδούς της Λάτσιο και της Γιουβέντους στον αυτοκινητόδρομο του Αρέτσο, το μεσημέρι της Κυριακής.

* Η αναμέτρηση Αταλάντα-Μίλαν διακόπηκε οριστικά μετά από μόλις 4' λεπτά παιχνιδιού, εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί των γηπεδούχων.

H αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρόμα και την Κάλιαρι, που ήταν προγραμματισμένη για τις 21.30 στο "Ολίμπικο" αναβλήθηκε, υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων.

Δείτε τα στιγμιότυπα από την ισοπαλία στο Πάρμα-Γιουβέντους:



Δείτε τα γκολ από το ματς Τορίνο-Κατάνια:



Δείτε τα πέντε γκολ από την αναμέτρηση Σιένα-Λιβόρνο:































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ