ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τοροσίδης: "Μακάρι να μείνει ο Βαλβέρδε"

Τοροσίδης: "Μακάρι να μείνει ο Βαλβέρδε"
τοροσιδης πανηγυρικο ομαδικη

"Μακάρι να μείνει ο Βαλβέρδε", δήλωσε ο Τοροσίδης. Μώραλης: "Πήραμε σφυρίγματα όχι όμως καθοριστικά"

Ο αμυντικός των "ερυθρολεύκων" σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" αναφέρθηκε μεαξύ άλλων στην εύκολη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, στην κοιλιά που έκανε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο, στον Ερνέστο Βαλβέρδε, στα σφυρίγματα των διαιτητών υπέρ τη ομάδας, στον αποκλεισμό από την Ανόρθωση αλλά και στο Κυπελλο που είναι ο επόμενος στόχος.
Για το αν του χρόνου θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα πιο νωρίς: "Μέχρι το επόμενο υπάρχει καιρός μακάρι να έρθει όσο πιο νωρίς γίνεται. Το φετινό μπορεί να έχει τελειώσει μαθηματικά αλλά έχουμε μπροστά μας έναν ακόμα στόχο, την κατάκτηση του κυπέλλου".



Για το αν ο Ολυμπιακός είναι τόσο καλύτερος που κατέκτησε τόσο νωρίς το πρωτάθλημα: "Ο Ολυμπιακός σε όλη την διάρκεια της χρονιάς έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και κυρίως στο Καραϊσκάκη. Υπήρχαν αγώνες που τους κερδίσαμε πολύ εύκολα, που οι αντίπαλοι στις έδρες τους όχι απλά δεν τους κέρδιζαν άνετα αλλά έχαναν και βαθμούς. Στα εκτός έδρα ματς δεν ήμασταν καλοί αλλά στην συνέχεια δείξαμε χαρακτήρα και ανεβάσαμε την απόδοσή μας".

Για το τι έχει ο Ολυμπιακός που δεν έχουν οι άλλοι: "Ο Ολυμπιακός έχει νοοτροπία και ψυχολογία πρωταθλητή, έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έχει καλούς παίκτες, παίκτες οι οποίοι είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα".

Για το αν τα πρωταθλήματα κρίνονται τελικά στα μικρά παιχνίδια: "Τα πρωταθλήματα κρίνονται σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έδειξε και στα 27 παιχνίδια σοβαρότητα, έδειξε ότι ήθελε να τα κερδίσει όλα, άσχετα αν δεν ήρθαν οι νίκες σε όλα τα παιχνίδια, και πιστεύω ότι σε όλα τα ματς μπήκαμε σοβαρά, ανεξάρτητα του ποιος ήταν ο αντίπαλος μας".



Για την κοιλιά που έκανε ο Ολυμπιακός μετά τον Ιανουάριο: "Σε μία ομάδα είναι φυσικό να υπάρξει κοιλιά. Δεν έχω δει ποτέ καμία ομάδα που να μην έχει κάνει κοιλιά. Για εμάς ήρθε σε μία περίοδο που δεν έπρεπε να έρθει γιατί είχαμε να δώσουμε σημαντικά παιχνίδια.

Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για όλους τους ποδοσφαιριστές γιατί υπήρχε η κούραση η ψυχολογική και η πίεση που εκεί παίξαμε όλο το πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο δικαιωθήκαμε αλλά όχι και στο UEFA. Υπήρχε και η κούραση. Δεν νομίζω ότι φταίει ότι δεν έγινε ροτέισον και ήμασταν κουρασμένοι. Μπορεί να γινόταν ροτέισον και η κοιλιά να υπήρχε και πάλι"

.

Για τις δύο όψεις που είχε ο Ολυμπιακός και στο Κύπελλο UEFA: "Το μόνο που πρέπει να κάνουμε όταν ξαναέρθουν αυτά τα παιχνίδια και ιδιαίτερα τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, να είμαστε έτοιμοι 100% και να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε. Και τα επόμενα παιχνίδια να τα δούμε σοβαρά και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Για το σοκ του αποκλεισμού από την Ανόρθωση: "Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κερδίσεις μία ομάδα που είναι καλύτερη. Δεν φανήκαμε έτοιμοι σε εκείνα τα παιχνίδια. Είχαμε καινούργιο προπονητή και καινούργιους παίκτες και μέχρι να δέσουμε ήθελε χρόνο".

Για το τι ξεχωρίζει τον Βαλβέρδε σαν προπονητή: "Είναι ένας καλός άνθρωπος και αυτό μετράει για έναν ποδοσφαιριστή, το να υπάρχει συνεννόηση με τον προπονητή. Είναι σοβαρός σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Προσπαθεί να περάσει την νοοτροπία του στον Ολυμπιακό, αν και δεν είναι και εύκολο να το καταφέρεις, αλλά το έχει καταφέρει σε έναν μεγάλο βαθμό. Μακάρι να μείνει και του χρόνου για να βγάλει το έργο του εις πέρας και να κάνει τον Ολυμπιακό ακόμα καλύτερο".



Για τα σφυρίγματα των διαιτητών υπέρ του Ολυμπιακού: " Δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, πήραμε κάποια σφυρίγματα αλλά πιστεύω ότι και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες πήραν κάποια σφυρίγματα που μπορεί να ήταν πιο τρανταχτά από του Ολυμπιακού αλλά να μην πήραν τόση έκταση. Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να δικαιολογηθούν μέσα από τα σφυρίγματα που πήρε ο Ολυμπιακός. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κατακτά τα πρωταθλήματα, ίσως αυτό τους πειράζει και ασχολούνται μόνο με τα σφυρίγματα που δίδονται υπέρ του Ολυμπιακού".

Για το αν έχουν στο μυαλό τους τα 7 σερί πρωταθλήματα που έχουν καταφέρει παίκτες όπως ο Τζόρτζεβιτς: " Δεν το έχουμε σκεφτεί έτσι. Όταν ξεκινάει η χρονιά, έχουμε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Μακάρι να καταφέρουμε να κατακτήσουμε και εμείς 7 σερί πρωταθλήματα".

Για το αν θα είναι μέσα σε αυτή την ομάδα που θα το καταφέρει ή θα έχει πάει σε άλλη ομάδα: "Το να έρθει ένας σκάουτερ να σε δει δεν σημαίνει ότι η ομάδα που εκπροσωπεί θα σε αποκτήσει. Αν έρθει κάποια πρόταση δεν είναι μόνο δικιά μου απόφαση αλλά και της διοίκησης της ομάδας μου. Μακάρι να είμαι μέσα σε αυτή την ομάδα που θα το καταφέρει".

Για τον επαναληπτικό με τον Αστέρα Τρίπολης: " Σίγουρα έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, ελπίζω να είμαστε σοβαροί και να κάνουμε ένα καλό ενενηντάλεπτο και να πάρουμε την πρόκριση. Ο Αστέρας έχει μία καλή ομάδα με καλούς παίκτες και θα έρθει να κυνηγήσει τη πρόκριση και δεν θα αφήσει τη ευκαιρία να πάει χαμένη".

Για το αν φτάσουν με την ΑΕΚ στον τελικό: "Η ΑΕΚ έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια αλλά έχει και εκείνη ένα ακόμα παιχνίδι και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει".

Για το ποιος είναι ο MVP του Ολυμπιακού: "Δεν θέλω να κάνω διακρίσεις στους συμπαίκτες μου".

Για το αν ο Νικοπολίδης αξίζει να είναι ο MVP: "Ο Αντώνης έκανε ακόμα μία καλή χρονιά και ναι του αξίζει γιατί μέσα από την προπόνηση και από τα παιχνίδια και παρόλο που μεγαλώνει δεν τα παρατάει και αυτό είναι προς τιμή του και είναι παράδειγμα για εμάς τους νέους".

Για τους αγώνες της Εθνικής με το Ισραήλ: " Είναι ένα εμπόδιο γιατί το Ισραήλ έχει μία καλή ομάδα και είναι κρίσιμο το πρώτο παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα έχουμε ελπίδες να προκριθούμε".



Μώραλης: "Πήραμε σφυρίγματα αλλά..."

Ο Γιάννης Μώραλης παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός πήρε κάποια σφυρίγματα υπέρ του, όμως όπως τόνισε πως δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας των Πειραιωτών μίλησε στον "Arrena 89,2" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την Ευρώπη, την διαιτησία, την επόμενη μέρα στο μεγάλο λιμάνι, αλλά και την αύξηση χωρητικότητας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Κατά την εκτίμησή μου δύο πράγματα συμβαίνουν. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα, καλύτερο υλικό από τις ομάδες με τις οποίες συναγωνίζεται για το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον σε επίπεδο 15 παικτών, αφού οι βασικοί παίκτες και αυτοί που τους αντικαθιστούν είναι καλύτεροι από αυτούς των άλλων ομάδων. Δεύτερον για να πάρεις ένα πρωτάθλημα τόσο εύκολα και συγκεκριμένα το φετινό σε σχέση με το περσινό, έχει σημασία και το τι κάνουν οι αντίπαλοί σου.

Ίσως λοιπόν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, που φέτος ήταν ανταγωνιστικός, δεν είχαν το βάθος εκείνο για να αντιμετωπίσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν είναι λοιπόν μόνο το ότι ο Ολυμπιακός έκανε κάτι το εξαιρετικό και πήρε το πρωτάθλημα με μία διαφορά έντεκα πόντων, αλλά είναι και ότι υστερούν και οι άλλοι.

Είχαμε ένα συνδυασμό και των δύο, έφερε αυτό το αποτέλεσμα και πράγματι το πρωτάθλημα τελείωσε μαθηματικά την Κυριακή, αλλά ουσιαστικά είχε κριθεί από καιρό. Και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει 16 ομάδες ανταγωνιστικές για να μπορείς να πεις ότι θα ανατραπούν οι βαθμολογικές διαφορές σε λίγες αγωνιστικές"



.

Για την Ευρώπη: "Όλοι μας θέλουμε κάτι παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Και οι προπονητές και οι παίκτες και η διοίκηση και οι φίλαθλοι. Αυτό είναι σαφές. Όλοι θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό να πηγαίνει καλύτερα στην Ευρώπη και από την φετινή περίοδο, αλλά και από τις περισσότερες φορές που πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αν εξαιρέσουμε την περσινή χρονιά και μία δύο ακόμα, πράγματι ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό.

Ο βασικότερος είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει μία τόσο καλή ομάδα για να μπορέσει να διακριθεί, όπως επιθυμούμε εμείς οι ίδιοι, αλλά και οι οπαδοί μας στην Ευρώπη. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι διαφορές που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα, από το γαλλικό, το ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό, το αγγλικό, για να έχουμε και συγκεκριμένες απαιτήσεις. Νομίζω πάντως ότι με κάποια ενίσχυση το καλοκαίρι, με ένα προπονητή που αν παραμείνει θα ξέρει την ομάδα καλύτερα και με λίγη τύχη, μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει μία πορεία που θα ικανοποιήσει και τους διοικούντες και τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Απλώς λέω ότι είναι δύσκολο, δεν είναι εύκολο.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν, μία ομάδα που δεν πάει καλά στην Γαλλία, αλλά είδαμε τις διαφορές του ελληνικού με το γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Βιγιαρεάλ, που είναι καλύτερη ομάδα, άσχετα αν ο Παναθηναϊκός έδειξε ανταγωνιστικός σε κάποια σημεία. Βλέπετε τις διαφορές. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να καλυφθούν, γιατί οι ομάδες του εξωτερικού έχουμε μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, γιατί έχουν και περισσότερα έσοδα, ενώ η ελληνική αγορά είναι μικρή και δεν υπάρχουν ανάλογα έσοδα.

Όπως έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να κερδίζουν τον Θρασύβουλο στις 9 από τις 10 φορές που θα συναντηθούν, έτσι πρέπει να αντιληφθούμε ότι γίνεται και με την Ρεάλ και την Μάντσεστερ. Οι διαφορές των ελληνικών ομάδων με αυτές είναι αναλόγου μεγέθους. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να μην μας στεναχωρεί, γιατί δεν έχουμε το ποδόσφαιρο που όλοι θα θέλαμε. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τις δυνατότητες που έχουμε και μιλάω συνολικά"





.

Για την διαιτησία: "Συνολικά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πει ότι έχει αδικηθεί από την διαιτησία. Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να το πει ούτε ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτό είναι προσωπική μου εκτίμηση. Οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου δεν αδικούνται, σε όλα τα κράτη. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραδεχτούν όλοι οι φίλαθλοι, είχε την πιο δυνατή ομάδα.

Το αν πήρε και πέντε σφυρίγματα παραπάνω, δεν νομίζω ότι ήταν καθοριστικά. Ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή. Όμως εμείς δεν το πιστεύουμε ότι υπήρξε διαιτησία που ήταν καθοριστική και ούτε θα υπάρξει. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 12 στα 13 πρωταθλήματα και συνολικά περισσότερα απ’ όσα όλοι οι άλλοι μαζί. Παίζει ρόλο η φανέλα"

.

Για την επόμενη μέρα: "Υπάρχει η εκκρεμότητα του κυπέλλου, αλλά και να κλείσουμε το πρωτάθλημα αξιοπρεπώς. Από κει και πέρα να περάσουμε τον Αστέρα και να παίξουμε στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ και να το κατακτήσουμε.

Μετά θα αρχίσει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. Να δούμε το θέμα του προπονητή που εκκρεμεί, να δούμε τις ανανεώσεις των συμβολαίων και από κει και πέρα και την ενίσχυση που θα χρειαστεί. Και να τελειώνουμε γρήγορα γιατί περίπου στις 25 Ιουλίου θα ξεκινήσουν και τα επίσημα παιχνίδια"

.

Για την αύξηση χωρητικότητας του "Γ. Καραϊσκάκης": "Δεν μπορεί να γίνει κατά πολύ. Θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 2 με 3.000 καθίσματα, όμως αυτό έχει άλλα προβλήματα. Οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είναι έτοιμοι ακόμα να κάθονται στην ευθεία του γκαζόν. Εγκυμονεί κινδύνους".






































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ