ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντεπίθεση σε μεταγραφικά και... παρασκήνιο

Αντεπίθεση σε μεταγραφικά και... παρασκήνιο
Λούα Λούα INTIME SPORTS

Στην αντεπίθεση ο ΟΣΦΠ με ανακοίνωση κατά ΠΑΟ. Μίλησε για μεταγραφικά ο Κόκκαλης. ΟΚ ο Ντιόγκο

Οι τρεις άνδρες μίλησαν τόσο για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας που είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει με τον Λούα Λούα, όσο και για την στάση που θα έχουν απέναντι στις αντιδράσεις του Παναθηναϊκού.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν αποκλείεται να στείλουν καταγγελία κατά του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ με τον Ατρόμητο όπου οι "πράσινοι" ισχυρίστηκαν πως οι... αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά καρφιά, αλλά και για τα όσα έλαβαν χώρα στην Λιβαδειά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στον Πειραιά δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα βγουν στην αντεπίθεση μετά τους εισαγγελείς, τις καταγγελίες του Τζόρβα και την γενικότερη στάση του Παναθηναϊκού.

Αυτό που θέλουν οι "ερυθρόλευκοι" είναι να υπάρξει ίση αντιμετώπιση και ίδιες ποινές για όλες τις ομάδες.

Όσο για τις μεταγραφές, πρόθεση της διοίκησης των πρωταθλητών Ελλάδας είναι να δυναμώσει το ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και σε θέσεις που πονάει η ομάδα.

Η αρχή μπορεί να γίνει με τον Λούα Λούα εφόσον είναι σε καλή κατάσταση και οι εξετάσεις του έχουν καλά αποτελέσματα. Από κει και πέρα υπάρχει μια λίστα στα χέρια της διοίκησης και ήδη υπάρχουν οι πρώτες συζητήσεις για περιπτώσεις που ενδιαφέρουν. Από την συνάντηση απουσίαζε ο Ζίκο αφού βρίσκεται στην γειτονική Ιταλία, αλλά οι προθέσεις του είναι ήδη γνωστές στην διοίκηση.

"Αστήρικτες καταγγελίες"



Απάντηση στις καταγγελίες του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι στο "Καραϊσκάκη" έδωσε ο Ολυμπιακός μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.

Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ κάνει λόγο για αστήρικτες καταγγελίες που αποκαλύπτουν ανευθυνότητα και ναρκοθετεί το κλίμα ομαλότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, παρακολουθώντας για περίπου 15 ημέρες την επίμονη προσπάθεια της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να διατηρήσει στο προσκήνιο αλλά και πολύ περισσότερο να δημιουργήσει πλασματικές ευθύνες της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το θέμα του Α. Τζόρβα, επιθυμεί να ενημερώσει την φίλαθλη κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους φιλάθλους της ομάδας μας, για τα εξής:

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν, είναι και θα είναι αντίθετη με κάθε φαινόμενο βίας στους αθλητικούς χώρους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε τις παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, είτε μέσω των δημόσιων δηλώσεων του Προέδρου κ. Σ. Κόκκαλη, είτε με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. την παραμονή του αγώνα, είτε και κατά τη διάρκεια αυτού, καλώντας τους φιλάθλους να υποστηρίξουν την ομάδα με κόσμιο τρόπο.

Πέρα των παραπάνω ενεργειών της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα φορείς προέβησαν στις ακόλουθες ενέργειες:

Α. Ο Αθλητικός Εισαγγελέας Πειραιά με έγγραφο του με αριθμό πρωτοκόλλου: 13801 της 26-11-2009, το οποίο απευθύνεται προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, επισημαίνει και αιτείται μεταξύ άλλων τα εξής:

1) Να τύχουν εφαρμογής από την Αστυνομία τα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και καταγραφής εικόνας του γηπέδου και φυσικά να αξιοποιηθούν στο maximum οι δυνατότητες καταγραφής και άμεσης εκτύπωσης φωτογραφικού υλικού και υλικών βιντεοσκόπησης.

2) Κρίνει επιβεβλημένο τουλάχιστον 4 ώρες πριν από την προσέλευση των φιλάθλων να πραγματοποιηθεί έλεγχος της εγκατάστασης από αστυνομικές δυνάμεις για ύπαρξη κροτίδων και λοιπών απαγορευμένων αντικειμένων.

Σε εκτέλεση της ως άνω παραγγελίας του Εισαγγελέα, το Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά και το ειδικό συνεργείο ΤΕΕΜ με την από 29-11-2009 έκθεση ερεύνης, πιστοποιεί ότι κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, πριν το άνοιγμα των θυρών, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του γηπέδου ουδέν αντικείμενο ύποπτο για εκδηλώσεις βίας ανευρέθη.

3) Επίσης, επιτάσσει την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τον σωματικό έλεγχο των προσερχόμενων φιλάθλων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Από τις παραπάνω διαπιστώσεις της Αστυνομικής Αρχής και τα μέτρα που η ίδια έλαβε γίνεται φανερό ότι οι μέχρι σήμερα δηλώσεις ή καταγγελίες πλην του ότι αποτελούν πρόσχημα, υπηρετούν σκοπιμότητα βλάβης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την προστασία των συμφερόντων της οποίας επιφυλασσόμαστε.

Καλούμε δε οποιονδήποτε διαθέτει συγκεκριμένο στοιχείο που αποκαλύπτει ευθύνη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε να το γνωστοποιήσει αρμοδίως με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Κάθε άλλη συμπεριφορά αστήρικτων καταγγελιών αποκαλύπτει ανευθυνότητα και ναρκοθετεί το κλίμα ομαλότητας που είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Αιματολογικές εξετάσεις για Λούα Λούα

Ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα μπορεί να μην πήρε μέρος στην προπόνηση του Ολυμπιακού την Τρίτη όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, ωστόσο υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις.

Ο 29χρονος επιθετικός από το Κονγκό, ο οποίος προσγειώθηκε στη χώρα μας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, θα περάσει την Τετάρτη από εργομετρικά τεστ, και τα αποτελέσματα αυτά τα οποία θα βγουν σε μερικές ημέρες μαζί με τις αιματολογικές εξετάσεις θα δείξουν τον βαθμό της αγωνιστικής του κατάστασης.

Παράλληλα, την Τετάρτη θα μεταβεί και στο Ιατρικό Κέντρο για περαιτέρω εξετάσεις, οι οποίες θα έχουν να κάνουν κυρίως με την κατάσταση που βρίσκεται η ταλαιπωρημένη ωμοπλάτη του.

Ο ξεχασιάρης Ραούλ Μπράβο

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό αξιοσημείωτο από τη σημερινή προπόνηση των "ερυθρολεύκων", καθώς ο Ραούλ Μπράβο έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής με την απουσία του.

Ο Ισπανός αμυντικός ξεχάστηκε και δεν πήγε στην πρωινή προπόνηση της ομάδας αφού δεν είχε συννενοηθεί σωστά, κάτι που σημαίνει πως θα κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις για το πειθαρχικό παράπτωμά του, με το θέμα πάντως να μην αναμένεται να έχει μεγάλη συνέχεια από τη διοίκηση.

Σύμφωνα μάλιστα με την ενημέρωση που υπάρχει από τους "ερυθρόλευκους", ο πρώην αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης θα μεταβεί στις προπονονητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη το απόγευμα της Τρίτης, για να προπονηθεί μαζί με τον βοηθό του Ζίκο, καθώς ο 56χρονος τεχνικός βρίσκεται στην Ιταλία.

Με Ντιόγκο στο "Κλ. Βικελίδης"

Μετά από περίπου 2 μήνες ο Ντιόγκο επέστρεψε στις προπονήσεις δίχως το παραμικρό πρόβλημα και ο Ζίκο μπορεί να τον υπολογίζει για τον αγώνα κόντρα στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ναι, είναι γεγονός! Ο Ολυμπιακός θα έχει στην αποστολή του δύο επιθετικούς μετά από περίπου δύο μήνες και ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν μπορεί παρά να χαμογελά. Ο κόουτς του Ολυμπιακού βέβαια δεν ήταν παρών στην προπόνηση της Τρίτης αφού βρίσκεται στην Ιταλιά και τον αντικατέστησε ο γυμναστής, Σαντάνα.

Κατά τ' άλλα, Ντάρμπισιρ και Λεντέσμα έκαναν ατομικό στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ο Σολτίδης ακολούθησε πρόγραμμα βελτίωσης της φυσικής του κατάστασης, ενώ ο Ντουντού λόγω ενόχλησης που έχει στο πέλμα, ακολούθησε πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο, όμως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε με την συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών, στον αγώνα Ολυμπιακός -ΑΕΛ, που θα γίνει στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League.

Samsung και Ολυμπιακός

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο πλαίσιο των χορηγικών της συνεργασιών, πραγματοποίησε εκδήλωση υπό την αιγίδα της εταιρείας Samsung (παρουσίαση νέου μοντέλου κινητής τηλεφωνίας, το OMNIA II) στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, όπου οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και συνομίλησαν και με παίκτες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Δυο εξ' αυτών, οι Μίχαλ Ζεβλάκοφ και Γιώργος Γκαλίτσιος, αναφέρθηκαν στο σημαντικότατο παιχνίδι με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 15η αγωνιστική της Super League, αλλά και στην κλήρωση για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ζεβλάκοφ: "Να μπούμε στο γήπεδο για τη νίκη"

Ο Πολωνός αμυντικός των Πειραιωτών, τόνισε ότι "το ματς με τον Άρη είναι το παιχνίδι με το οποίο θα τελειώσουμε την χρονιά. Θα είναι καλό να νικήσουμε για να παραμείνουμε στην κορυφή. Γνωρίζουμε ότι η έδρα του αντιπάλου είναι πολύ δυνατή, όμως όλα τα παιχνίδια είναι τα ίδια.

Εμείς, σαν επαγγελματίες πρέπει να μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη",

τόνισε ο Πολωνός αμυντικός των Πειραιωτών, ο οποίος για το πρώτο μισό της σεζόν είπε πως "πήγαμε καλά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος παρά τις πολλές απουσίες. Κάναμε καλή δουλειά, τώρα γυρίζουν σιγά σιγά και οι τραυματίες και αυτό είναι πολύ καλό για μας".


Για το Τσάμπιονς Λιγκ πρόσθεσε ότι "περιμένουμε την κλήρωση και δεν σκέφτομαι το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Οι μεγάλες ομάδες μπορούν να ασκήσουν μεγάλη πίεση, αλλά καμιά φορά είναι καλό να παίζεις με μια δυνατή ομάδα. Καλό θα ήταν να πέφταμε τη Ρεάλ".




Γκαλίτσιος: "Προτιμότερες Φιορεντίνα ή Μπορντό"

Για το παιχνίδι της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη μίλησε και ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Ο ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού, είπε ότι "είναι δύσκολο παιχνίδι, καθώς παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα. Θα έχουμε κάποιες επιστροφές παικτών. Πρέπει να μπούμε δυνατά στο γήπεδο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Το έργο μας είναι δύσκολο, όχι μόνο σε αυτό το ματς αλλά σε όλα, γιατί κάθε ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό δίνει τον καλύτερό της εαυτό".




Όσον αφορά στον αντίπαλο που θα "ψαρέψουν" οι πρωταθλητές Ελλάδας στη νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ο δεξιός μπακ είπε: " Δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε κάποια προτίμηση.

Σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουμε τα μεγαθήρια. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να παίξουμε με τη Φιορεντίνα ή την Μπορντό. Ακόμη κι αυτές όμως είναι πολύ καλές ομάδες".

















































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ