ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νικοπολίδης: "Περιμέναμε πιο δυνατούς ΠΑΟ, ΑΕΚ"

Νικοπολίδης: "Περιμέναμε πιο δυνατούς ΠΑΟ, ΑΕΚ"
Νικοπολίδης-Ολυμπιακός

Ο Αντώνης Νικοπολίδης υποστήριξε πως το "κλειδί" για τον τίτλο ήταν η σταθερότητα σε όλα τα ματς και η καλή έδρα, καθώς και οι απώλειες των συνδιεκδικητών του τίτλου

Αναλυτικά ο 38χρονος γκολκίπερ των πρωταθλητών Ελλάδας μίλησε για:
Τα στοιχεία που έδωσαν στον Ολυμπιακό το φετινό πρωτάθλημα:

«Σίγουρα, το «κλειδί» για εμάς ήταν η σταθερότητα σε όλα τα ματς. Η καλή έδρα που έχουμε, επίσης, έπαιξε ρόλο. Είχαμε μόνο μια ισοπαλία σε ντέρμπι. Αυτό είναι το αβαντάζ. Σίγουρα, διαθέτουμε παίκτες μεγάλης ποιότητας που ακόμη και όταν ομάδα δεν πηγαίνει καλά, μπορούν με μια προσωπική ενέργεια να σκοράρουν και να «ανοίξει» το παιχνίδι μας. Η έδρα μας, όμως, είναι το μεγάλο μας όπλο. Το πρωτάθλημα δεν θα έλεγα ότι ήταν εύκολο. Μας διευκόλυναν οι απώλειες που είχαν οι άλλες ομάδες από την αρχή. Το έργο σου όταν κυνηγάς κάποιον και έχεις 6-7 βαθμούς διαφορά είναι δύσκολο. Το ότι είμαστε πρωταθλητές είναι το πιο δίκαιο. Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Σίγουρα, δεν παίξαμε όλο το χρόνο καλό ποδόσφαιρο, αλλά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν η καλύτερη ομάδα».


Την αξία του φετινού τίτλου:

«Κάθε πρωτάθλημα έχει μεγάλη αξία. Σίγουρα, το φετινό ήρθε πολύ κοντά μετά το «διπλό» επί της ΑΕΚ. Από εκεί φάνηκε, μαζί και με τις απώλειες άλλων ομάδων, ότι είχε «γείρει» προς τον Ολυμπιακό. Το είχαμε συνειδητοποιήσει ότι είναι δικό μας. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Από τα τελευταία πρωταθλήματα, πάντως, το πιο ιδιαίτερο για μένα ήταν το πρώτο που κρίθηκε στο νήμα και πανηγυρίστηκε με ένταση και ενθουσιασμό».

Τις απώλειες των αντιπάλων της ομάδας:

«Περιμέναμε πιο δυνατό Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και τα άσχημα αποτελέσματα τον άφησαν πίσω. Ο ΠΑΟΚ για εμένα ήταν έκπληξη και δεν τον περιμέναμε τόσο δυνατό. Έκανε αξιόλογη πορεία».

Τον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Είναι ένας προπονητής που ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει επιθετική την ομάδα. Όλοι θέλουμε να μείνει. Ο Ολυμπιακός, απ’ ότι ξέρω, έχει κάνει την κίνησή του και είναι απόφαση του προπονητή. Έχει ένα χρονικό διάστημα να απαντήσει».


Το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου:

«Θα δούμε, δεν ξέρω ακόμη τίποτα. Έχουμε μια εκκρεμότητα, που είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά θα έχουμε χρόνο για να συζητήσουμε για το τι θα γίνει».

Τα ρεκόρ του Ολυμπιακού:

«Μακάρι να το σπάσει ο Ολυμπιακός το δικό του ρεκόρ κατάκτησης πρωταθλημάτων του χρόνου. Είναι ένα ρεκόρ δύσκολο να καταρριφθεί. Εγώ είμαι περήφανος που συμμετέχω σ’ αυτήν την ομάδα».

Την πορεία της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του μουντιάλ του 2010:

«Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο, διότι όλοι κοιτάνε την πρώτη θέση και όχι τη δεύτερη. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει, ξέρουν τις δυσκολίες στα ματς με το Ισραήλ. Είναι καλή ομάδα, την έχω δει σε στιγμιότυπα και είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψουν για την πρώτη θέση. Νομίζω ότι όλοι το αντιλαμβάνονται και τα παιδιά θα τα καταφέρουν και στο Ισραήλ, αλλά και με τη συμπαράσταση του κόσμου, στην Κρήτη. Μακάρι να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση».
























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ