ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μεγάλο 10άρι και ο Άγιος Βασίλης!

Το μεγάλο 10άρι και ο Άγιος Βασίλης!
ρικέλμε πανηγυρικο

Ένα 10άρι και ο Λούα Λούα το ερυθρόλευκο πλάνο. Ο ρόλος του... Άγιου Βασίλη. Πρόβλημα με Μήτρογλου

Για επιθετικό, ούτε λόγος! Η επιστροφή του Ντιόγκο σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και η εκτίμηση πως ο Ντάρμπισιρ γυρίζει μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, φρενάρουν κάθε σκέψη απόκτησης σέντερ φορ. Η στρατηγική "αγοράζουμε τα απολύτως απαραίτητα", προς το παρόν δικαιώνει τους διοικούντες την ΠΑΕ. Το ποδόσφαιρο θέλει και τύχη...
Ο Μήτρογλου αντέχει σε κλοτσιές, αγκωνιές και χιλιόμετρα, τραβώντας... κουπί και στα 25 παιχνίδια από την αρχή της χρονιάς.

Ο 21χρονος σκοράρει και δημιουργεί με την ίδια άνεση, κάτι που υποχρεώνει το Ζίκο να τον εμπιστευτεί, κρατώντας τον στη βασική 11άδα, ακόμα και τώρα που ο Ντιόγκο δηλώνει έτοιμος. Άλλωστε, ούτε ο Βραζιλιάνος, ούτε ο Ντάρμπισιρ μπορούν να παίξουν με άνεση τη θέση του μοναδικού προωθημένου στο 4-5-1.

Παίρνει λιγότερα ακόμα και από τον Πάντο!


Ο Σωκράτης Κόκκαλης, παρά τα... γκάζια που έβαλε στο Μήτρογλου πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πιστεύει στην αξία του και τον στηρίζει απόλυτα. Η απόκτηση ενός φορ πολλών εκατομμυρίων και τεράστιου συμβολαίου, ενδεχομένως να έστελνε το μικρό στον πάγκο με συνοπτικές διαδικασίες. Από τη στιγμή που προπονητής και διοίκηση τον στηρίζουν, δεν υπάρχει λόγος να συμβεί αυτό.

Θα μπορούσε -βέβαια- να βρεθεί ένας σέντερ φορ με παρόμοια χαρακτηριστικά, ο οποίος θα ξεκούραζε το Μήτρογλου όταν αυτός το χρειαζόταν. Όχι πολύ ακριβός, χωρίς υπέρμετρο εγωισμό, με ικανότητα να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο Τσέζαρεκ σκοράρει διαρκώς, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τους μέσους του Αστέρα, είναι μόλις 27 ετών, διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, αμείβεται με λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνει ο Πάντος (!) και μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι. Παρόμοια περίπτωση από την Τρίπολη, δε ζημίωσε τον Ολυμπιακό...

Ρικέλμε, όπως Ριβάλντο, Τζιοβάνι και Ντέταρι!


Πάμε τώρα και στο 10άρι. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βλέπει ξεκάθαρα την ανάγκη της ομάδας για έναν δημιουργικό μέσο. Και επειδή οι εντυπώσεις ουδέποτε τον άφησαν αδιάφορο, σίγουρα θα προσπαθήσει να τις κερδίσει με την απόκτηση ενός τεράστιου ονόματος.

Για τον Κόκκαλη, ο Ρικέλμε είναι το μεγάλο όνομα που ψάχνει η ομάδα. Άκρως αναγνωρίσιμος, με σπουδαία καριέρα, στα 32 του μπορεί ακόμα να ξεσηκώσει ένα ολόκληρο Καραϊσκάκη, χαρίζοντας θέαμα, αλλά και ουσία. Τα οικονομικά προβλήματα της Μπόκα, σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις της ΠΑΕ με τον Πίνι Ζάχαβι, αυξάνουν τις πιθανότητες να δούμε τον Αργεντινό στα «ερυθρόλευκα»! Αρκεί να το θέλει και ο ίδιος...

Ο Ρικέλμε είναι πραγματικά τεράστιο όνομα, με σπουδαία κατορθώματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εν ενεργεία παίκτης της εθνικής Αργεντινής, ηγέτης, σπουδαία προσωπικότητα, με εκπληκτική τεχνική κατάρτιση και ικανότητα στα στημένα. Αν ο 32χρονος τελικά πιάσει λιμάνι, θα μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους Ριβάλντο, Τζιοβάνι και Ντέταρι!

Ο ρόλος του Άγιου Βασίλη στις "ερυθρόλευκες" μεταγραφές!


Ο Ζίκο δε θα έλεγε όχι στην προοπτική της απόκτησης του Ρικέλμε, τον οποίο εκτιμά απεριόριστα. Σίγουρα όμως, ο Βραζιλιάνος τεχνικός είναι... ερωτευμένος με τον Ντιέγκο Σόουζα. Και ίσως όχι άδικα... Ο 24χρονος είναι σε πολύ καλύτερη ηλικία από τον Αργεντινό, ψηφίστηκε στην κορυφαία 11άδα του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, διαθέτει μεγαλύτερη ταχύτητα και ικανότητα στο σκοράρισμα από το Ρικέλμε. Το κακό είναι ότι κοστίζει πολλά...

Για να μην τρελαθούμε όμως, όποιος από τους δύο και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, θα πρόκειται για μια τεράστια επένδυση και -φυσικά- επιτυχία για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ο Κόκκαλης αποκτήσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, τότε θα ξεχαστεί εντελώς και το θέμα του κλασικού αριστερού χαφ (ο Λούα Λούα είναι κάτι διαφορετικό) και το θέμα του φορ, οι οποίοι μάλλον δεν πρόκειται να απασχολήσουν τους πρωταθλητές μέχρι το καλοκαίρι. Εκτός και αν ο Άγιος Βασίλης, εμπνεύσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού!

Πρόβλημα με Μήτρογλου!

Μια μέρα μετά τα ευχάριστα νέα για την επάνοδο του Ντιόγκο, ήρθε ένα πρόβλημα να πονοκεφαλιάσει τον Ζίκο. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου που έχει ίωση και την Τετάρτη πήγε σπίτι του αφού πρώτα του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Η κατάσταση του Έλληνα επιθετικού θα φανεί τις επόμενες ημέρες όμως υπάρχει το δυσάρεστο ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμος κόντρα στον Άρη. Αν συμβεί αυτό τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει για άλλη μια φορά με μονάχα έναν επιθετικό στο ρόστερ του, μόνο που αυτή την φορά την θέση του Μήτρογλου θα πάρει ο Ντιόγκο.

Αντίθετα, ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ντουντού που προπονήθηκε κανονικά δίχως πρόβλημα την Τετάρτη και ο Ζίκο μπορεί να υπολογίζει σ' αυτόν για το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Όσο για τον Ματ Ντάρμπισιρ, κάθε μέρα ανεβάζει στροφές, την Τετάρτη ακολούθησε μέρος της προπόνησης και σιγά σιγά επιστρέφει στην ενεργό δράση.

Κατά τ' άλλα, ο Στολτίδης ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο, ενώ ο Λεντέσμα συνέχισε το πρόγραμμα που ακολουθεί και το οποίο περιλαμβάνει ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

Τέλος, ο Γκαλέτι, στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκούρασης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές, έκανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Η προετοιμασία των πρωταθλητών για τον κυριακάτικο αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (20/12, 19:00 Νova) θα συνεχιστεί την Πέμπτη με προπόνηση στις 15:30.





































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ